Framtiden ser mörk ut för ”Eternal darkness”

av Alfred Holmgren

Att Nintendo förnyat varumärket för den ökänt kusliga Gamecube-rysaren ”Eternal darkness” låter som ett skäl att jubla. Tills man inser att de gjorde samma sak 2014. Och 2013. Och 2012. Och ytterligare fyra gånger innan dess.

Enligt sajten Nintendo Life motiverades den senaste ansökan med ”pågående ansträngningar” för att återuppliva ”Eternal darkness” – i en form eller annan. Men med tanke på att vi inte hört ett knyst om spelet sedan 2002, och att både utvecklaren Silicon Knights och en spirituell uppföljare kallad ”Shadow of the eternals” lagts ner sedan dess, får ni ursäkta mig om jag inte korkar upp zoloften riktigt än.

Kategorier retro | Kommentarer

Might & Delight fortsätter förtjusa oss

av Alfred Holmgren

Lodjurssimulatorn ”Shelter 2” visade kanske inte att Might & Delight är en av världens mest framstående utvecklare – men definitivt en av de mest unika. En tradition de ser ut att föra vidare med sitt nästa spel: ”Child of Cooper”, som ska behandla ”ett barns minnen via abstrakt narrativ”. Av konceptbilderna att döma har det också goda förutsättningar att matcha det undersköna ”Shelter 2” när det släpps senare i år.

Hur det ser ut? Tja, du hittar den första trailern här ovan. Inte för att den kommer göra dig mycket klokare.

”Child of Cooper” släpps till pc ”och andra plattformar” någon gång i år.

Kategorier pc | Kommentarer

”Star wars: Battle pod” – ett nöje för miljonärer

av Alfred Holmgren

Orkar du inte invänta svenskutvecklade ”Star wars: Battlefront”, som släpps 20 november? Då kan du redan i juni få uppleva några av de mest berömda slagen från originaltrilogin i interaktiv form. Enda haken: spelet ifråga, ”Star wars: Battle pod”, kostar mellan 35 000 och 100 000. Dollar.

Arkadspelet, som utvecklats av Bandai Namco och först släpptes i januari världen över, kommer börja säljas till privatpersoner 18 juni. Bland annat låter det en åka speeder bike på Endor, X-wing ute i rymden, och snowspeeder på Hoth.

Den dyraste versionen av maskinen, som går loss på 844 000 kronor, väger ett halvt ton och inkluderar detaljer som lädersäten (vilka rör sig i synk med vad som händer på skärmen), en inbunden manual, ”exklusiva mattor” samt inte minst att man får sitt namn adderat till spelets eftertexter. Dessutom kan man välja mellan olika ”glamorösa” designalternativ för att försäkra sig om att kolossen smälter in i vardagsrummet utan problem.

Låter det för saftigt kan du alltid nöja dig med standardversionen för 295 000 kronor istället.

Tänk dock på att frakt tillkommer.

Kategorier arkad | Kommentarer

Har du också glömt ”Resident evil zero”? Nu vill Capcom ändra på det

av Alfred Holmgren

Den vanligaste frågan efter Capcoms fenomenala ”Resident evil”-remaster härom månaden: när ska ”Resident evil 2” unnas samma skönhetsbehandling?

Den näst vanligaste: när är det ”Resident evil zeros” tur?

Nu har vi svaret på den sistnämnda frågan. Redan i början av 2016 ska ”Resident evil zero HD remaster” släppas till Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360 och pc.

Spelet, som tidigare bara släppts till Gamecube (2002), hör till seriens om inte svartaste så åtminstone mest bortglömda får.

Låt oss hoppas att Capcom inte förträngt det i 13 års tid av en anledning.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Peter Stormare dyker upp i PS4-skräckspel

av Jonas Högberg

Peter Stormare är en av Sveriges främsta filmskådespelare, men har också flera tv-spel på sitt CV. ”Elder scrolls online”, de båda ”Mercenaries”-spelen och ”The secret world” är några av dessa. Och nu kan ”Fargo”-skådisen lägga till ytterligare ett spel till listan: ”Until dawn”.

Som alla skräckintresserade gamers vet handlar ”Until dawn” om ett gäng ungdomar som ska spendera helgen i en stuga i skogen. Med tanke på hur uttjatad premissen är behöver jag nog inte ens påpeka att stugsemestern inte riktigt går som kidsen tänkt sig. Snyggt är det i alla fall.

”Until dawn” släpps till Playstation 4 den 26 augusti.

Kategorier ps4 | Kommentarer

”GTA V” får änterhake – ballar ur fullständigt

av Jonas Högberg

Vi har alla tänkt det: vad skulle kunna hända om ”GTA V” vore lite mer som ”Just cause”? Moddaren JulioNIB har gett oss svaret med sin senaste mod och det är ungefär lika fantastiskt som man kan tro. Tänk vad en enda liten änterhake kan göra för ett spel. Vilka humoristiska möjligheter den skapar. Vilka storslagna äventyr den ger upphov till.

Kategorier mod, pc | Kommentarer

”Mad Max”-spelet är här om några månader

av Jonas Högberg

Har du sett ”Mad Max: Fury Road” fem gånger på bio redan? Vill du ha mer av det roliga? Chansen finns att Avalanches kommande ”Mad Max”-spel faktiskt kan mätta ditt begär. Minsta lilla fiber tycks vara laddad med testosteron. Tyvärr tycks det inte finnas alltför mycket som länkar spelet med filmen. Men å andra sidan kanske det bara är bra.

”Mad Max” släpps till Playstation 4, Xbox One, pc och Linux den 4 september 2015.

Kategorier linux, pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Familjeförbannelse bäddar för intressant skräckspel

av Jonas Högberg

”The unfinished swan”-utvecklaren Giant Sparrow har ett nytt spel på gång. Det heter ”What remains of Edith Finch” och är en samling historier om en olycksdrabbad familj. Varje historia berättas ur en av familjemedlemmarnas perspektiv och slutar, som trailern påpekar, med att de dör.

Låter som att spelet inspirerats en hel del av fantastiska ”Eternal darkness”. Och det är aldrig fel.

”What remains of Edith Finch” släpps till Playstation 4 2016.

Kategorier ps4 | Kommentarer

Nästa vecka blir det mer ”Game of thrones”

av Jonas Högberg

Det verkar som att Telltales ”Game of thrones”-spel hittat både formen och storformen på sistone. Spelas Carl-Johan Johansson delade ut ++++ till den tredje episoden. Låt oss hoppas att vi även får skäl att applådera den fjärde som nu är på ingång.

”Game of thrones episode 4: Sons of winter” släpps till pc, Mac, Playstation 3 och Playstation 4 den 26 maj, till Xbox 360 och Xbox One den 27 maj, till IOS och Android den 28 maj.

Sida 1 av 189
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB