I dag 1-1 i den svåra bortamatchen mot Östersund.

Här lite reflektioner kring mötet på Jämtkraft Arena:

Matchbetyg   3

Inte riktigt den urladdning jag hade förväntat mig.

I stället ganska låst och tillknäppt med få målchanser – undantaget den sista kvarten, då hemmalaget pumpade på för ett segermål.

Försiktig upptakt med mycket bollrull och få hotande passningar och löpningar.

Så småningom tog ÖFK tag i taktpinnen – för att sen inte släppa den ifrån sig.

Närmast ett ledningsmål i första halvlek var sydkoreanen Moon, men hans lobb i friläge smet strax över ribban.

Hemmalaget drog åt tumskruvarna ytterligare ett snäpp efter paus, men i stället för ett ledningsmål drabbades laget av en rejäl kalldusch i tropikhettan.

Ett slarvigt uppspel ledde till att LSK:s högerback James Sinclair kunde bryta och skjuta i ett och samma moment. Bollen stenhårt in vid Aly Keitas stolpe.

Tredje matchen i följd som en försvarsspelare klev fram och nätade för ett målglatt Ljungskile.

Sista 20 tog Modou Barrow – som dittills varit ganska anonym – över showen.

Först ordnade han 1-1 (nionde målet för säsongen), framspelad av inhoppande mexikanen Alexis Mendiola. Sen hade den Premier League- och Bundesliga-aktuelle ÖFK-anfallaren inte mindre än tre kanonlägen att avgöra matchen – utan att lyckas.

ÖFK spelstyrande i stort sett matchen igenom, hade 13-6 i avslut, 7-2 i skott på mål och 10-1 i hörnor, men saknade den hundraprocentiga skärpan i det sista avgörande momentet.

LSK oerhört välorganiserat, försvarsstarkt och disciplinerat, men skapade utöver målet knappt en målchans värd namnet.

ÖFK-tränaren Graham Potter ganska säkert missbelåten med att det inte blev full pott.

LSK-kollegan Tor-Arne Fredheim förmodligen sprudlande lycklig över en poäng borta mot ett av seriens spelskickligaste lag.

Själv är jag bara halvnöjd.

Jag hade, för att tala partyspråk, väntat mig bättre gung och mer röj.

Matchens lirare

Seon-Min Moon. När Jamie Hopcutt var avstängd och Barrow hade en mellandag klev sydkoreanen fram och ledde ÖFK:s anfallstrupper.

Snabb, teknisk och oerhört löpvillig, men det jag gillar allra bäst med honom är att han nästan alltid tar bollen framåt och att han alltid går rakt emot och utmanar sina motståndare.

Vem ska vi jämföra honom med?

Eden Hazard i Chelsea, kanske. Lite åt det hållet i alla fall.

Matchens grej

Frisparksvarianten. Jag ska inte redogöra för hela, men ÖFK hade en variant i första halvlek som var så nära att resultera. Tre tekniskt skickliga och kreativa spelare, Ammar Ahmed, Brwa Nouri och Moon, inblandade.

Värt ett bättre öde, sa man förr.

Tavlan

Jag gillar ju skarpt att ÖFK hela tiden försöker att spela sig ur trånga situationer – men ibland går det till överdrift. Som när lagkaptenen Ammar Ahmed pressad i straffområdet försöker sig på att vara konstruktiv – varpå bollen hamnar hos Sinclair, som kan göra 1-0.

Domare

Team Lars Olsson gjorde en sedvanligt stark match – även om kortet på Douglas Bergqvist kändes obefogat.

ÖFK-hårdingens åttonde gula denna säsong. Flest i serien.

Prognos

Östersund hade chansen att på allvar blanda sig i toppstriden, men försatte den. Värnamo borta och Syrianska hemma närmast på agendan.

Rimligt utfall: tre poäng.

Ljungskile åtminstone temporärt upp i serieledning. Möter närmast Landskrona hemma och J-Södra borta.

Rimligt utfall: fyra poäng.

***

Zoran Akovic är mannen för dagen i Husqvarna FF.

Målvakten gjorde en pangmatch när HFF aningen överraskande besegrade ett formstarkt Landskrona, 1-0, på bortaplan i ett oerhört viktigt bottenmöte.

HFF:s segerskytt blev mittbacken Robin Cederberg, som dunkade in en straff i första halvlek. Cederberg är hundraprocentig på straffar denna säsong. Har slagit in fem av fem möjliga.

Resultatkonsekvens? Båda lagen på negativ kvalplats.

***

Avbrott för åskoväder, ett rött kort och kvittering i slutskedet.

Det hände en hel del i mötet mellan Gais och IFK Värnamo (2-2) på Gamla Ullevi.

Gais fick drömstart med tidigt ledningsmål (Petrit Zhubi), men Värnamo både kvitterade och reducerade (Pär Cederqvist och Oscar Johansson) innan bortalagets Kalmarlån Archford Gutu drog på sig ett rött kort.

Trots numerärt överläge i hela andra halvlek dröjde det till 89:e minuten innan talangen Fredrik Jonsson kunde göra 2-2 och ordna åtminstone en poäng åt ett Gais, som återigen halkade ned under det nedersta strecket.

Värnamo har bara mäktat med två poäng på de sex senaste matcherna och börjar nu etablera sig i tabellens mittskikt

***

Sirius bäst i första halvlek.

Syrianska starkast efter paus.

Därför känns slutresultatet, 2-2, på Studenternas rätt okej.

Ex-allsvenskarna Johan Arneng och Joakim Runnemo målskyttar för hemmalaget medan Saman Ghoddos – som går från klarhet till klarhet – och inhoppande Dinko Felic – som ryktas vara på väg bort från klubben – nätade för SFC.

Båda lagen på hyfsat behörigt avstånd från såväl tabelltoppen som bottenskiktet.