Startsida / Inlägg

Eurovision i Ukraina hotat

av tramsfrans

Jag har knappt kunnat sova på hela helgen sedan jag fick veta att Eurovision i Ukraina eventuellt är hotat. Det finns helt enkelt inga pengar! Nöjesbladet rapporterar:

”Vanligtvis är det en stor ära att få stå som värdland för den prestigefyllda musiktävlingen, men årets vinnare Ukraina kan nu bli tvungna att avstå. Anledningen är de enorma kostnader som kommer med anordna tävlingen, och flera högt uppsatta chefer höjer nu ett varningens finger för att det kan blir för kostsamt för landet”

Panik! Nu tycker jag faktiskt att Ukraina måste sätta sig ner och prioritera och tänka på vad som verkligen är viktigt här i livet. Dvs vindmaskiner och konfetti. Inbördeskrig kommer alltid att komma och gå, men Eurovision består!

”Bolaget har budgeterat för att den gigantiska tävlingen inte får kosta mer än 154 miljoner kronor, en hög, men likväl blygsam summa sett till de 528 miljoner som Azerbajdzjan spenderade på tävlingen när de stod som värdland för fyra år sedan.”

154 miljoner kronor? Det räcker ju knappt till att betala Charlotte Perrellis frisör. Mina egna beräkningar visar att 154 miljoner på sin höjd skulle räcka till att få Anna Book som pausunderhållning.

”Om Ukraina inte har råd att stå som värdland så är ett alternativ att Ryssland, som kom på tredje plats, istället tar hand om tävlingen. Australien, landet som kom på andra plats får inte enligt reglerna anordna tävlingen, då det inte är tillåtet för ett land utanför Europa får stå som värdland för tävlingen.”

Om Ukraina skulle behöva överlämna Eurovision till Ryssland så hade det varit det mest förnedrande som hänt i schlagersammanhang sedan Carola och Andreas Johnson åkte ut mot NORDMAN i Andra Chansen 2009 trots att han var hög, och det säger inte lite. Vi kan inte ha det såhär.

Jag var inget fan av Ukrainas låt när den vann i våras, men såhär efter fem månader så har jag faktiskt accepterat resultatet. Kalla mig konservativ, men jag är av åsikten att vinnarlandet MÅSTE arrangera tävlingen året efter. Börjar man tumma på den principen så är man ute på väldigt djupt vatten. Irland vann tävlingen tre år i rad mellan 1993 och 1995 och de klarade det! Ett av åren så arrangerade de visserligen tävlingen i ett ombyggt ridhus utanför Cork, men ändå!

Jag ska starta en insamling nu för att Ukraina ska kunna arrangera Eurovision! Typ en klädinsamling där jag bara accepterar fjäderboa och smaklösa klänningar som passar när man ska sjunga kroatiska powerballader. Har du en fjäderboa som ligger och skräpar hemma, skicka den till Kiev där den kan få liv på nytt och skänka stor glädje till en ny ägare. Tillsammans kan vi få det här att funka. Håll grytan kokande, och låt tonartshöjningarna eka ända till Tjernobyl 2017.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB