Startsida / Inlägg

”Omgångens fyra” – och lite annat

av gorbol

Ibland har nöden ingen lag.

Som nu.

Jag vet att matchen Värnamo-J-Södra ännu inte är spelad, men på grund av rådande arbetssituation tvingas jag redan nu leverera ”Omgångens fyra”.

MÅLVAKT

Alex Horwath, Ljungskile

Trea i målvaktsligan, 79 i räddningsprocent och åtta hållna nollor. Starka papper. Stoppade Gais från ett sent avgörande med en ruggig reflexräddning i 0-0-matchen och räddade därmed LSK:s förlustfria svit som nu är uppe i 14 matcher.

FÖRSVARSSPELARE

Mikael Dahlgren, Ängelholm

En härlig fighter som kommer till jobbet varje dag och levererar. Outstanding i första halvlek i 1-0-segern mot Hammarby då han effektivt stängde sin högerkant, samtidigt som han hela tiden var ett hot framåt.

MITTFÄLTARE

Reuben Ayarna, Gais

Återbördad till fadershuset, vilket säkert alla med anknytning till klubben tackar för. En gigant i 0-0-mötet med Ljungskile. Vann massor av dueller och såg hur bekväm ut som helst med bollen. Exakt den spelartyp som Gais så innerligt behöver.

ANFALLARE

Johan Eklund, Sundsvall

Jag har sagt det tidigare och står självfallet för det: gör man hat trick kommer man med på den här listan. Centerbjässen slog till tre gånger om i krossen av Öster och toppar nu såväl skytteligan som poängligan.

Topp

Forwardsduon. Det har funnits kritik mot Giffarnas anfallsspel, men anfallarna finns det knappast någon som kan ifrågasätta. Firma Eklund-Dibba har till dags dato gjort 22 mål – fler än Gais, Husqvarna och Assyriska.

Flopp

Vädret. Inte så mycket att göra åt, men de här uppskjutna och framflyttade matcherna ställer ju till det. Och det var inga roliga bilder vi fick se från Degerfors i går. Sportslig rättvisa? Njae…

Tre höjdare i omgång 21

Söndag

Hammarby-Ljungskile

Det lär bli fullsatt i Tele2, alltså över 30 000. Båda lagen har hackat spelmässigt på sistone men medan Hammarby fick stryk i senaste omgången är LSK alltjämt obesegrat sedan 8 maj då – just det – Hammarby 1-0-vann på Skarsjövallen.

Viktige innerbacken Petter Björlund avstängd för LSK.

Tips: 2-1.

Måndag

Ängelholm-Sundsvall

ÄFF är som ett aprilväder, alltså ruggigt opålitligt; kan slå vilket lag som helst, men också få stryk när man minst anar det. Har tre raka 1-0-segrar hemma på IP och är säkert suget på att lugga även det här topplaget på poäng. Giffarna mycket formstarkt, har gjort elva mål i de tre senaste matcherna, men har, trots allt, inte övertygat helt på bortaplan denna säsong.

ÄFF utan avstängde spetsen Junes Barny.

Tips: 1-1.

Tisdag

Östersund-Sirius

Två formstarka och spelskickliga lag som båda flåsar topptrion i nacken. Mycket snack om att ÖFK:s stjärna Modou Barrow är på väg att lämna, men det tycks inte påverka lagets prestationer det minsta. Sirius, seriens bästa bortalag, dras med en hel del skador och kan möjligen få börja sota för det nu.

Tips: 3-2.

***

Skyldig ÄFF:s Othman El Kabir en ursäkt.

Det var naturligtvis han, och ingen annan, som avgjorde matchen mot Hammarby på Tele2 Arena i våras.

Snacka om Hammarbydödare, förresten.

***

Lovar självfallet att på nåt sätt kompensera den eller de spelare i J-Södra och Värnamo som eventuellt briljerar i kväll.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB