Startsida / Inlägg

Omgångens fyra – och lite annat…

av gorbol

Ingen rast, ingen ro.

Här är ”Omgångens fyra” med två gånger Olsson, en förlorare och en som lika gärna kunde ha blivit syndabock.

Då kör vi.

MÅLVAKT

Tommi Vaiho, Gais (2)

Kan absolut inte lastas för 0-1-torsken mot Degerfors. Tvärtom, han var på tårna i varje situation och höll laget kvar i matchen med ett par, tre praktparader. Hur utvecklats mycket denna säsong och framför allt minimerat antalet tavlor.

FÖRSVARSSPELARE

Patrik Anttonen, Degerfors

Höll ihop lagets backlinje föredömligt i 1-0-segern mot Gais, men kunde faktiskt blivit syndabock då han redan kortbelastad mosade Zhubi i en situation i andra halvlek. Lägger aldrig några fingrar emellan. Därtill snabb med fin speluppfattning.

MITTFÄLTARE

Jakob Olsson, Ljungskile (2)

Den gamle (nåja) Gaisaren och Öisaren är het som ett bastuaggregat för tillfället. Gjort fyra mål på de tre senaste matcherna och tio totalt. Två nya fullträffar i 4-1-krossen av Värnamo efter en klockren insats. Snabb, stark, vass en-mot-en och tar alltid närmsta vägen till motståndarmålet.

ANFALLARE

Fredrik Olsson, J-Södra (2)

Bröt en lång måltorka med två kassar när toppkonkurrenten Östersund avfärdades bekvämt, 4-0. Ständigt djupledshot med hur mycket spring i benen som helst. Elva mål hittills. Det kan bli fler med den formen – och med den omgivningen.

TOPP

Gnuggarna. Johan Persson och Erik Israelsson guidade Hammarby till 4-1-seger mot Sirius, J-Södras Fredric Fendrich gjorde mål för andra matchen i rad och utan Runar Sigurjonssons hästjobb hade Sundsvall knappast fixat tre poäng mot Husqvarna. Hösten är här och med den hårdingarna som är gjorda av rätt virke.

FLOPP

Publiksiffrorna. Två-å-åtta när Giffarna jagar allsvensk plats, två-å-tre när J-Södra är närmare högsta serien än på länge och två-å-sju när Gais slåss för nytt kontrakt. Vad är det med folk, egentligen? Varför går de inte på matcherna? Normalt kan man alltid skylla på vädret vid den här tiden på året, men det funkar ju knappast nu.

Tre höjdare i omgång 27

Lördag

Degerfors-Ljungskile

Två lag med formen i zenit. Degerfors har sent omsider fått bitarna på plats och övertygat stort på slutet och Ljungskile har ofattbara 20 raka matcher utan förlust. Två frågor som kittlar lite extra: kan LSK stoppa Degerfors kantkanoner Astvald och Ayaz? Och kan Degerfors tämja LSK:s fartvidunder på kanterna, Sema och Jakob Olsson?

Tips: 2-2.

Söndag

Landskrona-Hammarby

Om Hammarby ganska enkelt har expedierat motståndet på hemmaplan på sistone har laget tvingats gräva desto djupare för att hitta trepoängarna på bortaplan. Här en ny knepig uppgift för Bergstrands boys. Bois slåss med näbbar och klor för nytt kontrakt och har av och till visat prov på fina fighteregenskaper i höst.

Hammarby utan avstängde mittbacken Lars Saetra.

Bois utan sin försvarschef, Johnny Lundberg, som också är avstängd.

Tips: 0-2.

Måndag

Syrianska-Sundsvall

Sundsvall gjorde en direkt svag insats senast mot Husqvarna och är piskat att samla ihop sig blixtsnabbt – annars kan säsongen ta en ände med förskräckelse. Motståndet trots allt överkomligt här. Syrianska tycks ha lagt ned säsongen i tron att 33 poäng räcker för nytt kontrakt. Som det ser ut nu krävs det ytterligare minst ett par, tre poäng till för att SFC ska kunna andas ut.

Hemmalaget utan avstängde Kevin Bisse.

Tips: 1-2.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB