”Dragon age: Inquisition” släpps i oktober

av Jonas Högberg

Att ”Dragon age: Inquisition” släpps i höst har vi vetat länge. Men nu vet vi mer exakt när spelet landar i butikerna: 7 oktober.

I den nya gameplay-trailern ovan avslöjas karaktärerna i ditt nya ”Dragon age”-posse i en Sista Måltiden-liknande bild. Ser du några bekanta?

”Dragon age: Inquisition” släpps till pc, Xbox One, Xbox 360, Playstation 4 och Playstation 3 den 7 oktober.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

”MGS V” vs ”GTA V”

av Alfred Holmgren

Nej, vi har fortfarande inget nytt att visa dig från ”The phantom pain” – andra delen av den ”Metal gear solid V”-svit som inleddes härom månaden med ”Ground zeroes”.

Däremot visar vi dig gladeligen hur ”The phantom pain”-trailern från fjolårets E3 hade sett ut – om den istället skapats med hjälp av ”GTA V”.

”Metal gear solid V: The phantom pain” kommer släppas till Playstation 3, Xbox 360, PlayStation 4 och Xbox One, men har ännu inget releasedatum.

Kategorier fanfilm | Kommentarer

Ännu ett äventyr att bli varm i hjärtat av

av Alfred Holmgren

Är du, som vi, fortfarande långt ifrån mätt på moderna äventyrsspel i stil med ”The walking dead”, ”The wolf among us” och ”Heavy rain”?

Då har Double Fine medicinen för dig. De har nämligen blivit så förälskade i det minst sagt unika – och undersköna – ”Last life” att de nu bistår indiespelets skapare Sam Farmer med rådgivning och utgivning.

Här ovan ser du vad det är som fått äventyrsveteranerna på fall – och på Kickstarter kan du själv bidra till utvecklingen, om du själv faller lika hårt.

”Last life” har ännu inte nått sitt Kickstarter-mål. Om det gör det kommer det släppas till Mac, pc och Linux.

Kategorier linux, mac, pc | Kommentarer

Atlus undsätter Kickstarter-floppen

av Alfred Holmgren

Många blev besvikna när ”Earthbound”-inspirerade rollspelet ”Citizens of earth” bara nådde en tredjedel av sitt Kickstarter-mål. Men allra mest besvikna blev tydligen Atlus – till den grad att de nu bestämt sig för att själva finansiera och ge ut spelet.

Och om Atlus (”Megami tensei”, ”Persona”) ser storheten i ett rollspel, då är det förmodligen bara en tidsfråga innan de lyckas bända upp resten av världens ögon också.

”Citizens of earth” släpps till pc, Playstation Vita, Nintendo 3DS, Playstation 4 och Wii U senare i år.

Kategorier 3ds, pc, ps vita, ps4, wii u | Kommentarer

Darth Maul kunde fått eget ”Star wars”-spel

av Jonas Högberg

Minns du Darth Maul från ”Star wars: The phantom menace”? Snubben som delades mitt itu av Obi-Wan Kenobi? Det enda coola inslaget i hela filmen?

Han kunde fått ett eget spel.

Det är Game Informer som snokat fram information om projektet. Utvecklaren Red Fly Studios ombads att göra ett Darth Maul-spel 2010 och jobbade sedan i åtta månader på det innan Lucasarts drog ur proppen.

Den kanske mest uppseendeväckande detaljen är att George Lucas själv ville att spelet skulle bli en ”buddy cop”-liknande upplevelse med Maul och sithlorden Darth Talon (som medverkar i Dark Horse Comics ”Star wars”-satsning) i huvudrollerna.

Kanske ska vi tacka vår lyckliga stjärna att spelet aldrig såg dagens ljus.

Kategorier nyhet | Kommentarer

Super smash bros släpps i sommar

av Jonas Högberg

Missade du Nintendo Directs ”Super smash bros”-sändning inatt? I så fall kan du se allt här.

Den stora nyheten är givetvis att 3DS-versionen av spelet släpps redan i sommar (!), medan Wii U-ägare får vänta till vintern 2014.

Nintendo avslöjade även 5 nya karaktärer: Charizard, Greninja, Sheik, Yoshi och Zero Suit Samus. 3DS-versionen kommer mestadels att köras i 60 bilder per sekund (vissa hjälpkaraktärer och föremål ligger på 30). Samma utgåva välsignas även med ett exklusivt spelläge där fyra karaktärer ges tillfälle att utforska ett område och samla på sig föremål för att sedan försöka mosa varandra med dem.

Kategorier 3ds, wii u | Kommentarer
Sida 1 av 157
 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och vd: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB