Ännu en ”Star wars”-trailer du måste se

av Jonas Högberg

Du är antagligen fortfarande i extas över den nya ”Star wars: The force awakens”-trailern, men om du är sugen på att förlänga den känslan ytterligare finns det faktiskt ännu en fantastisk ”Star wars”-trailer som måste ses.

Superspelet ”Star wars: Battlefront” släpps som bekant i samklang med JJ Abrams-filmen senare i år, och precis som tidigare spel i serien handlar det om krig med ”Star wars”-koppling. Att svenska spelstudion Dice tagit över tyglarna innebär med största sannolikhet att spelet injicerats med en hel del ”Battlefield”-DNA.

Cinematiskt och vrålsnyggt är två omdömen som är ofrånkomliga att haspla ur sig när det gäller den första trailern. Återstår att se om spelet kan leva upp till de högt ställda förväntningarna nu.

”Star wars: Battlefront” släpps till pc, Playstation 4 och Xbox One den 20 november.

 

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Postapokalyps utan överlevare

av Jonas Högberg

I Playstation 4-exklusiva undergångsspelet ”Everybody’s gone to the rapture” är världen övergiven. En stor katastrof har kommit och gått, och av allt att döma finns bara minnen av människorna kvar. Förhoppningsvis blir det här en stämningsfull och poetisk tolkning av postapokalypsen och det den för med sig.

”Everybody’s gone to the rapture” släpps till Playstation 4 någon gång i sommar.

Kategorier ps4 | Kommentarer

Godzilla tar sig ton igen

av Jonas Högberg

Jättemonstret ”Godzilla” dyker upp i konsolspelstappning senare i år. Av trailern att döma ser spelet inte särskilt imponerande ut – om vi ska vara snälla.

”Godzilla: The game” släpps till Playstation 4 och Playstation 3 den 17 juli.

Kategorier ps3, ps4 | Kommentarer

Som ”Dark souls” i 2d

av Jonas Högberg

Det är inte bara titlarna som bär likheter. ”Titan souls” är av allt att döma en 2d-motsvarighet till ”Dark souls”; minst lika obarmhärtigt, minst lika frustrerande, och kanske är det också lika underbart.

”Titan souls” är ute nu till Playstation 4, Playstation Vita, pc och Mac.

Kategorier mac, pc, ps vita, ps4 | Kommentarer

”Pewdiepie” släpper eget spel

av Jonas Högberg

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg får ett eget spel i sommar. Kanadensiska spelstudion Outerminds har gjort gemensam sak med den svenske Youtube-kändisen och utvecklar nu ”Pewdiepie: Legend of the brofist”.

Spelet ifråga är en 2d-plattformare där Pewdiepie och andra Youtubers slåss mot tunnor (vad annars?), vargar och svävande Illuminati-pyramider. Det är ännu oklart om det rör sig om ett free to play-spel, men uppenbarligen ska man kunna låsa upp hjälpmedel med pengar man samlar in i spelet (titelvapnet brofist kostar till exempel 500 mynt).

Av allt att döma ser det ut att vara ett väldigt traditionellt plattformsspel marinerat i Pewdiepies egenartade humor.

”Pewdiepie: Legend of the brofist” släpps till Android och Ios någon gång i sommar.

Kategorier android, ipad, iphone | Kommentarer

”Call of duty: Black ops III” utannonserat

av Jonas Högberg

I vanlig ordning har det tisslats och tasslats kring årets obligatoriska ”Call of duty”-spel. Är det en uppföljare? Är det snyggt? Var utspelar det sig? Kan man skjuta på saker?

Activision har nu besvarat en av dessa frågor med teasertrailern ovan: ja, det är en uppföljare. Och det stora avslöjandet är bara runt hörnet. Markera 26 april i kalendern om du vill veta mer om ”Black ops III”.

”Call of duty: Black ops III” släpps till pc, Xbox One och Playstation 4, ännu oklart när.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

”Deus ex: Mankind divided” utannonserat

av Jonas Högberg

Adam Jensen återvänder. Eidos Montreal gör en uppföljare till sitt hyllade ”Deus ex”-spel ”Human revolution” och av trailern att döma har motsättningarna mellan vanliga människor och de som valt att förstärka sig cybernetiskt ökat. Jensen jobbar nu för Interpol och försöker förhindra terroristattacker. Mer information om spelet kommer vad det lider, just nu vet vi inte mycket mer rent nyhetsmässigt än att spelaren ska kunna hacka elektroniska prylar på avstånd och att det finns en nanosköld att tillgå.

Peter Ottsjö hyllade ”Human revolution” rejält när spelet släpptes 2011. Läs hans recension här.

”Deus ex: Mankind divided” släpps till pc, Playstation 4 och Xbox One, än så länge oklart när.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

”Game of thrones”-introt får ”Zelda”-tolkning

av Jonas Högberg

Jag har sett många fanfilmer som emulerar introt från ”Game of thrones”, men frågan är om inte det här är den bästa. I höstas var det ju också tal om att ”Zelda” skulle få en egen Netflix-serie, men för några veckor sedan sköt Nintendo-chefen Satoru Iwata hål på de ryktena. Kanske är det lika bra. Men du som vill fortsätta drömma kan göra det till tonerna av videon ovan.

Kategorier fanfilm | Kommentarer
Sida 1 av 186
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB