Startsida / Inlägg

Chevaleresk

av tramsfrans

Foto: TV6

Mums Mums Zelmerlöw har fått ett eget tv-program på TV6! Först så var jag skeptisk, men sen så blev jag glad över att TV6 faktiskt har insett att det finns fler killar i Sverige som inte är Erik och Mackan! Ett sånt initiativ måste man ändå stötta!

Programmet heter Chevaleresk och ska ”porträttera den moderna gentlemannen”. Eftersom jag är precis en sån gentleman så har jag sett på första programmet!

Programmet går ut på att Måns och hans metrosexuella killkompis står lite avslappnat hemma hos Måns med massa statister (?) och dricker varsitt glas zinfandel-vin och pratar om vikten av en bra basgarderob. Lite sådär lagom avslappnat! Nedan kommer några reflektioner från mig.

1: Till det röda vinet så serveras en ”schysst mustig fiskrätt” eftersom riktiga män inte är rädda för att dricka rött till fisk! Har ni hört något mer rebelliskt? Rött vin till fisk! Alla som hävdar att Måns är en mesig svärmorsdröm har fel, för en sån kille hade aldrig vågat ett så banbrytande dryckesval!

2: Tipsen för ”den perfekta basgarderoben” går ut på att byta ut allt som är svart till mörkblått. Ännu en provokativt uttalande från Måns och hans kompis! Först rött vin till fisk och nu detta. Vart är världen på väg? Bränn alla era svarta kläder, de går bara att ha på begravning, om ens då!!! Personligen så blev jag dock förvånad över att Måns hade andra klädesplagg över huvud taget förutom den gråa långärmade tröjan han hade när han sjöng Heroes. Den borde ju vara rätt svettig vid det här laget.

3: Måns kallar en slipsknut för ”grispenis”. Jag kommer aldrig mer att kunna ha på mig slips igen.

4: Utöver stiltips så bjuds vi även på språktips från Måns kompis! Vi får till exempel lära oss att man kan säga ”pilsk” istället för kåt, och ”bedagad” istället för gammal. Äntligen får vi lära oss att prata oss som i svenska pilsnerfilmer från 50-talet. Fram med tweedkavajen och sexta som om det vore 1953 igen!

5: Galgar tillverkade av cederträ är ett måste för den moderna gentlemannen. Har du inte galgar av cederträ så kommer alla dina kläder att bli uppätna av malar. Det är sant!

6: Klädbutiken Brothers sponsrar programmet och därför åker Måns och hans kompis dit på en ”spontan” shoppingtur och dricker öl inne i butiken. Vem dricker ens öl inne på Brothers?!?

Man kan driva mycket om Chevaleresk men det som är värst av allt var att jag faktiskt gillade att kolla på det? Det känns ungefär som ett nummer av Café som har spårat ur! Dessutom så anade jag faktiskt tendenser till självdistans både hos Måns och hans kompis, och det var mer än vad jag hade förväntat mig från början.

Nästa vecka så ska Måns och grabbarna brygga sitt eget öl på Måns lantställe. En modern gentleman kan självklart inte förlita sig på öl från Systembolaget. Varför ska man dricka köpt öl när man kan brygga sin egen som smakar halvkonstigt?

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB