Skaparen visar upp ”No man’s sky”

av Jonas Högberg

Sean Murray, regissör på kommande rymdutforskarsimulatorn ”No man’s sky”, har satt sig ner med IGN för att prata om det hajpade spelet. Vi får även se drygt 15 minuter gameplay. Murray ”avslöjar” dessutom vad som finns i slutet av spelet, i galaxens mitt, vad som är meningen med allt.

”No man’s sky” släpps till Playstation 4 och pc, ännu oklart när.

Kategorier pc, ps4 | Kommentarer

Första trailern för ”Minecraft: Story mode”

av Jonas Högberg

”The walking dead”-utvecklaren Telltale har slagit sina påsar ihop med ”Minecraft”-studion Mojang. Tillsammans gör de nu ”Minecraft: Story mode”. Det stämmer, blockbyggarsimulatorn får en ”riktig” berättelse. Handlingen kretsar kring vanlige killen Jesse som måste hitta ett gäng legendariska äventyrare. Jesse spelas av Patton Oswalt, en komiker med många strängar på sin lyra. Han har bland annat spelat huvudrollen i ”Ratatouille”.

Första episoden av ”Minecraft: Story mode” släpps till Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360, pc, Mac, Ios och Android senare i år.

Mer högoktanig action från ”Uncharted 4”

av Jonas Högberg

Minns du det där superhäftiga ”Uncharted 4”-klippet från E3? Nå, nu har Sony äntligen beslutat sig för att dela med sig av hela klippet. Istället för sju minuters tunggung får vi 15. Det tackar vi för.

”Uncharted 4” släpps till Playstation 4 våren 2016.

Kategorier ps4 | Kommentarer

”Allison road” kan bli det nya ”Silent hills”

av Jonas Högberg

Det blir som bekant inget ”Silent hills”, i alla fall inte i samma stil som det skräckinjagande demot ”PT” som släpptes förra året. Men för alla oss som gärna spelar något liknande verkar ”Allison road” leverera.

En man vaknar upp i ett hus utan något minne av hur han kom dit. Snart börjar det hända märkliga, skräckinjagande saker i form av viskande röster, blodtäckta väggar och flackande ljus. Den 13 minuter långa introduktionen ovan är grafiskt imponerande och stundtals ganska obehaglig. Frågan är om ”Allison road” är en one trick pony eller om det verkligen har något unikt att säga.

”Allison road” släpps till pc hösten 2016 och kommer vara kompatibel med Oculus Rift.

Sommarskoj med hämndsugen ninja

av Jonas Högberg

Möt ”Ronin”, spelet som visar upp sina inspirationskällor likt en modell på en catwalk. Den som spelat ”Gunpoint” eller ”Mark of the ninja” förstår precis vad jag menar, man känner igen en hel del i trailern ovan. Men ”Ronin” har egna idéer – bland annat ett intressant turbaserat stridssystem. Med tanke på den stiltje som brukar råda under sommaren kan det här vara väl värt att kolla närmare på.

”Ronin” finns ute nu till pc och förväntas släppas till Mac och Linux senare i år.

Kategorier linux, mac, pc | Kommentarer

Tidernas snyggaste, och mest icke-existerande, Mario-spel

av Alfred Holmgren

Nintendo, Nintendo, Nintendo. Varför måste ni göra det så svårt för er själva?

Allt ni hade behövt göra för att vinna våra hjärtan på E3 – istället för att krossa dem – var ju att köpa upp rättigheterna till detta Unreal 4-drivna teknikdemo och meddela att ni förvandlar det till en NX-releasetitel.

Men eftersom vi älskar er så mycket kan ni få en chans till. Vi går med på att förlåta er om ni visar upp det på nästa års E3 istället – bara det hunnit bli dubbelt så snyggt vid det laget.

”Mario is Unreal” kommer aldrig släppas. Tyvärr.

Kategorier teknikdemo | Kommentarer

”The last of us 2” bekräftat – igen

av Alfred Holmgren

Vem som har spelvärldens största och mest generösa käft? Tveklöst Nolan North.

Inte nog med att skådisen just avslöjat att EA:s och Viscerals ”Star wars”-spel inspireras av ”Uncharted” och ”1313” – nu har han också bekräftat att Naughty Dog faktiskt gör ett ”The last of us 2”. (Inte för att han är den första att göra det.)

– Om Naughty Dog har några nya projekt på gång efter ”Uncharted 4”? Inte än, men jag vet att de gör ”The last of us 2”, säger North enligt Eurogamer.

Kategorier ps4 | Kommentarer

”Star wars: 1313” återuppstår (typ) – med Amy Hennig vid rodret

av Alfred Holmgren

”Star wars”-spelet ”1313” hade potential att bli sci fi-universumets motsvarighet till ”Uncharted” – pyntat med den kanske snyggaste grafiken världen dittills skådat. Jag säger ”hade” eftersom ”1313” lades ner 2013 – trots att det var så långt gånget att jag själv såg det demonstreras i realtid bakom stängda dörrar på E3 för några år sedan.

Men enligt ”Uncharted”-skådisen Nolan North kommer vi belönas för vårt tålamod – med ett nytt spel som är väldigt snarlikt just ”1313”. Närmare bestämt den mystiska titel som Electronic Arts-ägda Visceral (”Dead space”) utvecklar tillsammans med ”Uncharteds” före detta manusförfattare Amy Hennig.

– EA gör ett ”Star wars”-spel i samma anda som ”Uncharted”. Jag råkar veta en hel del om det, och det kommer bli grymt, säger North enligt Gamespot.

Svalka dig med svincoola ”Street fighter V” i sommar

av Alfred Holmgren

Jag vet att det blir lite väl mycket hyllningar till ”Street fighter” här emellanåt.

Men den här gången tänkte jag faktiskt inte kaskadspy superlativ över det visserligen hejdlöst lovande ”Street fighter V”. Min korta session med det på E3 sa nämligen inte mycket om hur bra det färdiga spelet kommer stå sig under de 5–10 år som ett riktigt lyckat fightingspel kan klamra sig fast på turneringsscenen. Det enda jag verkligen hann registrera är att Cammy och Birdie (äntligen!) ser fantastiska ut – och att spelsystemet är tillräckligt hårt tweakat för att göra en ”Street fighter IV”-veteran vimmelkantig. (Ta bara det faktum att man helt plötsligt kan göra ”Street fighter III”-parries igen – men bara om man spelar Ryu!)

Som tur är drar Capcom igång en beta 23 juli så vi får bilda oss en mer balanserad uppfattning. Och avgöra om det verkligen är dags att ladda +++++-kanonen redan nu.

”Street fighter V” släpps till Playstation 4 och pc i mars 2016.

Kategorier pc, ps4 | Kommentarer
Sida 1 av 198
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB