Startsida / Inlägg

Mardy Fish kan missa Franska öppna

av Henrik Ståhl

I går kunde Tennisbloggen rapportera att Mardy Fish med största sannolikhet står över OS i London i sommar.

Nu ser det ut som att amerikanske världstian kan missa stora delar av grussäsongen – inklusive Franska öppna i maj/juni.

Orsaken, enligt Fish själv, är den mystiska åkomma han drabbades av under Miami Masters.

Enligt ESPN vaknade Fish då mitt i natten av att han mådde illa. Direkt efter förlusten mot Juan Monaco i kvartsfinalen uppsökte han läkare, som ställde diagnosen ”utmattning”. Han beordrades vila och drog sig ur Davis Cup-kvartsfinalen mot Frankrike veckan därpå.

– Jag mår okej. Vi gör många tester för att ta reda på vad som händer och vad som gått snett. Det är förhållandevis oklart hur och varför det hände, men vi försöker ta reda på det. Det är ingenting jag är särskilt bekväm med att prata om. Det var läskigt, säger han till nyhetsbyrån AP.

Fish gjorde sedan en kort comeback i Houston, där han föll mot Michael Russel i sin första match. Under grussäsongen siktar han på att ställa upp i Madrid (start 6 maj) och Rom (start 13 maj), men han är inte säker på att det är möjligt – och det är fortfarande högst oklart om han ens kan ställa upp i Franska öppna.

Om beslutet att stå över OS i London säger amerikanen så här:

– Jag övervägde definitivt att ställa upp, eftersom det spelas på gräset i Wimbledon, ett underlag som passar mig bra. Jag har underbara minnen från OS… men jag har också tråkiga minnen, eftersom jag var så nära att vinna guld (2004, förlust mot forne världsnian Nicolás Massú). Den förlusten gör lika, eller mer, ont än någon annan förlust i min karriär. Så jag höll mig borta från OS 2008 i Peking, och jag håller mig borta nu.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB