Startsida / Inlägg

Pyzdrowski utan skuld

av gorbol

Lite himmel och helvete för Gais.

Seger, 1-0, mot Ängelholm.

Men anfallsstjärnan Joel Johansson skräckskadad.

Här lite synpunkter från mötet på Gamla Ullevi:

Skadan

Själva händelsen inte så mycket att säga om. Varken ÄFF-keepern Matt Pyzdrowski eller Joel Johansson höll igen det minsta utan satsade knallhårt på en 51-49-boll. Pyzdrowski först på bollen innan de båda brakade in i varandra med full kraft.

Det såg otäckt ut när Johansson, till synes medvetslös, slog i backen, men det känns angeläget att påpeka att Pyzdrowski är helt utan skuld till det inträffade.

Att det dröjde 20 minuter innan ambulans kom till Gamla Ullevi kan möjligen kritiseras, men faktum är att det inte finns krav på att ambulans ska finnas tillgänglig på arenor i samband med matcher i svensk elitfotboll. Skälet till det är enkelt: det är ytterst sällan spelare blir så svårt skadade att de omgående måste föras till sjukhus.

Oturligt för Joel Johansson, som varit extremt skadedrabbad det senaste året och som bara kunnat spela sporadiskt i vår.

Det är bara att önska Gais-anfallaren ett snabbt tillfrisknande och att han kommer tillbaka till fotbollsplanen så snabbt det är möjligt.

För vidare nyhetsrapportering kring händelsen kan du följa Sportbladet på nätet.

Matchbetyg   2

Gais tabelljumbo och under stark press.

Ängelholm med två tunga skador och två lika tunga avstängningar.

Spelet blev därefter. Många missade passningar och lika många dåliga mottagningar.

Gais kampglatt och välorganiserat, men utan förmåga att styra spelet, trots hemmaplan och trots att man fick avsluta matchen i numerärt överläge.

ÄFF med fembackslinje, hade vid ett flertal omställningstillfällen chansen att sätta in bollen bakom motståndarnas högt stående backlinje, men passningskvalitén och mottagningarna var för dåliga.

Ett kryss hade nog spelat matchbilden bättre, men den synpunkten kan du vara helt säker på att alla med anknytning till Gais struntar högaktningsfullt i.

Matchens lirare

Petrit Zhubi. Verkligen inget självklart val, men Gais snabbe och tilltagsne kantanfallare skapade stor oreda i ÄFF-försvaret vid mer än ett tillfälle. Det var också Zhubi som ordnade straffen – och utvisningen på ÄFF:s blott 16-årige mittbacksdebutant Erik Johansson.

Matchens grej

Straffen. Ser man till det sportsliga blev den ju direkt avgörande. Rutinerade lagkaptenen Andreas Drugge tog det fulla ansvaret och skickade med ackuratess upp bollen i krysset bakom en chanslös Pyzdrowski.

Drugges första mål för säsongen.

På tiden.

Domare

Team Jim Pettersson hade ett flertal kniviga situationer att brottas med i den stundtals hetsiga matchen, men löste sin uppgift med den äran.

Straffen och målchansutvisningen på unge Johansson helt korrekt även om det långt ifrån handlade om något överfall.

Prognos

Blytung trea för Gais som nu lämnar jumboplatsen. Laget ser redan mer homogent ut under nye tränaren Peo Ljung. Närmast väntar Värnamo hemma och Sundsvall borta.

Rimligt utfall: tre poäng.

Tung smäll för ÄFF, som inte bara förlorade en viktig match utan som dessutom fick tre spelare avstängda, Erik Johansson, Sebastian Carlsen och Eric Pothast – samtliga med framför allt viktiga defensiva uppgifter i laget. På agendan närmast för ÄFF: Öster borta och J-Södra hemma.

Rimligt utfall: tre poäng – men i vilken match är hopplöst att sia om.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB