The Model Diary

Följ med i en modells spännande vardag och bakom kulisserna i denna glamorösa värld.

Startsida / Inlägg

Svar del 2

av Therese Fischer

JuliaH: Heej! skummade igenom kommentarerna och det verkar som om alla skrivit och håller verkligen med. Super fin och otroligt rolig blogg! Min STÖRSTA dröm är att bli model men ä på gränsen till för kort.
Undrade bara ungefär samma som många skrivit innan, om du har några tipps för att hålla sig i form? för när man är modell blir det väl automatiskt att man äter en speciell ”diet” som inte bröd och godis m.m, hur gör du? Hur du kom in i modelvärlden (du började ju ganska sent, efter 20, läste jag) och vad du kan rekomendera om man själv vill det en dag?  Sen undrade jag också hur lång du är, och vad du tror är måtten m.m för att bli model? är det XS på alla plagg som fotas? Hur kommer man i så bra form? :)
Lycka till och keep up the good work, älskar bloggen :)

Hej Julia! Tack så mycket! Undvik fet mat och vitt bröd. Ät frukt och grönsaker och drick mycket vatten. Motionera eller kanske börja på yoga. Jag är 174 cm. Oftast är storleken small men det kan variera. Vissa modeller kan vara bredare än andra. Om du vill bli modell så är det viktigt att du tror på dig själv och verkligen satsar. Det kommer vara folk som inte tror på dig eller få dig att känna att du inte duger men sånt måste man ignorera. Kate Moss eller Heidi Klum hade aldrig blivit supermodeller om dem gav upp när folk sa att Kate var för kort eller att Heidi hade ett för vanligt ansikte.

Isabella: Hej! Jag undrar om det är mycket krav på att vara smal i modevärlden och om någon någonsin sagt att du inte är tillräckligt smal? Och vad gillar du att göra på fritiden? Hobbies??
Grym blogg!! Kram <3

Hej Isabella! Jag har fått höra allt möjligt.. att jag är för bred, för smal, för kort eller allmänt bara har fel hårfärg. Som sagt, man kan inte ta något personligt utan se det mer som ett jobb och försöka göra sitt bästa och vara hälsosam. Mår du bra i dig själv kommer andra människor se det. När jag inte har fullt upp med modellandet så älskar jag att hålla på med tekniska prylar. På fritiden här i LA tycker jag om att shoppa, åka ut på äventyr, hänga med mina vänner och mysa framför datorn.

Mia: Bästa stranden & flea market i LA? :)

Hej Mia! Tror det är en smaksak men en casting tog mig till vackra Huntington beach igår. Påminner mycket om Bondi beach i Australien där jag bodde tidigare. Väldigt avslappnat med en skön surf kultur och mysiga små butiker och restauranger. Bästa flea market skulle nog vara The Melrose Trading Post på Söndagar. Dem har allt och massor med härliga människor.

Emma: Hej, fin blogg! Är det svårt att hitta ”riktiga” vänner i L.A.? 

Hej Emma! Tack! Det beror lite på hur man ser det, i vilka kretsar man befinner sig och vad man värderar. Jag kan säga att jag träffat två av mina bästa vänner i LA varav ena vännen Kevin fortfarande bor här och är en fantastisk människa!

Emma: Hur blev du modell? :) Kan inte du ge lite tips om hur man ska göra för att bli modell på bästa sätt osv? :) kraaamis 

– Hej Emma! Jag gick in till en agentur i London som blev intresserad och skrev kontrakt med mig. Du kan kolla upp olika agenturers ”Open Call” då du får träffa bokaren och se om du skulle platsa som modell för dem. Oftast talar dem om på en gång. Om du skulle få ett nej så ge inte upp och fortsätta träffa andra agenturer. Du kan även se till att ha några naturliga bilder på dig själv. Betala ALDRIG dyra pengar för bilder. Om en agentur gillar dig så ser dem till att du får gratis plåtningar för att börja bygga upp din bok. Lycka till!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB