Startsida / Inlägg

Musikhjälpen-auktioner man inte vill vinna

av tramsfrans

Foto: Sveriges Radio

Snart så är det dags för Musikhjälpen, och precis som vanligt så har ett flertal kändisar ställt upp på att auktionera ut diverse upplevelser man kan få uthärda tillsammans med dem! Många av aktiviteterna är potentiellt livsfarliga. Jag har granskat några av de absolut värsta erbjudandena.

”Björn Ranelid guidar dig på Österlen

Låt författaren som har tillbringat 40 somrar på Österlen guida dig till sina smultronställen – från hans egen äppellund, till de idylliskt betande lammen vid Brösarps backar och vattenfallet i Rörums källa. Smält dagens intryck över en middag tillsammans och gå hem med vackra minnen och ett signerat bokpaket.”

Tänk att få uppleva Sveriges Toscana tillsammans med Björn Ranelid! Bara så att ni vet så gör man det med livet som insats. Björn är inblandad i trafikolyckor lika ofta som han ger ut böcker, så jag hoppas verkligen att det inte är Björn som kör. Isåfall får lammen vid Brösarps backar akta sig.

”Helkväll med De Vet Du för två personer.

Häng med på en helkväll i Stockholm med Sveriges galnaste humorgrupp De Vet Du som under våren dessutom kommer att medverka i Melodifestivalen. Tillsammans med Christopher, Johan, Tor och DJ-Hunk blir du och en vän bjuden på middag och drinkar i Stockholm. Om ni inte bor i Stockholmsområdet bjuder De Vet Du dessutom på en hotellnatt.”

Ingår det öronproppar och levertransplantation? Det där låter inte som något man kommer levande ifrån, men det med hotellnatten var ju generöst! Tyvärr så framgår det inte om De Vet Du också kommer att krypa ner i hotellsängen? Pax för att vara lilla skeden isåfall!

”Fightas med Simon Sköld

Fightern Simon Sköld har gått elva matcher i MMA och dessutom vunnit SM i karate och tävlat i jujutsu-VM. Nu har du möjlighet att lära dig hans bästa trick och se hur du klarar dig i ringen mot honom.”

Tänk att få bli spöad av Simon Sköld mot betalning! Vilken upplevelse! Mig hade han fått kasta runt precis hur mycket han vill!

”Alex och Sigge visar din lägenhet och du får komplett bostadsförmedling

Letar du efter det där lilla extra som kan driva upp priset på din bostad? Vad sägs om att Alex & Sigge dyker upp på visningen? Hemverket skänker en bostadsförmedling i samarbete med Alex Schulman och Sigge Eklund, som kommer och stöttar säljaren vid första visningen.”

Vill du också överlämna din lägenhetsförsäljning till två killar som inte kan något om lägenhetsförsäljning? Då är det här auktionen för dig! Det mest rimliga hade ju varit om Sigges bror Fredrik fick sköta visningen eftersom han faktiskt är mäklare på riktigt, men nu får vi nöja oss med hans bror. Alltid något! Som tur är så är det inte svårt att vara mäklare i Stockholm nu för tiden eftersom man kan sälja ett råtthål i Hornstull för 100.000 per kvadratmeter bara man ställer fram ett doftljus från Byredo i fönstret.

”Praoa hos André Pops i Vinterstudion

Drömmer du om en karriär som sportjournalist? Vinn en praodag hos André Pops i Vinterstudion! Delta i förberedelserna, pressa Pops på hans bästa intervjutips och häng med i kulisserna under sändning.”

Äntligen något som inte låter livsfarligt! Prao med André Pops! Kan inte tänka mig någon mer passande praoperson faktiskt. Det är dock vanligare än vad man tror med prao i tv-sammanhang! Jag trodde länge att Peter Jihde var prao hos Tilde de Paula i Nyhetsmorgon, men fick veta alldeles nyligen att han också är programledare. Man lär sig något nytt varje dag!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB