Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Tjuvstart på helgen med toppmöte

av Jonas Dahlquist

Egentligen har båda lagen brustit en aning i inledningen av Allsvenskan, ändå är det ettan mot tvåan som möts idag på Olympia. Helsingborg har sett lite tröga ut och faktiskt inte imponerat i något annat än att de har vunnit sina matcher (vilket förvisso är rätt bra), och Kalmars bortaspel har inte övertygat alls.

Innan vi tittar närmare på form, etc, måste det bara sägas – Allsvenskan ÄR precis så där jämn som man slentrianmässigt häver ur sig varje gång någon frågar om charmen med vår egen inhemska liga. Just nu är det bara sju poäng mellan ettan Helsingborg och tolvan Örebro. Jämför man med de stora ligorna kan jag säga att avståndet mellan ettan och tolvan efter åtta omgångar är betydligt maffigare – i Premier League och Serie A var avståndet tio poäng, i La Liga var det elva poäng. Om någon rättshaverist vill informera om att Bundesliga rankas högre än Serie A fr.o.m nu (av UEFA) så var skillnaden mellan ettan och tolvan i tabellen elva poäng där.

Well, well – Helsingborg mot Kalmar, alltså.

HIF har tre vinster av tre möjliga på Olympia hittills, och målskillnaden 5-0 är angenäm. Å andra sidan gjorde de en slät figur senast borta mot AIK, trots att de spelade merparten av matchen med en man mer på planen. Rapporterna om att många HIF-spelare upprörs av tränarnas ledarstil gör att man förstår att allt inte är guld och gröna skogar – trots serieledningen – men man kan också säga att det tyder på att Helsingborgs IF har en ”god företagskultur”, där missnöje kan, och får, yttras.

Kalmars poängskörd beror helt och hållet på nya Guldfågeln Arena. Nu råkar det vara så att den ligger ganska så exakt 29 mil från den plats där matchen spelas idag, så det kommer nog inte att påverka dem positivt. Visst vann Kalmar borta mot Örebro, men jag jobbade på den matchen och kan meddela att ÖSK lätt kunde ha vunnit sett till bollinnehav, initiativ och chanser.

Förra säsongen vann Kalmar hemma, och så blev det oavgjort på Olympia.

Förrförra säsongen vann Kalmar hemma, och så blev det oavgjort på Olympia.

Jag måste säga att jag sitter och väger lagens vinstchanser mot varandra, och det enda jag kan komma fram till är att det förmodligen blir kryss.

Helsingborg – Kalmar
1: 2,24
X: 3,35
2: 3,90

Oddsen kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB