Startsida / Inlägg

Supersummering (2)

av gorbol

Supersummeringsdags igen, gott folk.
Här är sålunda omgångens…

Flopp 1
Örgryte. Utan poäng och utan mål efter två omgångar. Dessutom ett spelmässigt bottennapp i första halvlek mot Assyriska. Brage hemma i nästa omgång. Då får vi se vad det är för virke i Körkortsligan.

Flopp 2
Hammarby. På nytt delad pott mot tippad slagpåse efter en första halvlek som var tuggummiseg. Och nu väntar ÖSK…

Prestation
Örebros första halvlek mot Sundsvall. Nåt bättre har Bloggen inte sett i serien hittills denna säsong och tipset är att ÖSK – med offensiv power som inget annat lag är i närheten av – knallar hem det här lätt som en plätt och är klart för allsvenskt spel i… ska vi säga omgång 23-24.

Snackis
Bragekaptenen Andi Toompuus färgblindhet, som gjorde att han missade hemmapremiären mot Östersund. Men garva inte, det där är ingen lek. För Bloggen är rödgrönt också en enda röra.

Mål
Visst, Admir Catovics avslut i samband med Assyriskas 3-0-mål är behärskat, men det är ju Aganovics klackpass som öppnar upp för Batan att spela fram Catovic (Hängde ni med där?) som är det riktigt läckra. Fotbollsporr.

Räddning
Ängelholms Matt Pyzdrowski räddades tre gånger av ribba och sina stolpar, men stod själv för ett par praktparader. Blixtdyket nere vid ena stolpen på välplacerad nicktouch hade garanterat gjort jänkaren till en vinnare i ”Kändishoppet”.

Nedtagning
En förlupen snedsparksboll på väg upp mot läktaren. Vad gör man då som som ledare vid bänken? Jo, som Bois Jörgen Pettersson, förstås. Tar ner den på bröstet. Dösjebros bidrag till tränarskrået kan än.

Vägg 1
I andra halvlek pumpade Hammarby på hårt mot Värnamo-målet, men i vägen för attackerna stod oftast Martin Claesson. Han är inte samma bollvirtuos som Viktor i Elfsborg, men vilken fighter han är storebror Claesson.

Vägg 2
Sotiris Papagiannopoulos. Bloggens öga i Assyriska rapporterar om en ny fläckfri insats av mannen med seriens mest svårstavade efternamn. ”Sotte” – målskytt på nick – och tveklöst en av superettans bästa mittbackar.

Halv-Zlatan
ÖSK:s AIK-lån Alhassan Kamara, Crespo kallad, blängde ilsket efter att lagkompisen Mohammed Saeid distinkt dunkat in 1-0 på straff mot Sundsvall. Kamara såg sig själv som den utvalde när Saeid lugnt förklarade att det är han som är förste straffskytt.

Bråk
I ena ringhörnan: J-Södras tränare Mats Gren. I den andra: Varbergs sportsliga (?) ledning. Vad det handlar om? Stadsparksvallens matta höll inte måttet för premiär och då ville J-Södra flytta tillställningen till 24 april. Det sade Varberg blankt nej till. Därför spelades matchen på Borås Arena. J-Södra (läs Kangaskolkka) avgjorde på stopptid och Mats Gren visade med all önskvärd tydlighet att skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

Mest efterlängtade
… seger måste ju bara vara Gais 3-1-victoria mot Degerfors. Det var ”Makrillarnas” första trepoängare i tävlingssammanhang sen 22 april förra året.

Guldfot
Christopher Brandeborn. Bloggens öga i Assyriska rapporterar vidare att Degerfors-förvärvet hade lekstuga i 3-0-segern mot Öis. Märkligt att ingen allsvensk klubb snöt 22-åringen med den skönt låga tyngdpunkten.

Snedspark
Michael Timisela. Hammarbys holländske högerback, gjorde spelmässigt en helt okej insats, men frispelningen av Värnamos bastante anfallsbuffel Pär Cederqvist hamnar givetvis på minuskontot.

Gud
Göran Marklund avtackades för lång och trogen tjänst i samband med Assyriskas hemmapremiär mot Öis. I AFF-kretsar går Marklund under namnet ”Ashur”, som är en Gud för assyrierna.

Träsk
Mattan på Landskrona IP lämnade – milt uttryckt – en hel del i övrigt att önska, men lagen, Bois och ÄFF, bemästrade underlaget utmärkt väl. Ett klart sevärt Skånederby, faktiskt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB