Startsida / Inlägg

Så här slutar det

av gorbol

Ingen premiär utan ett tips.
Alltså:
Så här slutar superettan 2013.

1. Örebro
Avslutade strålande i allsvenskan förra säsongen. Känns ännu starkare nu. Seriens vassaste anfallsbesättning – och seriens bäste mittfältare i Mohammed Saeid. Tung favorit.

2. Örgryte
Vild chansning, det medges, men Öis har något stort på gång. Ett ungt lag med grymt hög högstanivå. Klasskeeper i Abrahamsson, stabilt försvar – och det är plattan i botten som gäller i omställningarna.

3. Hammarby
Toppmålvakt i Johannes Hopf, rutinerad backlinje, gediget mittfält – och en fixstjärna i Kennedy Bakircioglu. Men pressen är stenhård, arenabyte väntar – och vem ska ska göra målen?

4. Gais
En spännande cocktail med ungt och nytt och rävigt rutinerat. Stort, starkt och lagom elakt. Glöm tiqui-taca – men se för guds skull upp vid fasta situationer, där är laget starkt.

5. Landskrona
Spännande tränarnamn i Jörgen Pettersson och ruggig spets framåt med Fredrik Karlsson och nye Alex Nilsson. Håller bara försvaret kan det lukta allsvenskt om Bois i höst.

6. Gif Sundsvall
Seriens bästa mittfält med Skúlason och co, men rätt trög backlinje och i avsaknad av riktigt heta anfallare. Baissar Giffarna – och är medveten om att jag kan få käka upp det.

7. Brage
Har värvat ett par-tre popnamn – och fått mycket media på köpet. Ett flertal resliga anfallare och hittar bara Dulee Johnson toppformen kan det bära högre upp i tabellen.

8. Assyriska
Fågel eller fisk, undrar de flesta. Jag säger mitt-emellan. Tunga skador på Danilo, Hyseni och Alexander Nilsson har tvingat klubben till panikköp. Frågetecken för bortaspelet.

9. Varberg
Ruskigt hemmastarkt, där man har ett mäktigt publikstöd, skönt krigargäng – och två giftiga anfallare i Patrik Larsson och Altemark-Vanneryr. Väl kryssglatt förra säsongen.

10. Ängelholm
Tappat skyttekungen Simovic och mittfältsankaret Robin Nilsson och har en blytung försäsong, med massor av skador, bakom sig. Luktar mellanår om Jocke Perssons lag.

11. Falkenberg
Tappat många och fyllt på med ungt. Har en slipad tränare i Hasse Eklund och sköna profiler i Anton Wede, Victor Sköld och evigt unge Rodevåg. Bygget känns ändå inte riktigt hållfast.

12. Östersund
Ett spännande hopkok från när och fjärran. Siktar högt, men kommer bli smärtsamt medvetet om kvalitén på serien. Grejar trots allt kontraktet på entusiasm och hemmastyrka.

13. Jönköping
Tunn trupp och därför extremt skadekänsligt. Har toppar i Thelin och Smylie och ett spännande förvärv i Kangaskolkka, men frågan är om det räcker för att undvika kval. Jag tvivlar.

14. Degerfors
Förlitade sig på Karikaris målskytte under våren och Peter Samuelssons målskytte under hösten. Nu har båda försvunnit och lämnat ett stort tomrum efter sig. Kval – som bäst.

15. Ljungskile
Har tappat sina bärande spelare. Bedrövlig försäsong med massor av skador. Dras med miljonskuld. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att LSK går en tuff säsong till mötes.

16. Värnamo
Som smålänning smärtar det att placera IFK här, men laget har återigen tappat tongivande spelare. Behövde ett mirakel i fjol. I år hjälper inte ens det.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB