Startsida / Inlägg

Anna Book rasar mot Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Peter Wixtröm

Jag hade tänkt hålla låg profil, men jag kan inte lämna Anna Books utspel angående nästa års melodifestival okommenterat. Som ni alla vet så offentliggjordes hela startfältet tidigare i veckan, och så fort som chocken hade lagt sig att Charlotte Perrelli ska vara med IGEN så fick jag nästa förlamande insikt.

Anna Book fanns inte med på deltagarlistan! Detta trots att hon blivit LOVAD förra året av SVT, Christer Björkman, och eventuellt också Sveriges riksdag samt krigsförbrytartribunalen i Haag. Nöjesbladet har pratat med Anna Book.

”Hon är förtvivlad när Nöjesbladet når henne och gråter under i stort sett hela samtalet.

Anna Book känner sig sviken av SVT och Melodifestivalens högsta ledning med tävlingsgeneralen Christer Björkman och projektledaren Anette Helenius i spetsen.

– Jag är otroligt besviken att det är så lätt att häva ur sig en massa löften och haranger om att ’så här får det inte gå till’ och ’vi ska kompensera det här’, men så hör man ingenting, säger hon”

Åh Gud. Alltså, jag kanske är dum, men det var ju faktiskt inte SVT:s fel att Anna Book blev diskad förra året. Det var ju låtskrivarna som skickade in en låt som redan tävlat i Moldavien? SVT följde bara reglerna när de diskade henne. Vad skulle de göra, bryta mot EBU:s regler och skriva in en Anna Book-klausul?

SVT lät henne dessutom uppträda utom tävlan i sin deltävling i Göteborg. Hon gick knappast miste om någon exponering, snarare tvärtom med tanke på all medial uppmärksamhet hon fick. Utöver det så har hon dessutom fått vara med i Stjärnhoppningen och flera andra SVT-produktioner. SVT och resten av svensk media är knappast i maskopi mot henne. Hon är ju med överallt hela tiden!

”Men sen har hon inte hört ett ljud från SVT.

Till slut hörde sig Anna Books manager av sig till Melodifestivalens redaktion för några veckor sedan.

– Jag bad mitt management att i alla fall dra iväg ett mejl och fråga vad som händer. Vi har inte ens fått ett konkret svar tillbaka. Det är väldigt tunt och magert.”

SVT har förmodligen haft annat för sig än att förbereda en comeback för Anna Book. Troligtvis så har det inte legat högst upp på priolistan inför nästa års tävling, men det är bara en gissning från min sida.

”Men enligt SVT har inga löften getts till Anna Book.

– Vi har inte fått någon propå eller låtförfrågan angående Anna Books medverkan i Melodifestivalen 2017 och vi har inte lovat henne en plats i Melodifestivalen, hälsar Christer Björkman via sin presskontakt.”

Alltså det här är ju ännu konstigare. Det har inte ens skickats in någon låt! Inte konstigt att man inte är med på deltagarlistan om man inte ens visat intresse. Det är väl ändå inte för mycket begärt? Ungefär som att jag skulle vara sur över att inte komma med i Hela Sverige bakar trots att jag inte ens ansökt.

Det borde inte ha kommit som en överraskning för Anna Book att hon inte ska vara med och tävla om hon inte ens har hört av sig till SVT förrän några veckor innan… Men det får man väl inte säga i det här landet!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB