Startsida / Inlägg

Omgångens fyra – och lite annat…

av gorbol

Ungt, lite äldre, amerikanskt och isländskt.

Vad det handlar om?

Omgångens fyra, så klart.

MÅLVAKT

Alex Horwath, Ljungskile (2)

Jobbade lugnt och metodiskt och höll huvudet kallt i hettan på Tele2. Gjorde två, tre kanonräddningar och bidrog därmed till att laget fick med sig poäng från toppmötet med Hammarby. Tvåa i målvaktsligan med 81 i räddningsprocent och nio hållna nollor är ett facit man inte skrattar bort.

FÖRSVARSSPELARE

Dennis Widgren, Östersund

En av ett flertal småflashiga vänsterbackar i serien. Nästan yngst – och kanske bäst av dem. Hyfsat speedig, tekniskt skicklig med fina inspel och inlägg – och gott omdöme. Lite mer muskler på kroppen och han är mogen för större uppgifter. Bäst på planen i 1-1-mötet med Sirius.

MITTFÄLTARE

Runar Sigurjonsson, Sundsvall

Giffarna har scoutat väl på Island, det är uppenbart. Gnuggaren har vuxit i styrka under säsongen och är nu i nivå med kompanjon Walker på innermittfältet. Grym arbetsmoral, hög lägstanivå och tar för sig alltmer i offensiven. Inblandad i båda målen i 2-1-segern mot Ängelholm.

ANFALLARE

Gabriel Altemark-Vanneryr, Gais

Är fortfarande mållös i den grönsvarta tröjan, det är sant, men fortsätter han på den inslagna vägen är det bara en tidsfråga innan kassarna kommer. Stark som en oxe och helt orädd banade han väg för ett par andra lagkompisar att fixa 2-0-segern mot gamla klubben Varberg.

Topp

Assistkungen. J-Södras Robert Gojani har smugit lite under min radar, men nu går det inte längre att blunda för 21-åringens betydelse för laget. Från sin djupt liggande mittfältsposition har Nebojsa Novakovic-look-a-liken assisterat till åtta fullträffar. Starkt jobbat.

Flopp

Måltorkan. Hammarby hade 18 avslut mot Ängelholm i näst senaste omgången och 27 mot Ljungskile i senaste omgången – utan att lyckas göra mål. Såg på klubbens hemsida att Linus Hallenius äntligen känner sig fit for fight. Man kan lugnt säga att han är välkommen.

Tre höjdare i omgång 22

Fredag

Husqvarna-J-Södra

Fyra Smålandslag i serien, men det här är tveklöst derbyt med stort D. J-Södra vann det underhållande vårmötet med 1-0 inför 5 500 och är hyfsat formstarkt. Till skillnad från HFF, som har fyra raka förluster och i expressfart ser ut att vara på väg tillbaka ned i division 1.

Tips: 1-3.

Lördag

Varberg-Östersund

Frågan är given: hur kommer ÖFK att klara sig utan fixstjärnan Modou Barrow, som flyttat till Wales för spel i Premier League? Ett första svar får vi här. ÖFK kan möjligen vara hjälpt av att Bois har två minst sagt viktiga kuggar avstängda: keepern Joakim Wulff och mittbacken Thommie Persson.

Tips: 1-2.

Lördag

Degerfors-Ängelholm

Ruskigt viktigt streckmöte där det lag som tar tre poäng åtminstone tillfälligt kan andas ut en smula. Degerfors har blandat och gett på slutet, men har hög högstanivå. Detsamma kan egentligen sägas om ÄFF, som tvingas ställa upp utan avstängde keepern Matt Pyzdrowski och likaledes avstängde innermittfältaren Sebastian Carlsen.

Tips: 2-1.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB