Superveteran i huvudroll

av gorbol

Målvakten Oscar Jansson och superveteranen Magnus Wikström spelade huvudrollerna när serieledande Örebro 1-0-besegrade ett skadeskjutet Ljungskile.
Här några reflektioner från mötet på Behrn Arena:

Matchbetyg 3
Seg första halvlek där Örebro kontrollerade händelserna på planen fullständigt. Utöver målet, som mittbacksveteranen Magnus Wikström gjorde i samband med en av många hörnor, hade ÖSK ett stolpskott (Saeid).
Ett minst sagt tungt skadedrabbat Ljungskile kröp ur skyttegravarna i andra halvlek och tog inom en tiominutersperiod fram tre superchanser – utan att ha marginalerna på sin sida.
Sett till spel- och chansfördelning (ÖSK hade två träffar i virket) finns inte mycket att invända mot hemmasegern.
ÖSK har nu tagit åtta raka trepoängare på Behrn Arena och bara släppt in ett mål.
Ett hyfsat facit, minst sagt.

Matchens profil
Oscar Jansson. ÖSK-keepern höll på att sjabbla in ett långskott i andra halvlek, men kom å andra sidan upp med två superräddningar. Dels en närstridsparad och sen när Jonas Lindberg fick kanonträff på en frispark strax utanför straffområdet.
Oscar Jansson sade lite halvkaxigt inför säsongen att han hade som mål att hålla nollan i 15 seriematcher.
En målsättning som ser ut att kunna uppfyllas.
Det här var nämligen Janssons åttonde nolla.

Matchens grej
Det enda målet. Magnus Wikström dröjde sig kvar i straffområdet i samband med en hörna och när bollen kom i retur stod superveteranen och lagkaptenen på rätt plats och kunde ganska enkelt vinkla in 1-0 bakom Magnus Berglöf.

Matchens besvikelse
Publiksiffran. Drygt 4 000 – 1 000 under hemmasnittet – känns lite futtigt med tanke på att ÖSK är serieledare – och vägrar att tappa poäng på Behrn Arena.