Startsida / Inlägg

Omgångens fyra (och lite annat…)

av gorbol

Det är knappast någon hemlighet att jag är förtjust i Östersund och lagets sätt att spela.

Och som av en händelse tar två ÖFK:are plats i ”Omgångens fyra”.

Här är höstsäsongens första:

MÅLVAKT

Aly Keita, Östersund

Atletisk keeper med fin spelförståelse. Superstabil när Giffarna lades på rygg i norrderbyt. Imponerade framför allt vid utrusnings- och inläggssituationer. Nån som saknar Connor Ripley? Skulle inte tro det.

FÖRSVARSSPELARE

Steven Old, Ljungskile

In och ut i laget under våren, men har successivt etablerat sig i startelvan. Följde upp matchvinnarinsatsen hemma mot Sirius med att bli poängräddare borta mot samma Sirius. En bjässe i luftrummet.

MITTFÄLTARE

Modou Barrow, Östersund (4)

Hans första halvlek mot Giffarna kan vara den bästa någon spelare i serien gjort hittills denna säsong. Enorm speed och grym teknik och kan som ingen annan förena dessa båda egenskaper. Snart förlorad för ÖFK – tyvärr.

ANFALLARE

Fredrik Olsson, J-Södra

Gör man hat trick hamnar man per automatik på denna lista. Olsson, pilsnabb och alltid benägen att hugga i djupled, gjorde det mot Assyriska – och är nu den vassa anfallsspets som grönvitt letat efter ett bra tag.

Topp

Targetanfallarna. Både Sirius Moses Ogbu och Hammarbys Pablo Piñones-Arce fortsätter att briljera med stark bollmottagning och kreativa lösningar i tät trafik. Effektiva – och läckra skåda.

Flopp

Avbytarhaveriet. Östers IF har 20 allsvenska säsonger bakom sig och har blivit svenska mästare vid fyra tillfällen, men mot Hammarby fick den anrika klubben inte ens ihop en full avbytarbänk. Finns det inga juniorer i ÖIF?

Tre höjdare i omgång 17

Lördag

Östersund-Ljungskile

Blir ÖFK det allvarliga hotet mot topp tre-lagen, eller kan LSK skaka av även denna utmanare? Snacka om säsongsdefinierande match.

ÖSK utan viktiga offensiva pjäsen Jamie Hopcutt, som är avstängd.

Tips: 2-1.

Söndag

J-Södra-Gif Sundsvall

J-Södra smyger i vassen och jobbar sig successivt upp genom tabellen. Självförtroendet på topp efter urladdningen mot Assyriska. Giffarna blandar och ger oväntat mycket och har inte alls samma stabilitet på bortaplan som förra säsongen.

Tabelltrean utan avstängda mittfältsankaret Runar Sigurjonsson.

Tips: 2-2.

Måndag

Hammarby-Assyriska

Ett nytt 08-möte med ett Hammarby i slag och ett Assyriska som alltjämt letar efter form och stabilitet. Två intressanta frågor med kopplingar till Hammarby: kommer prestigeförvärvet/publikgunstlingen Linus Hallenius att få speltid? Och vad i lagets spel kan den gode Nanne Bergstrand tänkas vara kritisk till denna gång?

Tips: 3-0.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB