Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Huvudet på spiken

av Jonas Dahlquist

Igår hade jag oerhört rätt om matchen mellan Örebro och Mjällby. Jag stod på Olympia och var reporter under Helsingborg-IFK Göteborg, och när målen från de andra arenorna rullades på storbilsskärmen så stod jag bara och njöt.

Tråkigt för Örebro, dock. Jag gillar Sixten Boström och hans spelsätt, men det har inte klickat för dem än. Säsongen är dock lång, och det finns det ytterligare ett par klubbar som är snabba att poängtera – inte minst AIK. Att det blir en lång säsong kommer förresten Åtvidaberg att få erfara, de håller inte alls på den här nivån. Hittills har de förlorat sina matcher mot tre slowstarters – Örebro (som förlorat sina andra två matcher), Gefle (som för övrigt kryssat en och förlorat en) och Halmstad (som för övrigt kryssat en och blivit utklassade i en match). Frågan är vad som händer när ett riktigt bra lag i bra form tar emot Åtvidaberg…?

Nåväl, detta om detta.

Ikväll fortsätter förmodligen den fina formen med en vinst, och jag tänkte att Peter Gerhardssons Häcken och skotska Rangers ska få hjälpa mig med detta.

Häcken har inlett lika bra som de avslutade den förra säsongen, och vinsten mot Djurgården följdes upp av ett ännu bättre styrkebesked när de slog IFK Göteborg på Gamla Ullevi senast. Visst har förväntningarna höjts på det oglamourösa gänget från Hisingen, men jag tror att de klarar av det. Särskilt ikväll. Motståndarna Trelleborg var nämligen två helt olika lag förra säsongen. Bra hemma och dåliga borta. Sånt där är det inte lätt att bli av med. Hittills har de svarat genom att varken vinna eller förlora varken hemma eller borta… Två kryss i bagaget, alltså. Ettan på Häcken står i 1,72 och plitas därmed ner.

För att få upp oddset över 2,00 så kompletterar jag med en match från den skotska ligan, där Rangers seglar iväg mot en klockren serieseger. De har bara förlorat en enda match på hela säsongen (borta mot Aberdeen i november), och det ska inte vara några tvivel om att de bör slå ligasjuan St.Johnstone ikväll, trots att matchen spelas på bortaplan. Lagen har mötts två gånger i ligan den här säsongen, och Rangers har vunnit båda mötena. Rangers står i 1,41 hos Betfair och det blir alldeles utmärkt.

Dagens spel:
Häcken-Trelleborg, en etta (odds: 1,72)
St.Johnstone-Rangers, en tvåa (odds: 1,41)

TOTALODDS: 2,42
Insats: 35:-

I plånboken efter dagens spel: 2.633:-

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB