Startsida / Inlägg

Den HELT OVÄNTADE twisten – som involverar Luke Skywalker

av Nöjesbladets Stormtrooper
Luke Skywalker med sin gröna ljussabel från ”Return of the jedi”.
Luke Skywalker med sin gröna ljussabel från ”Return of the jedi”.

WOW!

Att sammanställa rykten och spekulationer är inte alltid en lätt uppgift – särskilt inte med tanke på att många uppgifter är motsägelsefulla, eller bara en smula… orimliga.

Och att hitta uppgifter som inte är det, som är aningen mer rimliga, känns ibland som att vada genom ett hav av hö i jakt på små synålar.

Inte för att vi klagar! Det är trots allt precis det den här bloggen lever för.

SPOILERVARNING: Klicka för att läsa mer om den galna twisten!

Det har hur som helst cirkulerat en hel del rykten och spekulationer om Daisy Ridleys karaktär (som tros heta Kira). En teori som delas av väldigt många initierade ”Star wars”-entusiaster är att ”Kira” är någon sorts vrakletare. Enligt uppgifterna bor hon i en trasig AT-AT, som också tjänstgör som garage för det ”bärgningsskepp” hon använder på sina vrakjakter (och som påminner om människornas framtida farkoster i ”Terminator”).

AT-AT.
En besegrad AT-AT.

Skeppet har en central cockpit som rymmer två piloter. Designmässigt är den smalare i fören och lite mer bastant i aktern. Det har två stora motorer på undersidan och två mindre på ovansidan. Det har inga vapen.

Teorin gör hur som helst gällande att Kira tillsammans med John Boyegas karaktär (som ryktas vara Lando Calrissians son – men mer om det senare!) bärgar en X-wing. Här ska de sedan hitta den ljussabel, som är katalysatorn för hela storyn.

OCH DET ÄR HÄR DET BÖRJAR BLI RIKTIGT INTRESSANT!

Att Kira och John Boyegas karaktär ger sig ut i jakt på Luke Skywalker, som är försvunnen, är mer eller mindre ”klarlagt” (alltså i det pussel som ”Episod VII”-detektiverna försöker lägga – ingenting har ju bekräftats, vilket är viktigt att påpeka).

Men nu har en teori som till en början framfördes snudd på skämtsamt börjat få ordentlig styrkraft.

Det gäller den läckta konceptbild på en cyborg (obs! inte samma cyborg som den Max von Sydow sägs spela!) som håller upp Darth Vaders krossade hjälm på klassiskt Hamlet-manér.

Inquisitor? Palpatine? Eller...
Inquisitor? Palpatine? Eller…

Initialt trodde de flesta att det var en så kallad Inquisitor – det vill säga en jedijägare, som åker runt i galaxen och dödar jediriddare (en teori som sågas rejält i OMG News: Nerd Edition) – som syntes på bilden. Därefter lanserades teorin att det är KEJSARE PALPATINE(!!!), som i så fall alltså lurade döden på Death Star II i ”Return of the jedi”.

”… har en fascination för Vader genom hela filmen – titta bara på hur han stirrar på Vaders trasiga hjälm på den här bilden. Är det blicken från en man som stirrar på mannen som förrådde honom?”, rapporterar Indie Revolver.

Vem det nu än rör sig om så ”vet” vi att denne bad guy konfronterar vad som förmodas vara Kira (även Han Solo, vad det verkar) någon gång under ”Episod VII”. Detta syns nämligen på en annan läckt konceptbild, som gestaltar en ljussabelduell mellan en person med grön ljussabel (som tros tillhöra Luke Skywalker och alltså är den som Kira och Boyegas karaktär hittar) och en person med gul ljussabel. I bakgrunden står en person med laserpistol (Han Solo?).

Svärdsduellen.
Svärdsduellen.

Detektiverna kopplade tidigt ihop den sistnämnda personen med ”cyborgen” som på ett väldigt teatraliskt vis håller upp Darth Vaders krossade hjälm.

 

MEN NU har alltså en helt annan teori börjat få fäste.

Nämligen att cyborgen är – håll i er nu…

LUKE SKYWALKER!

Detta är alltså den stora twisten i ”Episod VII”: Kira söker efter Luke Skywalker för att få hjälp av honom med att besegra en ny ondska i galaxen – och upptäcker, förmodligen till sin stora fasa, att det är LUKE som är den ondskan.

Ojojoj…

Vad tror ni? Hur sannolik är den här teorin? Känns den rimlig? Men framför allt – vad tycker ni om den? Tyck till och diskutera!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB