Startsida / Inlägg

Omgångens fyra (och lite annat)

av gorbol

Finns ingen större anledning att spilla tid, utan vi kör i gång direkt.

Här är ”Omgångens fyra”:

MÅLVAKT

Matt Pyzdrowski. Ängelholm

Mannen med cykelhjälmen börjar bli ett spöke för Hammarby. Rent formidabel i cupmatchen på försäsongen. Inte mycket sämre i 2-1-segern i veckan. Lugn, trygg, reflexsnabb och stark ute i straffområdet. Mer eller mindre komplett, alltså.

FÖRSVARSSPELARE

Dennis Olsson, Gif Sundsvall

Ung spelare med ljus framtid. Stark i båda riktningarna. Tog bort Zlojutro fullständigt och bidrog med både smarta löpningar och fina inspel/inlägg i segermatchen mot Öster. Vass vänsterfot. Talangfulla ytterbackar växer inte på trän i landet, men här är en.

MITTFÄLTARE

Aleksandar Kitic, Ljungskile

Lindberg och Stiller brukar sno rubrikerna i LSK, men Kitic är minst lika viktig för laget. Oerhört löp- och slitstark med fin speluppfattning och dessutom utrustad med goda ledaregenskaper. En klippa som tuggade i sig mer än en Gais-spelare på Ullevi.

ANFALLARE

Junes Barny, Ängelholm

Balans, kroppskontroll, teknik och speed i öm förening. Hade som ensam spets en rätt otacksam uppgift mot Hammarby, men löste den med glans. Kan användas i många positioner. 19 poäng förra säsongen. Det bör kunna bli fler denna.

TOPP

Ängelholm

Skånefotbollens fula ankunge, som inte ens har en egen hemmaarena, fortsätter att gnabbas med etablissemanget. Det är lite rock´n roll över oss, säger lagets karismatiske tränare Joakim Persson. Bara att hålla med.

FLOPP

IFK Värnamo

Gjorde en slät figur i derbyt mot Jönköping. Kantigt, klumpigt och klantigt. Alltjämt obesegrat och alltjämt på övre tabellhalvan, men jag vill se mer av liret som i perioder tjusat mig de senaste säsongerna. Upp till bevis i nästa derby, mot Öster.

Tre höjdare i omgång fyra

Lördag

Husqvarna-Gais

Är HFF på riktigt – eller i ett sällan skådat nykomlingsrus? Svaret får vi på Vapenvallen. Serieledaren har allsvensk rutin i tre av fyra lagdelar, därtill en klassmålvakt i Akovic och en potentiell matchvinnare i kantyrvädret Bernholtz. Altemark-Vanneryr gjorde efterlängtad debut för Gais i 2-2-matchen mot Ljungskile, men tänkta anfallspartnern Joel Johansson utgick, axelskadad.

Kryssläge.

Tisdag

Ängelholm-Assyriska

ÄFF gjorde 10-1 på AFF under ett par hysteriska sommarveckor förra säsongen. Det lär bli jämnare denna gång. AFF har spelmässigt imponerat i upptakten, men fått med sig för få poäng. ÄFF golvat i premiären, men har rest sig och slagit tillbaka.

Målrikt. Typ 3-2?

Onsdag

Gif Sundsvall-Hammarby

Norrporten skådeplats för omgångens tungviktsdrabbning. Giffarna har inte fått i gång sitt normalt så vägvinnande passningsspel, men har å andra försvarat sig föredömligt. Dags för Johan Eklund att spräcka målnollan? Hammarby åter i vardagen efter premiäryran med två raka segrar. Räknar med att få tillbaka Piñones-Arce, som sitter på nycklarna till målproduktionen.

1-1?

Glömde i ingressen: synpunkter som alltid välkomna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB