Startsida / Inlägg

Omgångens fyra – och lite annat…

av gorbol

Idel nya namn på listan.

Det är dags för ”Omgångens fyra” – och lite annat.

Håll tillgodo.

MÅLVAKT

August Strömberg, Degerfors

Tillbaka mellan stolparna igen efter lång skadefrånvaro – och det såg ut som att tiden hade stått stilla. Gjorde kanske inga superräddningar, men agerade lugnt och tryggt när Östersund tryckte på som värst i 0-0-matchen. Välkommen tillbaka.

FÖRSVARSSPELARE

Stefan Batan, Hammarby

I Assyriska sa man att han inte vet hur man producerar mjölksyra. Har tagit ett litet steg tillbaka i sin nya omgivning, men i 6-0-krossen av Syrianska var han återigen så där härligt frejdigt frenetisk som bara han kan vara. Lätt att förstå varför Tele2-publiken dyrkar honom.

MITTFÄLTARE

Jakob Olsson, Ljungskile

En av två kantkanoner (Ken Sema den andre) som sprang ÄFF-försvaret sönder och samman i den ytterst komfortabla 3-0-segern. Snabb, genombrottsstark och tar alltid närmsta vägen till motståndarmålet. Två nya kassar innebär åtta totalt. Bra.

ANFALLARE

Alhaji Gero, Öster

Två mål och en assist i slakten av Varberg, 5-1. Har inte alltid haft tränare Björknesjös förtroende, men när han i höst har fått chansen har han tagit den – med råge. Stor, stark och helt orädd. Bra som target, vass i djupled. Sex mål på tio starter ett helt okej facit.

TOPP

Nollorna. Var tvungen att kolla, men det stämmer, faktiskt. Ljungskile har hållit nollan i de sex senaste matcherna, inklusive en cupmatch. J-Södras Tommy Thelin är den senaste som gjort mål på LSK och då får vi gå tillbaka till 9 augusti.

FLOPP

Publiksiffran. Endast 302 tappra själar hade löst entré till Ängelholms minst sagt viktiga hemmamatch mot serieledande Ljungskile. ”Deprimerande och beklämmande”, konstaterade TV4-profilen Robert Perlskog. Bara att instämma.

Tre höjdare i omgång 25

I morgon

Syrianska-Assyriska

Glöm formkurvor, tabellplaceringar och annat man normalt brukar ta hänsyn till i profetiorna inför matcher. Här är det helt andra saker som gäller. Syrianska normalt ruggigt starkt på ”Jallavallen”, men Assyriska har, trots allt, oerhört mycket mer att spela för. Det här är av allt att döma lagets absolut sista livlina i jakten på nytt kontrakt.

Lagkaptenen David Durmaz avstängd i AFF.

Duktige innermittfältaren Success avstängd i SFC.

Tips: 2-0.

Torsdag

Husqvarna-Ängelholm

Räkna inte med att det delas ut några skönhetspriser här. Tvärtom, det kommer att bli en 93-94 minuter lång kamp där det lär smälla i precis varenda närkamp. Två ytterst formsvaga lag som slåss för sin existens. ÄFF med en evighetslång skadelista och HFF utan ordinarie keepern Zoran Akovic och Markus Hagen, som båda är avstängda.

Tips: 2-1.

Torsdag

Ljungskile-Sundsvall

Trots allt matchen med stort M. LSK i ruskig stöt, har tre raka segrar, 18 raka utan förlust och har dessutom hållit nollan i de sex senaste matcherna. Får tillbaka skyttekungen David Johannesson, som var avstängd mot ÄFF senast. Giffarna har blandat och gett på slutet, imponerat spelmässigt i första halvlek, men tappat markant efter paus. Snudd på piskat att ta poäng här, annars är risken att de två toppkonkurrenterna försvinner i fjärran.

Tips: 1-1.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB