Startsida / Inlägg

Ingvar Oldsbergs städkaos

av tramsfrans

Jag har en skakande nyhet från Göteborg att dela med mig av idag. Ingvar Oldsberg har inte städat sin lägenhet på över 15 år! Igår rapporterade jag om hans glamourösa nyårsfest tillsammans med Maria Montazami och imitatören Jörgen Mörnbäck, och idag så avslöjar Ingvar att det var den festen som hjälpte honom att ta tag i städningen för första gången på ett och ett halvt decennium. Aftonbladet rapporterar:

”En månad innan det var dags för firandet bestämde sig Oldsberg för att det var hög tid att låta lägenheten genomgå en ordentlig grovrengöring. Han hyrde därför in en städfirma som fram till firandet har jobbat stenhårt.

– Ja, det var en nödvändighet beroende på att jag ju inte är den här renlevnadsmänniskan i det avseendet att det är dammfritt överallt. Jag tänkte att det här går inte. Nu kommer det hit ett tjugotal personer, det ska vara mat och den här A-kocken som kommer ska göra anka och hummer. Här måste ju vara städat”

Tolkar jag det här rätt så hade alltså Ingvar Oldsberg struntat i att städa om det inte varit för att han skulle få besök. Det var alltså inte för sin egen skull som Ingvar kände behovet att städa för första gången på 15 år. Skulle inte Maria Montazami och Jörgen Mörnbäck komma på besök så hade förmodligen 15 år till passerat!

Jag tycker det är intressant att ett av skälen till storstädningen var att det ”ska vara mat” i lägenheten? Det här väcker en hel del frågor hos mig. Brukar det inte vara mat i Ingvar Oldsbergs lägenhet i vanliga fall? Har han inte ätit något på 15 år heller?

”Enligt Oldsberg fick städfirman lägga ner ungefär 70 timmar på att få lägenheten ren igen. I grundrengöringen inte bara dammades, dammsögs och skurades det. Även tavlor hängdes upp och fönster putsades.
– Men det va ju ett projekt som ja visste att ja själv skulle ha benefit av för att någonstans måste ja ju städa.”

70 timmar! Det är nästan två hela arbetsveckor? Rätta mig om jag har fel, men en vanlig flyttstädning gör väl en städfirma på några timmar om man är flera personer? Har Ingvar Oldsberg blivit blåst av sin städfirma?

”Sist Ingvar Oldsberg gjorde en riktig storstädning var ett par år efter millenieskiftet.
– Det är nog en 10–15 år sedan skulle jag tro, säger han och fortsätter:
– Någon spontan dammsugning kan ju alltid inträffa men det är nog inte det som jag prioriterar förrän jag lägger märke till att nu måste vi göra något åt det för nu är det ’too much’.”

Antar att de fick gå in med syrgasmask och skyddsutrustning! ”Någon spontan dammsugning kan ju alltid inträffa har länge varit mitt eget motto när det kommer till städning. Varken mer eller mindre! Viktigt också att poängtera att det ska vara SPONTANT! Annars kan man lika gärna skita i det.

Kronan på verket var att stämma pianot för Jörgen Mörnbäcks skull.

”Han såg dock till att stämma om pianot eftersom att både Gunhild Carling och Jörgen Mörnbeck skulle komma.
– Det är ju ostämt sedan tio år tillbaka så jag fick tag i en pianostämmare från Boråstrakten som kom ner hit och la ner sex timmar.”

Nu undrar jag bara när Ingvar Oldsberg ska städa nästa gång. Vem ska röja upp efter nyårsfesten? Kommer Maria Montazamis champagneglas med läppstift att stå kvar på Ingvar Oldsbergs köksbord till år 2032? Ingen vet!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB