Startsida / Inlägg

Trubbigt ÖFK försatte chansen

av gorbol

Han ändrade formation och flyttade runt sina spelare som schackpjäser – men inget hjälpte.

Graham Potters Östersund fick nöja sig med 0-0 i hemmamötet med Degerfors, vilket sannolikt innebär att jämtarna försatte chansen att blanda sig i striden om en allsvensk plats.

Här lite synpunkter från mötet på Jämtkraft Arena:

Matchbetyg   2

Degerfors-tränaren Patrik Werner är säkert nöjd medan hans kollega i ÖFK, Graham Potter, lika säkert är missnöjd.

Vi återkommer till det, men som neutral betraktare var det här verkligen inte den höjdare den hade förutsättningar att bli.

Jämn första halvlek med 2-2 i klara målchanser. Lagen med stor respekt för varandra. Rullade runt, runt utan att riktigt våga attackera av rädsla för att bli straffade bakåt. Degerfors ute efter att sänka tempot, vilket man lyckades alldeles ypperligt med. ÖFK märkligt passivt, borde naturligtvis ha pressat mycket högre för att på så sätt få fart på matchen.

Hemmadominans efter paus, men till några riktigt farliga lägen kom ändå aldrig ÖFK. Därtill var passningstempot alltför lågt, samtidigt som skärpan i den sista avgörande aktionen lyste med sin frånvaro.

Degerfors låg rätt i sina positioner, gick aldrig bort sig och hamnade heller aldrig under det där stenhårda trycket som man annars kunde förvänta sig. Värmlänningarna var, kort och gott, ute efter en poäng i en svår bortamatch, lyckades i föresatsen och återvände hem nöjda och glada.

Matchens lirare

Dennis Widgren. Kom in som wingback till vänster direkt i andra halvlek och var den spelare som hotade mest. Speedig och fräck med fin vänsterfot.

Har skrivit det tidigare och gör det igen:

20-åringen, som faktiskt är fotbollsfostrad i Östersund, går en ljus framtid till mötes.

Matchens grej

Superräddningen. Degerfors hade matchens bästa chans och Ferhad Ayaz avslut var det sannerligen inget fel på – men ÖFK-keepern Aly Keita gled ut blixtsnabbt för att möte skytten och räddade med… ja, vad?

Ansiktet? Bakhuvudet? Handen?

Fan vet, men i vägen stod han, och det var ju det viktiga.

Domare

Team Nermin Cisic ådrog sig publikens och båda lagens missnöje vid några tillfällen, men ska ha all heder av sin insats.

Helt rätt att inte blåsa för straff när Smajic gick omkull i Degerfors straffområde och helt rätt att inte blåsa för straff när Peciar fick bollen på handen i eget straffområde.

Prognos

Östersund tappade helt klart en dimension i sitt spel när Barrow lämnade för Swansea och utan Moon och med en Hopcutt som inte är lika knivskarp som tidigare blir det svårt att nå i kapp topptrion, som nu har alla möjligheter i världen att göra det avgörande rycket.

Tufft framöver för ÖFK: ett formstarkt Gais hemma och ett lika formstarkt J-Södra borta.

Rimligt utfall: tre poäng.

Degerfors har imponerat anfallsmässigt i de senaste matcherna. I dag visade man även att försvarsspelet duger – och mer därtill. Kommande uppgifter för värmlänningarna: Värnamo hemma och Gais borta.

Högerbacken Daniel Sundgren avstängd mot Värnamo.

Rimligt utfall: fyra poäng.

***

Sex raka utan förlust.

Gais är ytterst formstarkt för tillfället.

I dag blev det hemmaseger, 3-1, i sexpoängsmötet med Landskrona Bois.

Gais var det bättre laget från start till mål. Bois tog förvisso ledningen på straff (Andreas Dahl), men hemmalaget lät sig inte nedslås utan fortsatte att mala på – och fick till slut utdelning tre gånger om.

Gabriel Altemark-Vanneryr, Kieron Cadogan och Joel Johansson målskyttar för Gais, som alltmer lösgör sig från bottenträsket.

Detsamma kan knappast sägas om Bois, som nu får se upp för lagen under nedflyttningsstrecket, Assyriska och Husqvarna, som möts internt i morgon.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB