Back on the grind!

av Diana Svensk
Hallå!
10246500_10152480484206979_9206012764524719354_n[1]
Nu är jag tillbaka i Sverige efter tre underbara, fantastiska månader i Las Vegas! :) Har en hel del roliga historier och jag tänkte börja lägga upp dem här allt eftersom – samt resultat osv – men just nu är jag bara så jäkla sugen på att komma igång med online grinden, så jag tänkte börja mitt första inlägg med mina tankar kring det :) Och för er som missat så går det att följa delar av min Vegas resa i Dybbans och Svenska Spels ”Pokermästarna” som ni hittar HÄR.
Jag landade på Arlanda imorse och som det ser ut nu så kommer jag vara i Sverige i drygt en månad, sedan blir det Barca och Estrellas innan jag åker tillbaka till mitt vanliga och ovanliga liv i Sydafrika ;) I och med att CC inte kör lika stora games som jag spelar normalt i kombo med det supersug efter online jag känner nu så tänker jag att det här är ett bra tillfälle för mig att sätta mig själv i ett personligt bootcamp den här månaden. För att komma in i grinden, och bli så mycket bättre jag kan på en månad ;) Hoppas det här inlägget kan ge lite inspiration till andra som också jobbar på sitt spel. Ser fram emot er input!
Jag vet med mig själv att under den tiden jag spelat poker så lär jag mig absolut mest när jag jobbar borta från bordet, så för mig kommer det ligga mycket fokus på plugg den här månaden. Jag tänker mig ett ”schema” som ser ut ungefär såhär:
Måndag – fredag
Morgon:
- gym/power walk 1hs
Träning kanske inte har direkt med poker att göra haha, men med långa dagar framför sig så gäller det att vara stark mentalt och fysiskt, därför får det en plats på min bootcamp lista.
Läsning:
Börjar med att läsa ett stycke i ”Applications of No Limit Holdem”, sedan tar jag en ekvation från boken och pluggar in siffror från scenarion som kan komma upp vid borden, för att vara säker på att jag verkligen förstod, och gör ca 10 ekvationer (mer om jag behöver, mindre om det är något jag redan kan utan och innan). Att göra matematiken gör mig inte bara snabbare på att räkna när jag behöver, men faktiskt också att direkt känna igen vissa scenarion för att jag redan modellerat dem. Här kan man ju använda vilken bok/artikel/video man nu än är intresserad av. När jag är klar med Applications of No Limit Holdem kommer jag gå på ”Expert Heads Up No Limit Holdem” av Will Tipton. Det är också en bok som jag redan läst men som var rätt svår så jag vill absolut fördjupa mig mer i den. Det som är otroligt bra med just den boken är att den också har övningar i sig så man behöver inte hitta på själv :) Men just nu vill jag läsa böcker med stark teoretisk grund.
Spel:
När jag är klar med läsningen spelar jag ca 2 tim 6-Max cash. Jag spelar fyra bord så att jag verkligen har tid att fokusera på händerna jag spelar. Men jag är ju som sagt ny i gamet också så är man van att smäcka upp 20 bord så ska man såklart göra det :) Innan jag åkte till Vegas så hade jag precis flyttat upp till 100 NL efter att ha spelat 3 månader med stadigt + på 50 NL, men nu känner jag mig lite ringrostig så jag kommer börja första veckan på 50 NL och så fort jag känner mig uppvärm gå vidare till 100 NL och sedan 200 NL. I och med att fokus är på att plugga och utvecklas den här veckan så borde det kanske inte spela någon roll vilken nivå jag börjar på, men jag tror ändå på att man utvecklas snabbare med tuffare motstånd så jag kommer absolut att ta shots ganska aggressivt. Dessutom är raken betydligt lägre ju högre upp i staketen man kommer, så jag kommer absolut att försöka klättra till 200 NL så fort det går och hålla er uppdaterade!
Analys:
Efter att ha spelat 2 timmar kommer jag välja ut 3 händer som jag gör en djupare analys på. Det här momentet är det som jag tycker att jag lär mig mest av, så det är ingenting jag hastar igenom. Jag användar Card Runners Ev när jag gör mina analyser.
Spel:
I dagens andra spelpass kör jag två HU Zoom bord (50 NL). Att lägga till ett Heads Up bord till mina vanliga bord var något jag började göra mina två sista månader i Sydafrika. Hittills har jag breakat even typ, vilket jag är rätt nöjd med, men jag älskar formatet och det är absolut något jag vill fortsätta satsa på, om inte annat för att bli en bättre spelare. Det enda som är lite tråkigt är att man ”måste” spela zoom för lite av charmen i HU är ju just att försöka krypa in i sin motståndares huvud, problemen med de vanliga borden är att det är väldigt svårt att få action, tom på de lägsta nivåerna, eller så får man action och så sticker de på sekunden efter att de dubblat upp, sjukt irriterande! Men men, vad gör man.
Analys:
Efter passet väljer jag ut två händer att analysera lite djupare. 3 + 2 händer låter kanske inte som så mycket, men jag kan lätt lägga timmar på bara en hand, speciellt när det är en bräda/range som kommer upp ofta och man vill reda ut hur man ska approacha situationen med alla sina möjliga händer, vs motståndarens alla möjliga händer :)
Videos & forum
Nu var dagens svåra delar över! Jag valde att lägga videos och handanalyser på forum sist på dagen, för jag har märkt att jag väldigt lätt blir distraherad av den här typen av medier och så slutar det med att jag slukar timmar av videoklipp eller händer som folk postar utan att riktigt fokusera och analysera det jag gör :) så istället lägger jag det här sist så att jag kan ta den tid jag vill och studera mer avslappnat. Jag är medlem på två siter idag: Runitonce och Iveypoker. Båda är kanonbra, mina favoriter är Apotheosis på Ivey och Tyler Forester på ROI, och så gillar jag allt som Phil Galfond gör, trots att jag inte spelar PLO, haha!
Extra: 1gr i veckan jobbar jag med en coach vilket har gett mig otroligt mycket. Rekommenderar starkt alla här att investera i några lektioner!
Lördag:
Studera: lägg 1 timme på ett annat spel än NLHE. Det här är något jag sa att jag ville komma igång med redan förra året men liksom aldrig riktigt tog tag i, så nu är det verkligen på tiden. Jag har bestämt mig för att börja med 2-7 triple draw som verkar kul, vi får se hur det går med det här lilla experimentet :) om det finns någon som spelar 2-7 här får ni gärna komma med tips på hur en nybörjare som jag kommer igång!
Spel: 1 tim spel (blir för mig då 1 tim 2-7 triple draw på lägsta nivån:))
Em: SNG, turrar, CG eller vad jag känner för!
Söndag: söndagar är min stora lattjo- och turneringsdag, med grind från morgon till kväll :) Ni hittar mig på Pokerstars, dianasvensk.
Ses på nätet, lycka till vid borden!
Ps. Skrev det här inlägget från Heathrow, har inte sovit på ett dygn så ber om ursäkt ifall jag later lite snurrig ;) Kram, D

”Pokermästarna” med Martin Jacobson

av Simon ”Dybban” Lindell
.
Så var det sista avsnittet av Pokermästarna ute. Del åtta.
.
Här är får ni, bland annat, den första svenska intervjun med Martin Jacobson efter att det stod klart att vi ÄNTLIGEN fått en svensk i the November Nine. En svensk på finalbordet i WSOP Main Event. Jag var inte säker på om jag någonsin skulle få uppleva det under min livstid så det känns grymt att faktiskt ha fått vara på plats när det skedde.
.
Nu är klockan halv sju på morgonen här i Las Vegas. Imorgon åker jag hem. Det har varit en fantastisk resa. Jag vill tacka Dregen, Diana, Jimmy och Mattias för att ni förgyllt de här veckorna. Det har varit en ära att jobba med er. Och tack till alla som följt programmet och kommit med glada tillrop. Ni är de viktigaste av alla.
.
Om några dagar, när jag blivit av med en jetlag som förväntas bli rekordartad, så ska jag skriva om det största jag varit om i pokersammanhang.
.
Fram tills dess. Sov gott. Och ta hand om er.
.

 

byline.png

(Del 15) Du vet att du befinner dig i Las Vegas när…

av Dan Glimne

Ett litet avrundande bildsvep får det bli, från denna komplexa, särpräglade och speciella stad!

Du vet att du befinner dig i Las Vegas när…

… souvenirbutiken har en Elvisavdelning:

AA LV ELVISAVDELNING

… när du kan köpa ”luftrenare” med bacondoft:

AA LV BACONLUFTRENARE

… när man har helt andra definitioner än i resten av världen på vad som utgör himmelriket:

AA LV HIMMELRIKET DEFINITION

… när man på t-tröjorna skryter om sitt kommande klandervärda uppförande:

AA LV T-TRÖJA UTSIKTER

… när till och med ställena som löser ut dig mot borgen får namn efter speltermer:

AA LV BAIL BONDS ROYAL FLUSH

… när drinkglasen får de mest oväntade former:

AA LV DRYCKESKÄRL

… när det är självklart att en klädesbutik får detta namn:

AA LV LUCKY BRAND

… när du kan köpa iPad-fodral utformade som spelkort:

AA LV iPad-SKYDD

… när det är happy hour hela dagen:

AA LV HAPPY HOUR ALL DAY

… när du kan köpa ett sällskapsspel som kombinerar både sprit, gambling och sex:

AA LV DRINK AND STRIP

… och när man inte sätter ihop frukost och lunch till brunch, utan i stället nattmat och frukost till… ja, vad?

AA LV MIDDAG-FRUKOST

Ja, denna stad som inte liknar något annat… men snart är det dags att lämna den, återstoden av den svenska sommaren väntar på mig! Jag hoppas ni haft underhållning av dessa humoristiska inblickar i Las Vegas!

AABYLINE DAN

MARTIN JACOBSON ÄR I THE NOVEMBER NINE!

av Dan Glimne
AA 13 APOKER 3 AA 13 APOKER 1 AA 13 APOKER 4

Jag vill minnas att det var gamle sportkommentatorn och sedermera lottogeneralen Lars-Gunnar Björklund som bäst formulerade en motsvarande känsla, efter en större fotbollsseger för det svenska landslaget: ”Tänk att jag, stackars fattig syndig människa, skulle förunnas att få uppleva något som detta…” Mina damer och herrar, låt mig göra en lång historia kort: MARTIN JACOBSON KOM HELA VÄGEN TILL THE NOVEMBER NINE, OCH ÄR PÅ FINALBORDET I VÄRLDSMÄSTERSKAPET I POKER!

Han kom som chipleader till spelet dag 7, bland de 27 kvarvarande spelarna i VM, och var med i toppstriden ända tills det var 13-14 spelare kvar då han föll ned till att bli chipsexa/sjua när inte korten och situationerna gick hans väg. Men det är inte bara i medgång, utan kanske ännu mer i motgång som en pokerspelares storhet visar sig:

AA 13 MARTIN DAG 7 A

Det var tjockt med åskådare som följde kampen när det bara var två bord kvar, både vid Martins bord…

AA 13 ÅSKÅDARE MARTINS BORD

… och vid featurebordet, där Mark Newhouse (solglasögon, mitt i bilden) som var på finalbordet i förra årets VM nu var på väg mot knallsensationen att göra om bravaden:

AA 13 FEATUREBORD ACTION

Vi svenskar som railade Martin och skickade ut rader av tweets hade nästan magknip av spänningen – men så, plötsligt och med bara någon minuts mellanrum kändes det som, föll först österrikaren Maximilian Senft på 12:e plats och sedan amerikanen Christopher Greaves på 11:e… och det var dags för de tio kvarvarande spelarna att gå till featurebordet! Här vandrar Martin eskorterad av biffiga säkerhetsvakter:

AA 13 MARTIN MOT FT

När väl hans väska och hans marker var på plats, lyckades han smita undan för en stund i stillhet medan nästan ingen annan lade märke till det…

AA 13 MARTIN KONTEMPLATION

… men sedan var det-nästan-färdiga-finalbordet i gång, med tio spelare som alla visste att bara ett enda offer till skulle krävas för att de övriga skulle utgöra årets November Nine:

Media följde varje giv, varje höjning, varje syn på bordet…

AA 13 PRESS

… liksom de hundratals åskådarna:

AA 13 ÅSKÅDARE

Den brasilianske spelaren Bruno Politano hade en synnerligen högljudd och entusiastisk hejaklack, till råga på allt beväpnad med vuvuzelor…

AA 13 BRASSEKLACKEN

… och där en av dem till och med sprang runt utklädd till hund:

AA 13 BRASILIENS HUND

Men så kom till sist Given:

AA 13 SISTA GIVEN

Amerikanen Luis Velador ställde med 4-4, och fick efter två minuters betänketid syn av Newhouse som satt med 5-5 och hade honom täckt. Åskådare och mediafolk ställde sig upp och höll andan…

AA 13 DRAMAT

… brädan blankade ut… och så var de bara nio kvar, medan pandemonium utbröt i lokalen och deltagarna i November Nine glädjestrålande rusade iväg till sina fans för att ta emot hyllningar, kramar och gratulationer!

AA 13 MARTIN 1 AA 13 MARTIN 2

Tävlingsklockan stannades, och kommer inte att ticka vidare förrän i november igen:

AA 13 MONITOR

Alla de nio som var kvar kallades fram för avslutande instruktioner:

AA 13 INSTRUKTIONER

… och så var det dags för The November Nine att ställa upp på fotografering!!

AA 13 NIOBILDEN

Intervjuerna med pokermedia haglade sedan i Amazon Room:

AA 13 INTERVJUER AA 13 INTERVJU 2

Under tiden var det bag-it-and-tag-it på finalbordet, när aningen över 200 miljoner (!) i marker skulle läggas i plastpåsar och förseglas ända fram till november:

AA 13 BAG IT

Och ute i korridoren fick vi några landsmän ett kort, privat ögonblick med en lika glad och ödmjuk Martin som alltid – OK, ännu gladare än vanligt med tanke på att han nu som allra minst är 730 725 dollar rikare än för en vecka sedan!

AA 13 GLAD MARTIN

Frågan är om han inte snart till och med har gått om Chris Björin som den svensk som dragit in mest pengar i pokerturneringar? Nå, beträffande detaljer om vilka konkurrenterna i November Nine är ska jag be att få återkomma – nu måste jag gå och lägga mig, klockan är snart 04 på morgonen här i Las Vegas… men vilken dag, vilken kväll och vilken natt blev det inte medan Martin Jacobson skrev svensk pokerhistoria!!!

AABYLINE DAN

Heja Martin!

av Lina Olofsson

Mycket fokus på Martin Jacobson. Så fantastiskt roligt att se att han får så mycket stöd och helt ärligt så vet jag ingen spelare som jag önskar mer framgång än honom. En mer ödmjuk kille får man leta efter och en sjuhelsikes pokerspelare dessutom. Heja dig bästa Martin! 13 spelare kvar. You can do it!!!!!! Fasiken så spännande det är. Tiltande att ESPN inte visar det live dock. Jag förstår inte poängen med att inte visa det? Som tur är har vi en massa fantastiskt duktiga reportrar på plats på PokerNews som ser till att vi inte missar en enda hand.

Hemma igen. Landade på svensk mark tidigt igår morse och är så där lagom jetlaggad att jag vaknade klockan sex imorse. Men inte mig emot. Gillar att gå upp tidigt. Den som läst min dagbok på Starsbloggen vet att jag spelade en hel del poker ”over there”. Tyvärr gick det inte jättebra sista dagarna och jag tappade mycket av det jag hade vunnit tidigare veckor men jag är nöjd med mina insatser och det var härligt att komma hem och ställa bucklan på hyllan tillsammans med min andra!

Innan jag åkte hann jag med en sista utgång tillsammans med en massa sköna människor och hann även raila finalbordet i Arias 100k-turre. Inte helt oväntat var det Ole Schemion som vann. Han gjorde deal med Ike Haxton och Daniel Colman när de var tre kvar. Dom där två, Ole och Colman. Hur kan man springa så bra? Men ingen kan ta ifrån dom att båda är mirakelbarn som är fantastiskt begåvade.

Angående Daniel Colman. Har ni läst Negreanus blogg om det som hände i One Drop? Detta kan vara en av de bästa bloggar jag läst. Den som snackar om att Choice Center är en kult. Detta är EXAKT vad Choice är. Att se den större bilden och tänka längre än näsan räcker. Att vara ödmjuk och att göra allt man kan för att vara den bästa versionen av sig själv.

Nej nu ska jag fortsätta kolla in Martin på PN. Tummarna är helt blåa efter allt hejande senaste dagarna!

byline_lina_olofsson

Bästa svenskarna i VM genom tiderna?

av Dan Glimne
MARTIN DAG 7

Nu när Martin Jacobson kämpar vidare här i Las Vegas och dagens första offer redan skördats i form av Sean Dempsey så att bara 26 spelare är kvar, kan det vara intressant att jämföra med tidigare svenska framgångar i VM!

För att friska upp ditt minne – här är de fem svenskar i pokerhistorien som haft äran att sitta med på finalbordet i VM:

Chris Björin (1997)

Jan Lundberg (1998)

Mattias Andersson (2004)

Daniel Bergsdorf (2005)

Erik Friberg (2006)

MARKERSTAPLAR UNDER DAG 3

Hur har det då gått för Sverige sedan 2006? Det har varit fråga om betydligt blygsammare placeringar. Här har du bäste svensk under åren därefter, med placering och allt:

Stefan Mattsson, 22:a 2007

Niklas Flisberg, 25:a 2008

Rifat Palevic, 96:a 2009

William Thorson, 22:a 2010

Per Linde, 57:a 2011

Jonathan Hellman, 28:a 2012

Fredrik Halling, 93:a 2013

Nu gäller det för Martin, här på VM-arenan!

AABYLINE DAN

Bara 27 spelare kvar, Martin Jacobson är chipleader i VM i poker!

av Dan Glimne
MARTIN JACOBSON DAG 6

Saken är klar – det är på väg att skrivas svensk pokerhistoria. Spelet dag 6 här i VM bröts nyss vid omkring 01.45 på natten, eftersom man nu kommit ner i 27 kvarvarande spelare som alla är garanterade minst 286 900 dollar var – och blågule pokerkrigaren Martin Jacobson leder fältet!!! Här är de kvarvarande i Main Event:

Det blir en minst sagt spännande dag när VM fortsätter klockan 21.00 svensk tid med speldag 7, och när fältet ska skäras ned till ”The November Nine”! Så här ser lottningen ut på Martins bord inför den drabbningen:

BORD DAG 7

Hmm, var någonstans i packningen kan jag ha en svensk flagga att vifta med…? Håll tummarna nu för Martin!!!

AABYLINE DAN

Tio sånger om Las Vegas

av Dan Glimne

Las Vegas tillhör – tillsammans med Paris, London, New York och ett antal andra förstås – avgjort de städer här i världen som inspirerat till flest sånger. Här har du tio stycken att lyssna på, i väntan på nästa års resa hit till WSOP!

 

”Viva Las Vegas” med Elvis Presley (1964)

http://www.youtube.com/watch?v=ucubLr3ZLbw

Ingen lista av detta slag kommer undan denna klassiker, skriven för filmen med samma namn – och ingen besökare här i staden undkommer den heller, i hissar, barer och vid poolkanten. Klicka på länken, så har du originalet från filmen!

 

”Waking Up in Vegas” med Katy Perry (2009)

http://www.youtube.com/watch?v=1-pUaogoX5o

Ännu en oförblommerad hyllning till Sin City – och frasen ”That’s what you get for waking up in Vegas” har alla chanser att bli lika citerad som ”What happens in…”. Kolla videon ovan noga, så får du se Daniel Negreanu skymta förbi!

 

”Las Vegas” med Martin Stenmarck (2005)

http://www.youtube.com/watch?v=6UxX2HZuFi4

Lite svensk naivitet över texten, måhända – men visst gör Stenmarck en rejäl insats, det svänger fullt OK, och mer än en gång har jag kommit på mig själv här i staden med att nynna på denna schlager.

 

”Sin City” med AC/DC (1978)

http://www.youtube.com/watch?v=wy2_H94SO60

”So spin that wheel, cut that pack/And roll those loaded dice/Bring on the dancing girls/And put the champagne on ice” sjunger Bon Scott med rå, rättfram stämma – en riktig hårdrockshyllning till Las Vegas.

 

”Leaving Las Vegas” med Sheryl Crow (1993)

http://www.youtube.com/watch?v=Xkc-en0_LGY

En ballad för alla dem som någonsin övervägt att sätta sig på motorcykeln eller i bilen, köra söderut längs Strippen och lämna staden bakom sig. ”I’m leaving for good, I’m leaving for good” sjunger Crow med vackert vemod och gör sig till taleskvinna för alla dem som behandlats illa av Las Vegas.

 

”Ooh Las Vegas” med Gram Parsons (1974)

http://www.youtube.com/watch?v=mAp4JD4tC7k

Countrystuk, och mycket riktigt framför Parsons iklädd rollen som en down-on-his-luck-gambler frasen att ”Las Vegas ain’t no place for a poor boy like me”.

 

”Vegas” med Sara Bareilles (2007)

http://www.youtube.com/watch?v=5zUE240IFYY

Med silverklar, suveränt behärskad röst sjunger Bareilles ”Gonna sell my car and go to Vegas/Cause somebody told me that’s where dreams would be”. Ännu ett nummer som besjunger Vegas som staden där man kan återuppfinna sig själv, och skapa sig en ny framtid.

 

”Let’s Go To Vegas” med Faith Hill (1995)

http://www.youtube.com/watch?v=ThT2AXM_nTw

Ett okritiskt men svängigt nummer som inkluderar orden ”We’ll find a little wedding chapel/A pair of rings and a preacher too/Underneath the neon steeple/We’ll take a gamble and say I do”. Hey, it’s Las Vegas, toleransens huvudstad – låt även countryromantiken blomma.

 

”Las Vegas Turnaround” med Daryl Hall och John Oates (1973)

http://www.youtube.com/watch?v=CgMABZr78Gs

Sången handlar om flygvärdinnan Sara, vars jobb handlar om ”flying fools to the Holy Land, Las Vegas”. Bra gung från ett svunnet 70-tal, så den får hamna på min lista.

 

”Heaven or Las Vegas?” med Cocteau Twins (1990)

http://www.youtube.com/watch?v=YXlJRe0ZDTE

Här används Las Vegas endast som metafor, för falskhet och glitter som vid närmare betraktelse visar sig vara kattguld – men visst är det sug i rytmen, och fin stämsång från duon.

 

Någon annan låt som borde varit med på listan i stället? ”Queen of Las Vegas” med The B-52’s? ”Pretty Vegas” med INXS?

AABYLINE DAN

En mil kvar att springa…

av Simon ”Dybban” Lindell
Tyvärr åkte Emil Ohlsson ut under den sista nivån efter att ha kämpat shortstack under nästan hela dag 5. Han var dock bara en all in pre med KK vs AQ från en stack på 2 miljoner. Ett ess på turn gjorde det tråkigare och det blev istället fortsatt shortstack-spel.
 .
Inför sista nivån sa Emil:
- Nu skiter jag i alla ranger, nu kommer det åka in…
 .
Och det gjorde det. Så herr Ohlsson slapp boka om dagens flygresa hem. Han verkade inte alltför bitter för det.
- Jag är svinnöjd med mitt spel och det känns grymt bra.
 .
Även Magnus Karlsson åkte ut mot slutet av dagen i en 3-vägs all in med QQ vs KK och AK. Inte mycket att säga om.
 .
Killen med kungarna, en mycket trevlig dansk bekant som jag lärde känna ute på den gamla EMOP-touren, tyckte jag dock riktigt synd om då han blev rivrad och tappade den viktiga 3 mille-potten. Han är dock kvar med 1,6 miljoner, som sista dansk, inför dag 6.
 .
Så nu är det bara Martin Jacobson kvar av svenskarna. Det är dock ett förbaskat bra ”bara”. Martin är verkligen fokuserad vid borden. Han ser ut att vara i zonen. Han spelar som att han är i zonen. Och hans stapel ökar som att han är i zonen. Han ligger på plats 14 med sina nära 4 miljoner i marker med drygt 70 spelare kvar.
- Om det  här vore ett Marathonlopp så har jag väl ungefär en mil kvar att springa, sa han till mig.
 .
Jag tror Jacobson har mycket krafter kvar inför den milen. Sverige har inte haft en kille med så goda möjligheter att nå ett finalbord, med 70 spelare kvar, på mycket länge.
 .
Här har ni det sjunde avsnittet av Pokermästarna. Där får ni följa dramatiken runt borden under WSOP Main Events första dagar.
.
byline.png

En summering av dag 5 i VM

av Dan Glimne
AA 12 ALLA I AMAZON ROOM

Så har då de 6683 startande i årets VM under speldag 5 skurits ned från 291 som alla ledigt fick plats inne i Amazon Room på Rio, till enbart 79 överlevande – hårsmånen över 1% kvar, alltså. Dessvärre finns det nu bara en enda svensk kvar i fältet: Martin Jacobson, som gjort en absolut hjälteinsats genom att direkt ta chipledningen dag 1A och därefter i princip stadigt ha legat topp-20 resten av tiden:

AA 12 MARTIN FIGHTING FACE

Om det någonsin blir dags att diskutera utdelning av Serafimerorden till en pokerspelare, så varför inte nu? Jag fick en kort pratstund med Martin i går under en paus, och under vilken han blygsamt och lågmält ville tona ned sin insats och helt enkelt konstatera att han i genomsnitt fattat flera goda beslut än dåliga:

AA 12 MARTIN J INTERVJU

Jag träffade även Emil ”Smeckten” Ohlsson, medan denne passade på att äta lite frukt under samma paus…

AA 12 EMIL SMECKTEN OHLSSON

… och fick några bilder på Magnus Karlsson, medan denne satt vid sitt bord:

AA 12 MAGNUS KARLSSON

Hur ser det då ut i chiptoppen inför dag 6 i Main Event? Jo, så här:

Och så här blev till sist placeringarna för Emil och Magnus:

(Ignorera att det står ”Per Karlsson” – det faktum att vi haft 3 x Karlsson i fältet har fått WSOP:s ansvariga att gång på gång röra ihop dem och kalla den ene för den andre osv. Hur svårt ska det egentligen vara???)

Leder just nu gör alltså Mark Newhouse med 7,4 miljoner:

MARK NEWHOUSE DAG 5

Han är den ende kvarvarande spelaren i fältet som är en ”November Niner”, alltså har suttit på VM:s finalbord en gång tidigare – och har nu en god chans att upprepa den bedriften. Några andra notabla namn i listan över de kvarvarande är Brian Hastings, Matt Waxman, Isaac Baron och Vitalij Lunkin.

Bara en enda kvinna finns kvar, Maria Ho som just nu ligger på 79:e och sista plats med futtiga 435K i stapeln samtidigt som snittet nu är uppe i 2,54 miljoner:

AA 12 MARIA HO

Av de tre övriga kvinnorna som var kvar i går slogs Darlene Lee ut på 113:e plats, Marcia Kuntz på 91:a, och Mikiyo Aoki föll tungt i gårdagens sista giv och fick nöja sig med 83:e plats som dock var värd 72 369 dollar. Maria Ho är därmed för andra gången i sitt liv bästa kvinna i VM, efter sin 38:e plats år 2007 – men lita på att hon siktar på finalbordet och inget annat. A chip and a chair, som man säger!

Några andra namn som föll under dag 5 var Tim Stansifer (289:a) som var chipleader efter dag 2A/B, Kevin McPhee (242:a), Jeff Madsen (188:a) och John Kabbaj (179:a).

Här några fler bilder från i går! Lite dramatik vid Magnus Karlssons bord, bevakad av TV-kamerorna:

AA 12 DRAMATIK VID MAGNUS BORD

ESPN:s presentatös i farten:

AA 12 ESPN PRESENTATÖS

Vid det stora featurebordet, ”Moderskeppet”, spelades det med det väntande världsmästararmbandet bara en liten bit ifrån och välbevakat av beväpnade vakter:

AA 12 SPEL MED ARMBANDET

Så här såg det ut vid bordet där Martin Jacobson och Maria Ho satt:

AA 12 MARTINS BORD DAG 5

En monitorbild under sena eftermiddagen:

AA 12 MONITOR DAG 5

Och det är hit, till ”Payouts & Player Services”, som alla de som cashar leds till och får ut sina vinster i handen alternativt överförda till sitt bankkonto, efter vederbörlig pappersexcercis:

AA 12 PAYOUTS

Då är frågan för dagen i Pokersverige hur långt Martin Jacobson ska gå här i VM. Vi håller alla tummarna för denne just nu den främste bland blågula pokerkrigare!

AABYLINE DAN
Sida 1 av 165
 • Tjänstgörande redaktör: Martin Nilsson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB