Startsida / Inlägg

Tennisbloggen sätter + på London-OS

av Henrik Ståhl

Den fantastiska degerforska landsbygden har fått mig att skjuta upp den här klassikern, men nu – tre dagar efter finalen – är det så äntligen dags att sätta lite plus och minus på London-OS:

+++++
Andy Murray. Har verkligen genomgått en förvandling den här säsongen. Personligen tror jag att gamle pokerfacet Ivan Lendl haft väldigt mycket att göra med denna transformation, som tagit Murray till final i Wimbledon och guldmedalj i OS. Hoppas verkligen att vi får se mer av den här nya Murray och för en gångs skull slipper den vresige tjurskallen Murray.
Juan Martín del Potro. Jag ville tro att han skulle gå långt, men tvivlade. I stället chockade han med en ärorik maratonförlust mot Roger Federer i semifinalen och slutligen en imponerande seger över Novak Djokovic i bronsmatchen. Är del Potro äntligen tillbaka på riktigt nu?
Serena Williams. Krossade, mosade och manglade precis allt motstånd.
Maria Sjarapova. Blev förvisso helt utklassad av Williams i finalen (vilket enligt SvD berodde på matförgiftning), men gjorde en formidabel insats i OS. Revanschen över Sabine Lisicki var särskilt imponerande.
Taket på Centre Court. Tack vare den bjöds vi åtminstone på ett par matcher varje dag, trots uselt väder.

++++
Victoria Azarenka. Betedde sig underligt i inledningen av turneringen, men gjorde sitt jobb och bärgade slutligen bronset till Vitryssland. Starkt.
Roger Federer. Gjorde på det hela taget en ganska hafsig turnering men tog sig ändå hela vägen till final. Det är klass, det.
ITF:s officiella OS-twitterkonto. Perfekt komplement när appen och hemsidan havererade.
Angelique Kerber. Börjar verkligen närma sig sitt riktigt stora genombrott nu. Kvartsfinalförlust mot Azarenka i ett OS är verkligen ingenting att skämmas över.
Maria Kirilenko. Imponerande skrällseger över Petra Kvitová och en gedigen insats i bronsmatchen mot Azarenka, där hon dock var chanslös.

+++
Milos Raonic. Fick en tuff lottning men lyckades pressa Jo-Wilfried Tsonga i omgång två. Varje tung förlust är nyttig och värdefull för framtidslöftet.
Nicolás Almagro. Hade någon väntat sig att han skulle ta sig till kvartsfinal?
Marcos Baghdatis. Gjorde en grym match mot Murray.
Kim Clijsters. Kul att veteranen tog sig hela vägen till kvartsfinal.

++
• Ryan Harrison. Åkte ut direkt mot Santiago Giraldo. Hade väntat mig lite mer än så från amerikanske ynglingen.
David Ferrer. Formkurvan pekade spikrakt uppåt och en förlust mot Kei Nishikori var väl det sista vi väntade oss – dessutom efter förnedrande 0-6 i första set.
Sara Errani. Världsnian lyckades bara plocka fyra game mot Venus Williams.
ITF:s officiella OS-hemsida. Bra när den funkade, men livescores ballade ju allt som oftast ur totalt.
Att SVT Play låg tre sekunder före tv-sändningen. Ytterst märkligt.

+
• ITF:s officiella app. Precis som med hemsidan bra när den väl funkade, men havererade alldeles för ofta. Dessutom ytterst irriterande att hela appen gjorde en reboot varje gång telefonens skärmsläckare aktiverats.
John Isner. Spelade fyra tiebreaks på lika många matcher och hade inte särskilt mycket att sätta emot Federer. Inte för att vi hade väntat oss något annat, men ändå.


Tomás Berdych. Vad i hela fridens namn sysslar karln med?
SVT. Okej att svenskar, hur ointressanta deras sporter eller hur små deras chanser att vinna än är, måste prioriteras – men att så lite av tennisen täcktes in är ett hån. Okej att inte sända så mycket av en sport som helt saknar stora svenska stjärnor i gammel-tv, men när det till och med bortprioriteras på SVT Play är något galet.
Vädret. Under all kritik. Avgå alla!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB