Ett paket med röda snören

av Simon ”Dybban” Lindell

Ett litet paket med röda snören. Jag förvarar det under sängen som konservburkar i ett skyddsrum.

Paket_cmyk

Jag trodde semi-bubblan i WSOP Main skulle kännas tyngre. Men besvikelsen av att lämna min stol i Amazon-room på plats 1080 med 1000 priser var som en lätt smekning mot kinden jämfört med den totala förödelsen jag kände när jag bustade första dagen i samma turnering 2013.

För jag hade helt enkelt inget att klaga på. Jag hade gjort allt i min makt och det räckte inte. Och jag hade sprungit så bra tidigare i år att jag inte kunde klaga på orättvisor och dåligt kortsnitt. Det hade varit ett tecken på total avsaknad av självinsikt. Och man vill ju ändå tro att man har lite sådan kvar.

Jag minns en annan kille 2013 som tog sin bust väldigt bra. Med bara drygt 100 spelare kvar i WSOP Main Event fick han in det i en monsterpott för topp-10 i turneringen med KK vs JJ all in pre. Det kom en knekt på river. Det finns ett par pokerspelare som hade haft det rätt jobbigt efter det. Ett par som säkerligen hade velat berätta en historia, som avslutades med en knekt, till de flesta han/hon mötte på vägen ut från Rio. Men Ramzi betedde sig som en class-act och ställde vänligt upp på intervjuer, ja, han till och med skrattade åt det efteråt. Förklarade att det är sånt som händer och att han hade sprungit tillräckligt bra i livet för att inte klaga.

Att Ramzi hade vunnit EPT Prag för 835 000 euro ett halvår tidigare hjälpte antagligen en del i det sorgearbetet…

Det är lättare att ta en bust när man springer bra. Och jag antar att det var därför som jag bara kände den där smekningen på kinden över att ha bustat mitt livs pokerturnering. För det kommer ju alltid nya chanser och jag är inne i mitt livs poker-år ändå. Det är som en dröm där jag hela tiden bestämmer utgången. Efter 10 år som pokerspelare inser jag att 2015 kommer att bli mitt bästa i karriären.

Just nu räknar jag in 1,2 miljoner kronor i gröna siffror. Och vi är bara halvvägs.

Beror det på att jag är bättre än tidigare? Antagligen inte, då de flesta har blivit bättre. Främst beror det på att jag sprungit som en jagad gasell över savannen. Och lyckats komma undan lejon och hyenor, om och om igen.

Att springa bra i poker är en gåva. Något man helt enkelt får omfamna och slå in i ett litet paket med röda snören, att ha under sängen. Jag sparar det där för att öppna den dagen jag är halt och lytt och ynklig igen.

För den dagen kommer. I poker kommer alltid den dagen.

Det gäller bara att paketera tillräckligt med fina minnen för att övervinna ynkligheten. Och tillräckligt med konservburkar för att klara av en lång tid i ett skyddsrum när kriget väl nalkas.

För den som spar den har.

byline.png

En Superblogg?

av matpok

Minns ni när Ola B och Jens J skrev i Superbloggen tillsammans med Dybban och Dan?

Då var det liv i luckan och många olika ämnen diskuterades flitigt.

Inget ämne var för högt, inget var för lågt för att diskutera.

Jens skrev om flygande spagettimonster och Ola och Dybban tjafsade med varandra som ett moget äktepar.

Det var underhållning och jag tycker att Superbloggen var som bäst då.

Jag personligen tycker – på pappret i alla fall – att dagens Superbloggs uppsättning har  alla möjligheter att bli lika bra eller tom bättre än sina förlagor.

Dan är tryggheten själv och den mest stabile av oss samt den mest kunskapsrike bloggaren som gärna bloggar om olika historiska händelser och berättar om olika roliga anekdoter.

Dans WSOP bevakning var suverän. Högsta betyg!

Sen har vi Lina som har varit mycket bakom kulisserna och som gärna bloggar om dom politiska delarna kring poker och spel. Hon har varit länge med i gamet och är en rutinerad räv.

Dybban är en suverän bloggare som på ett intressant och poetiskt sätt berättat om sina upplevelser kring pokerborden.

Vi har Diana Svensk – ett riktigt fullblodsproffs och Sveriges bästa kvinnliga pokerspelare – som kom längst av alla kvinnor i WSOP Main Event. Hon bloggar gärna om olika händer som hon har spelat och bjuder in till debatt.

Sen har vi mig som inte är lik någon av mina medbloggare.

Jag bloggar gärna om min syn och betraktelser kring poker och spel. Möten med udda filurer och situationer under mina resor, samt lite om Förbundets arbete.

Jag anser att vi har mångfalden och bredden till att göra denna till en riktig Superblogg och att alla läsare skulle kunna hitta något man gillade att läsa om.

Men tyvärr bloggas det alldeles för lite av Diana, Dybban och Lina.

Lina gjorde visserligen nu ett välkomnat inlägg men hon skriver bla:

”I sedvanlig ordning så är det rätt långt mellan mina inlägg här i bloggen och anledningen är att jag valt att inte skriva om jag inte har något jag vill dela med mig av något som jag anser vara intressant. I min värld handlar denna blogg om att ni läsare ska få ut så mycket som möjligt…”

”Underhålla kan jag göra i min andra blogg hos Stars”

Jag förstår inte helt hur hon tänker eller menar när hon skriver att ”i min värld handlar denna blogg om att ni läsare skall få ut så mycket som möjligt”.

Får läsaren ut ”så mycket som möjligt” när det skrivs ett blogginlägg varannan månad? Då tror jag att det är bättre att lägga ned bloggen.

När det gäller Lina borde hon ha hur mycket som helst intressant att skriva om. Skulle vi alla resonera som Lina så blir det inga bloggar. Är det de bästa för läsaren?

Trist att hennes inställning att hon hellre underhåller på Stars.

Man kan då ställa sig frågan vad syftet med denna blogg skall vara.

Är det därför som Dybban inte heller bloggar? Har han heller inget intressant att skriva om? Till mig sade Dybban i Vegas  att han hade lite prestationsångest inför sina blogginlägg och därför inte bloggade så mycket längre.

Det är jäkligt synd om han säger och känner så. Att han känner pressen att prestera i alla lägen.

Han lär ju inte bli mera pepp och få mindre prestationsångest av Linas senaste inlägg.

Sen har vi Diana.

Vem vill inte läsa om hennes pokerproffsliv och tankarna under och omkring WSOP när han gick djupt i Main?  Enbart Diana tillsammans med Dan skulle kunna vara hur grymma som helst i denna Superblogg.

Nä Lina, Dybbelidybb och Diana. Nu får ni ta ert ansvar för att denna blogg skall bli en Superblogg igen och börja blogga mer.

Ni har hur mycket som helst intressant att skriva om…

BYLINE-MATTIAS-2

Rikta fokus rätt!

av Lina Olofsson

I sedvanlig ordning så är det rätt långt mellan mina inlägg här i bloggen och anledningen är att jag valt att inte skriva om jag inte har något jag vill dela med mig av något som jag anser vara intressant. I min värld handlar denna blogg om att ni läsare ska få ut så mycket som möjligt och tack vare fantastiska Dan Glimne så missar ni ingenting om vad som händer i pokervärlden. Jag å andra sidan är mer intresserad av att skriva om den politiska sidan av myntet. Underhålla kan jag göra i min andra blogg hos Stars.

Det har varit Almedalsvecka i Visby. Jag var inte där av flera anledningar och den främsta var att jag ville spendera tiden med mina barn. Veckan verkar dock ha dragit liv i speldebatten aningen eftersom det dök upp på Nyheterna på TV4 för några dagar sedan. Om spelproblematiken och spelvärldens baksida nämligen spelberoende.

För mig som levt som medberoende i hela mitt liv är det något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har sett både den glamorösa sidan av pokern där champagnen flödar och pengar inte betyder mer än att man kan ta bästa bordet på nattklubben eller äta de allra lyxigaste middagarna på de finaste restaurangerna i världen.

Jag har även sett baksidan. Människor som spelat för pengar de inte har. Hur de skuldsatt sig upp över öronen. Spelat bort både pengar och sina relationer. Spelat bort hus och familj. Jag har sett det mesta och det gör lika ont varje gång.

MEN. Det är ett stort men här. Allt är inte svart eller vitt. Pokervärlden till exempel kan delas upp i tre kategorier. Det finns en elitnivå som spelar professionellt. De livnär sig på sitt spel och kan leva på det. Sen har vi hobbynivån där man som jag själv spelar för någon tusenlapp eller två i månaden. Ibland inte för något alls. Jag spelar när jag tycker det är roligt för pengar som jag lika gärna hade kunnat göra något annat för såsom att gå på Gröna Lund och åka Insane eller kanske tagit en After Work. Jag väljer att spela poker för dessa pengar. För det är min hobby. Det är egentligen inte konstigare än att någon betalar ett medlemsskap och grenfee för att spela golf eller betalar för att spela en bridgeturnering. I alla fall inte i min värld. Sen har vi den sista delen och den som det läggs alltför lite fokus på och det är spelmissbrukarna. Det finns de som drömmer om ett bättre liv. Som hela tiden söker kickarna som pokern kan ge. Men det är inte pokern som är den egentliga boven. De hade lika gärna kunnat söka sig till något annat som är kicksökande för det är vad de behöver och letar efter. Innan pokerboomen fanns denna skara också och då sökte de kickar någon annanstans. Kanske var det på Solvalla, kanske var det i spriten eller droger, kanske var det på stryktipset eller roulettebordet. Ja vad vet jag men spelmissbruket har funnits så länge det funnits spel och missbruket och beroendet har funnits i alla tider. Det är dock väldigt ofta som pokern får ta skulden för detta missbruk. Kanske för att pokern är rätt skamfläckad och fortfarande anses lite smutsigt. Eller så är det att man kan vinna som “underdog” mot någon som är så mycket bättre eftersom det finns en stor turfaktor på kort sikt.

Självklart är det en gråzon mellan dessa kategorier. Det finns hobbyspelare som också missbrukar. Det finns proffs som också spelar för på tok för mycket pengar. Som sagt. Inget är svart eller vitt. Men jag tycker det är fel att ge pokern den största kängan för den samhällsproblematik vi har idag. Den hade funnits där med eller utan pokern för spel har funnits sedan 1897 och redan när detta lotteri hölls så var trycket stort och köerna ofantligt långa.

Så tillbaka till det som fick mig att gå igång på alla cylindrar. Jimmy Nilsson från Spelberoendes Riksförbund uttalade sig till TV4 om hur Sverige håller på att spela ihjäl sig. Det skylls på onlinespelandet och så långt håller jag med. Självklart är det lättillgängligheten som gjort att spelandet ökat så drastiskt. Men sen säger han något som fick mig upprörd. Nilsson menar på att man borde behålla monopolet för ett licenssystem skulle inte fungera.

Vänta lite. Monopolet är anledningen till att vi har den problematik vi har idag. Det fanns spelmissbruk även innan. Hade man istället varit lite snabba på bollen redan från början hade vi inte befunnits oss i det läge vi är idag. Nej det ska utredas innan man kan ta tag i det. Och istället för att samla de aktörer som finns i Sverige, samla sakkunniga och politiker och därigenom försöka skapa en marknad som skulle fungera såsom samhället och internet ser ut idag så har man valt att ta hand om andra saker. Hade vi bara haft de statliga sajterna att spela på så hade folk spelat där istället för hos de utländska aktörerna. Att vi mist kontrollen över marknaden är sant men att skylla på bolag som inte har någonting annat att rätta sig efter än hur marknaden ser ut idag är att rikta fokus fel. En licensierad marknad säger Nilsson skulle göra att sajterna inte längre var intresserade av Sverige och där har han fel och dåligt insatt. Kanske för att de enda han är i samråd med är just det statliga monopolet och inte övriga sajter. Hade han pratat med dom hade han fått höra att de VILL ha en licensierad marknad. De vill inte behöva ha sin licens på Malta för att kringgå reglerna.

Medan Danmark “bara gjorde” när de insåg problematiken och såg till att införa ett licenssystem så snart de kunde så ska vi utreda. Utreda sen ska det läggas fram ett förslag, sen ska det röstas om och sedan sättas i verket. Först 2018 tror man att ett sånt här licenssystem kan träda i kraft. Hur stor del av marknaden har vi då tappat kontrollen över? Hur mycket problematik finns då? Hur mycket har Sverige förlorat på skatteintäkter under dessa tre år? Ardalan Shekarabi uttalar sig också och säger att detta borde ha gjorts för länge sen. Han säger att de genast tog tag i det när de tog makten. Det är bullshit. Förutom att han gick ut och sa att det skulle göras har det fortfarande inte hänt någonting från regeringens sida. Snart ett år efter valet har man fortfarande inte ens påbörjat en utredning vilket vi fick veta i våras berodde på att det inte fanns tillräckligt med pengar för det. Att man valde att satsa på annat. Och det är de utländska bolagen som är boven i dramat? Så det är inte våra makthavares prioriteringar som ska svartmålas här om något?

Återigen ställer jag mig frågandes hur detta inte kan ligga högre på prioriteringslistan. Återigen riktar man fokus på fel saker. “Bara gör” som danskarna istället för att snacka. 2018. Om tre år. Då har vi val i Sverige. Igen. Ska detta bli något som man försöker locka röster med i valet? Ska detta bli den lilla morot som Socialdemokraterna behöver för att locka väljare för att få behålla makten? Jag spekulerar bara men jag ställer mig ändå frågandes VARFÖR man inte tar allvarligare på detta och “bara gör”. Det kan knappast bli sämre läge än det vi har på spelmarknaden idag.

Mina två cent.

byline_lina_olofsson

And the Winner is…

av matpok

De rätta svaren i den lilla Svepof frågetävlingen var:

1. 1975

2. Monte Carlo

3. €750

Jag tänkte först belöna de 2 första rätta svaren, men jag kommer att ge ett medlemskap till 5 personer (om jag nu har räknat rätt) som har inkommit med de rätta svaren.

Jim, Jimmy, Stefan, Gustaf och Ann-Charlotte.

Grattis till er och om ni tänker spela SM på Malta så bjuder jag på en valfri dryck.

Just nu är jag på ön Amorgos som ligger i Grekland och tar igen mig efter Vegas.

Lite Vegas har jag dock med mig i form av några nyinköpta pocketböcker.

imageEn alldeles egen strand.

imageLite av Vegas fick hänga med

BYLINE-MATTIAS-2

Svepof frågesport

av matpok
SVEPOF

Den 4:e till den 9:e November är det SM på Malta.

SM går samtidigt som BOM vilket kommer medföra att många pokerspelare kommer att vara i staden samtidigt och det är upplagt för fest och jag hoppas att många av Superbloggens läsare kommer att komma.

Jag tänkte därför ge ut två stycken medlemskap till det Svenskapokerförbundet – som jag bekostar helt själv – till de personer som både kan svara rätt, samt snabbast på dessa frågor nedan.

1. Vilket år hölls Poker-SM för första gången?

2. Vart hölls Svenska Poker-SM för första gången?

3. Vad är årets BUY-IN till årets Poker-SM på Malta? (Main Event)

BYLINE-MATTIAS-2

 

 

Rapport från framtiden

av matpok

Då tar årets WSOP paus tills november och jag hoppas att Dan, Dybbans och mina WSOP/Las Vegas bloggar har underhållit er och gjort sommaren lite roligare.

Förbundet var för en tid sedan på ett spelseminarium som BOS höll i och är kommer en rapport från den.

Rapport från framtiden av Albert Rolander

Kul om denna titel verkligen stämde, eller hur?

Nej, skämt åsido, varken undertecknad eller de som satt i panelen när BOS (Branschföreningen för onlinespel), som bjudit in till seminarie om hur spelmarknaden ser ut om 10 år, påstår sig ha någon magisk spåkula som gör att vi vet vad framtiden har att erbjuda för spel över nätet.

Däremot så deltog en hel del personer som gjort väldigt mycket historiskt i denna bransch.
De som satt i panelen var: Mikael Pawlo från Mr Green, Pontus Lindwall från Betsson samt Per Hortlund från HUI research.

Mikael Pawlo började med att nämna att mobila spel ökat med 37 % under 2015 och att ökningen till 2018 spås bli att 50% av allt spel sker mobilt, Pawlo tror ännu fortare.

Han nämnde även att regeringen släppt en plan för omreglering i början av juni efter påtryckning från EU.
Vad som kan var ”the next thing” inom spel tror han kan vara virtual reality.

Han uttryckte även en förvåning över att det skett liten utveckling av nya spelformer på senare år samt en ännu större förvåning att ingen debatt förs om att reglera bolag som t.ex King med spel som Candy Crush då de i princip konkurrerar om samma plånbok och tid hos konsumenterna.

Näste talare var Pontus Lindwall från Betsson som underströk det mycket viktiga faktum att vid en omreglering så får inte våra politiker bli för giriga gällande skatt, för då riskerar Sverige att gå samma framtid till mötes som redan skett i Frankrike.

Det som skett och sker i allt större utsträckning i Frankrike är att spelarna inte accepterar de allt för stora skillnader i återbetalning som det innebär att spela hos de licensierade aktörerna och därför söker sig till olicensierade spelformer.

Han berättade att 2004 till 2014 så har skiftet från landbaserat spel till spel online gått från 90 % landbaserat 2004 till 68 % landbaserat 2014.

Pontus ville även påpeka vikten av att lagstifta teknikoberoende då vi inte idag kan veta på vilket sätt konsumenterna i framtiden väljer att konsumera spel.

När han frågades om vad han såg som en rimlig framtida skatt så nämnde han siffran 10 % vilket alla i rummet verkade tycka lät rimligt och en minister, som skall förbli namnlös, som satt några stolar bort från mig tog upp pennan och skrev för första gången vad jag såg.

Tredje talaren Per Hortlund ställde sig frågande till om någon speciell skatt behöver åläggas spelbranschen alls, utan ansåg att den borde behandlas som en del av nöjesbranschen.
Han nämnde 4 punkter som viktiga vid omreglering av den Svenska spelmarknaden och dessa var:

1: Skatt? Konsumtionsskatt typ moms är att föredra.

2: Ägarrätt? Spel har historiskt betraktats som synd och då ska staten äga har historiskt varit synen, men nu luckras denna syn upp. Hur hanteras detta?

3: Hur reglera? Licenser, eller behövs inte detta?

4: Spelberoende. Det finns inget stöd alls i forskning om att avreglering på spelmarknad leder till ökat missbruk.

Seminariet avslutades med en frågestund då många uttyckte åsikten att det är bättre om Sverige nu själva tar tag i att omreglera sin spelmarknad själva eftersom EU hotar att bara helt sonika rycka bort monopolet med den stämning EU lämnade in i oktober 2014.

EU har stämt Sverige för att nuvarande monopol syftar till att tillföra statskassan resurser snarare än att främja folkhälsan, vilket klart strider mot EU’s regler.

Det blev även diskussioner om vårt nuvarande främjandeförbud (förbud mot reklam om spel), här fick Pontus Lindwall åhörarskaran i skratt när han kallt konstaterade att ”framtidens konsumenter ser inte på TV och tidningar har de aldrig läst, så ett förbud må vara lätt att behålla men omöjligt att upprätthålla”.

Hela panelen beskrev att drömscenariot för spelbranschen skulle vara en EU-licens som gäller i hela EU, men de såg dystert på möjligheterna att detta kan bli realitet inom någon snar framtid.

Exakt vad en framtida omreglering av den Svenska spelmarknaden kommer leda till för Svenska pokerspelare är ännu oklart, men det verkar som det händer saker i detta ärende nu till sist, och under Almedalsveckan ska sittande Civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Per Bill (M) ha debatt om detta ämne och vi som vill se en förändring till det bättre för Svenska pokerspelare hoppas detta blir en givande debatt.

För Svenska Pokerförbundet

Albert Rolander

N

(Del 26) Du vet att du befinner dig i Las Vegas när…

av Dan Glimne

… när staden redan från början gör fullkomligt klart för dig vad som gäller:

DU VET E MONEY TALKS

… när uppfinningsrikedomen vad gäller alkoholrelaterade ting inte vet några gränser:

DU VET D VINGLASHÄNGARE

… när även gatunamnen inspireras av gambling:

DU VET E GATUSKYLTAR

… när klädbutikernas utbud överträffar allt du ser hemma i Sverige:

DU VET E GORILLADRÄKT

… när det fortfarande går att tjäna pengar på celebriteter som dog för fyrtio år sedan:

DU VET E ELVIS MOTELL

… när du ständigt blir itutad att förmögenheten väntar om hörnet:

DU VET D THIS CLOSE

… när sexifieringen till och med sprider sig till sparbössorna:

DU VET E SPARBÖSSOR

… när festa-runt-mentaliteten 24/7 stolt ska framhållas:

DU VET E WHAT THE HELL

… när till och med spelet tripp-trapp-trull kan kopplas ihop med alkohol:

DU VET D TIC TAC TOE

… när smyckedesignen spränger smaklöshetsgränsen:

DU VET E OUTRERADE HALSBAND

… när restaurangerna skryter med de höga priserna på sina viner:

DU VET D MILJONDOLLARS VIN

… när gamblingmentaliteten utsträcks till att gälla även plastikoperationer:

DU VET E FETTSUGNING

… när knepen för att öka på spritförsäljningen hade fått Länsstyrelsen att göra ett ingripande om det varit hemma i Sverige:

DU VET E HAPPY HOUR 2x DAILY

… när choklad kan smaksättas med vad som helst:

DU VET D BACON CHOKLAD

… när man skamlöst säljer strängar till luftgitarrer:

DU VET E LUFTGITARR STRÄNGAR

… när smakerna på glass får namn efter drinkar:

DU VET E GLASSMAKER DRINKAR

… när det sega godiset utformas som spelmarker:

DU VET D SEGT GODIS MARKER

… när bingokvällsarrangörerna tycker att spelandet passar utmärkt ihop med vinpimplande:

DU VET A BINGO VIN

… när bigger-is-better-mentaliteten också självklart gäller enarmade banditer:

DU VET E BIGGER IS BETTER

… när även karaoke ogenerat kopplas ihop med alkohol:

DU VET D KARAOKE

… när till och med tvålar kan ges ett gamblingtema:

DU VET E POKERTVÅL

… när ”heminredningen” på kasinona definitivt kan diskuteras:

DU VET D PENGASÄCKAR JP

… när alla ständigt tror att skattkistan med guld finns där vid regnbågens slut:

DU VET C SKATTKISTA

… och när staden på något sätt alltid får sista ordet i sammanhanget:

DU VET D SISTA ORDET

Och detta extra långa inlägg får avsluta serien av humoristiska bilder och observationer från den här särpräglade staden, för denna gång! :-) Hoppas ni har uppskattat dem!

AABYLINE DAN

En summering av dag 7 i VM: framme vid the November Nine!

av Dan Glimne

… och så här ser den ut, denna exklusiva grupp inom pokervärlden som träffas nästa gång den 8 november för att göra upp på finalbordet i världsmästerskapet!

A18 NOVEMBERNIAN

”The November Nine” utgörs av, i chipordning:

Joe McKeehen, 24 år, USA – 63.100.000

Zvi Stern, 36 år, Israel – 29.800.000

Neil Blumenfield, 61 år, USA – 22.000.000

Pierre Neuville, 72 år, Belgien – 21.075.000

Max Steinberg, 27 år, USA – 20.200.000

Thomas Cannuli, 23 år, USA – 12.250.000

Josh Beckley, 24 år, USA – 11.800.000

Patrick Chan, 26 år, USA – 6.225.000

Federico Butteroni, 25 år, Italien – 6.200.000

Den som bubblade finalbordet var tysken Alex Turyansky (t.h.)…

A18 ALEX TURYANSKY TIA

… när hans A-K var uppe mot Q-Q hos McKeehen men förlorade den slantsinglingen på en blank bräda varpå han fick nöja sig med 10:e plats för 756.897 dollar. Och kanadensaren Daniel Negreanu…

A18 NEGREANU ELVA

… som länge höll hoppet om en plats i Novembernian vid liv, föll till slut på 11:e plats för 526.778 dollar. I den sista given höjde McKeehen till 800K från knappen, Negreanu tog synen från stora mörken, floppen blev ruA-klK-ru10, Negreanu checkade, McKeehen betade ut 700K och Negreanu ställde för sina sista 5.825.000, och McKeehen tog synen. Negreanu visade upp spA-ru4 för topparet, och McKeehen ruJ-ru3 för drag till både hålstege och flush. Turn var hj3 som gav McKeehen ännu fler outs; och rivern hjQ som spikade McKeehens straight och skickade ut Negreanu. Så nära, så nära – och Negreanu matchade för övrigt sin bästa notering i VM, också en 11:e plats men från 2001.

Här är för övrigt listan med de spelare som hamnade på platserna 10-27, och alltså stupade under dag 7:

A18 RESULTATLISTA 10-27

När finalbordet i årets VM inleds den 8 november, återupptas spelet på denna nivå:

A18 NIVÅ 35

Tyvärr alltså ingen blågul pokerkrigare på finalbordet i årets VM… Och för den som vill friska upp sitt minne är här listan över de sex svenskar som under VM:s historia stått för prestationen att ha nått det åtråvärda finalbordet:

1997 – Chris Björin, 9:a för 48.760 dollar

1998 – Jan Lundberg, 7:a för 112.500 dollar

2004 – Mattias Andersson, 8:a för 575.000 dollar

2005 – Daniel Bergsdorf, 7:a för 1.300.000 dollar

2006 – Erik Friberg, 8:a för 1.979.189 dollar

2014 – Martin Jacobson, 1:a för 10.000.000 dollar

En närmare presentation av årets Novembernia kommer här i Superbloggen!

AABYLINE DAN

My Las Vegas story, del 27

av matpok

11 Juli – 2015, 19:00. Wynn, Las Vegas.

Le+Rêve+at+Wynn+Las+Vegas_TomaszRossa IMG_3999

La Reve – The Dream

(Som vanligt kan ni klicka på bilderna för att få dem förstorade.)

Jag och Linda avslutade våran Las Vegas resa med att se föreställningen  La Reve på Wynn – The Dream.

En riktigt häftig teaterarena där scenen och showen utspelade sig i vatten och arenan har endast 12 bänkrader så alla hade en perfekt översikt av showen.

En bra avslutning för denna resa.

15 Juli – 2015, Lomma – Sverige

Drömmar, tro, hopp och kärlek.

Det är allt som behövs för mig och det var med den inställningen som jag hade när åkte till Las Vegas för att sedan gå ALL-IN på alla fronter.

Drömmar har vi alla och alla drömmer vi om något.

Drömmen var att få nå ett finalbord under WSOP, en dröm som jag delar med många andra pokerspelare.

Men för min del grusades det tidigt andra dagen av main event, men för nio andra blir drömmen snart en verklighet.

Det gäller att tro på sig själv - även när människor kallar dig för pinsam och för nolla och när det blåser motvind. Det är lätt att tappa tron på sig själv, särskilt när det gick så dåligt för mig som det gjorde på pokern.

Min i särklass sämsta resultatmässiga insats i Las Vegas någonsin på mina 11 resor.

Men man måste våga att förlora för att kunna vinna och det gäller att våga misslyckas för att kunna lyckas.

Jag pratade med Dybban om att han måste blogga mer och han önskar att göra det men känner ”prestationsångest” när han skall skriva vilket medför att han avstår.

Otroligt trist att han känner så.

Ett råd är att strunta i av vad folk – som du ändå inte bryr dig om - tycker. Riktiga vänner stöttar dig ändå i alla lägen. Slå dig fri från människor som tar din energi och dränerar dig på kraft.

Man lever bara engång vilket pappa blev bryskt påmind om när två av hans vänner hade gått bort under tiden som han var i Vegas.

Jag har många gånger blivit hånad för mina naiva drömmar och mitt sätt att leva. Men framförallt för att jag försöker leva. Men den enda jag har något att bevisa för är mig själv.

Hoppet är det sista som överger människan och utan hopp så skulle livet vara mörkare.

Något som gör livet ljusare är kärlek och där gick jag i år ALL-IN och gifte mig och här blev jag inte surt utdragen på rivern.

Ett ”JA” fick mig att glömma årets alla badbeats.

IMG_3892

Att aldrig sluta tro och aldrig sluta drömma tror jag är nyckeln till att aldrig tappa sugen.

Precis som för ”BILL”.

William ”Bill” Watcher är den äldsta WSOP Main Event deltagaren i WSOP och skall även vara den äldsta som någonsin har cashat i ett WSOP Main Event och kom topp 100 eller dylikt i år.

”Bill” är 94 år gammal

http://www.pokernews.com/news/2015/07/oldest-rounder-william-wachter-still-grinding-22206.htm

På dagen två år innan hade jag spelat mot BILL på RIO. Jag var glad att jag inte hade min tyska outfit den gången.

IMG_2330

Bill, här bara 92 år gammal – bild tagen 11 juli – 2013

http://vegas2008.blogg.se/2013/july/14-juli-fagbet-tv-presenterar-tina-las-vegas.html

Det var intensiva tre veckor och detta var första gången som jag riktig kände att jag hade fått nog av staden som är i en ständig förvandling pga människor med drömmar och förhoppningar.

Nya affärer, butiker, restauranger stängs ned och nya öppnas i en rasande takt.

Varje år som jag har besökt staden så har en massa nytt poppat upp. Jag undrar var alla pengar kommer ifrån. men det är nog bara ”fantasipengar” som en taxichaufför sade till mig under en av mina taxiresor i staden.

Las Vegas är världens bästa och roligaste stad, särskilt när det går bra. Men den kan vara jobbig om inte fru Fortuna är med dig. Men jag kan alltid åka därifrån, men värre är det för dom fattiga och utslagna som konstant har fru Fortuna mot sig och som ligger längs gatorna i 40 graders hetta utan skydd.

Las Vegas skall tydligen vara den värsta staden att vara fattig i då man har ett sämre socialare skyddsnät än övriga USA.

Nu är jag återigen i Sverige. Landet med vatten som man kan dricka direkt ur kranen och landet med ordentlig mjölk och bröd, samt falukorv.

Det är saker man saknar när man har varit länge utomlands och USA och bara ätit restaurangmat.

Närmast på agendan blir Grekland och ön Amorgos. En enorm kontrast till Vegas. Här kan man verkligen varva ned och koppla av med några av mina poker/Las Vegas böcker som jag har köpt.

När det gäller poker så är det SM på Malta i november som är inbokat

Men där i mellan blir det säkert något casinobesök i Sverige eller i Tyskland.

Jag har stor lust att köra ett event under WSOP Europe som går i Berlin i oktober.

http://www.wsop.com/2015/wsope/

Avslutar med ett klipp från pokerborden på The Venetian, där Dybban har blivit krossad av en äldre dam.

https://www.facebook.com/WonderbaumJr/videos/10206208645708854/

BYLINE-MATTIAS-2

 

(Del 25) Du vet att du befinner dig i Las Vegas när…

av Dan Glimne

… när det finns jackpotter… och det finns jackpotter:

DU VET D PLATINUM

… när reklamen väller över dig från dubbla bildskärmar så snart du kommit in i taxin:

DU VET D TAXIREKLAM

… när restaurangerna tar till poker- och gamblingjargong för att framhålla sina maträtter:

DU VET D GAMBLINGSPRÅK

… när pappershandeln på hörnet har en särskild avdelning för gaybröllopskort:

DU VET E GAYBRÖLLOP

… när alkoholreklamen skulle ge IOGT:s hela styrelse en kollektiv hjärtattack:

DU VET E BRIGHT IDEA

… när kontanterna verkligen är kungen i de dagliga transaktionerna:

DU VET E CASH IS KING

… när till och med chokladkakor ska krängas med allehanda adjektiv och superlativer staplade på varandra:

DU VET C CHOKLADKAKOR

… när husägarna har sina egna idéer om hur man skyddar sitt hem och sin egendom:

DU VET E DIAL 357

… och när religiositeten tar sig de mest udda uttryck:

DU VET E BACON GUD

Och en del till ska det bli, innan jag åker hemåt igen! :-)

AABYLINE DAN
Sida 1 av 206
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB