Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2017 – deltävling 2

av tramsfrans

Melodifestivalen har tagit sitt pick och pack och dragit till Skåne! För att ingen skulle kunna missa att de var i Malmö så handlade hela öppningsnumret om att de var i Skåne. Det är viktigt att vara tydlig och presentera klara fakta i dessa tider med fejkade nyheter och allmän förvirring. Nedan kommer mina åsikter om bidragen.

Mariette. A million years: Mariette var först ut och levererade ett snyggt nummer med fastkedjade dansare. Till finalen så tycker jag hon kan vässa ytterligare på sitt nummer och t.ex. kedja fast dansarna i sina egna dreadlocks! De ser så starka ut! Det tål att tänkas på iallafall.

Roger Pontare. Himmel och hav: Roger Pontare såg ut ungefär som en pimpad skyltdocka från Desigual och sjöng om ”himmel och hav”. Som accessoar hade han en ögoninfektion som han dolde med ett par solglasögon fast han var inomhus. Han kommer troligtvis inte att bli Sveriges bäst klädda man på Elle-galan nästa år.

Etzia. Up: I sin presentation pratade Etzia om Göteborgs blomstrande reggaescen. För mig kom det som en nyhet att Göteborg är Sveriges Jamaica, men vad vet jag! Merparten av framträdandet kändes dock som ett ”jag ska hitta mig själv utomlands”-projekt som spårat ur.

Allyawan. Vart haru vart?: Ett tag så funderade jag på om jag skulle göra ett drinking game och ta en klunk varje gång Allyawan sjöng något grammatiskt inkorrekt, men om jag hade gjort det så hade jag inte kunnat skriva den här texten nu.

Dismissed. Hearts align: Det här var typ BWO på steroider som mötte Ola Salo. Ja ni hör ju själva, svenska folket ÄLSKAR sånt! Till och med jag gjorde det! Förra veckan så gick de coola straighta killarna i ”De vet du” vidare till Andra Chansen. Dismissed känns ungefär som killarna som ”De vet du” mobbade i högstadiet. Ikväll så gick de vidare och fick revansch. Det finns hopp!

Lisa Ajax. I don’t give A: Det var en sak jag inte fick ihop med Lisa Ajax framträdande. Hon sa innan hon gick upp på scenen att hon tillägnade låten till sin döda farfar, och sjöng därefter ”I don’t give a fuck what you say” ungefär 15 gånger? Det var ju inte speciellt snällt.

Benjamin Ingrosso. Good lovin: Först så skröt Benjamin om att han är väldigt bra på att koka pasta. Det är ju inte speciellt svårt om ni frågar mig… Därefter så bjöd han på ett typiskt Justin Timberlake-nummer, men allt jag kunde fokusera på var hans håriga armar! Det var helt sjukt vad mycket hår det var! Om Roger Pontares eldfacklor stått kvar på scenen så hade Benjamin självantänt och brunnit upp.

Resten av tävlingen då? Hasse Kvinnaböske var så förvirrad att han inte ens visste vilken dag det var och stod och pratade om fredagsmys. David Lindgren sjöng 20 schlagerlåtar på tre minuter och avslutade showen med att stå i bar överkropp och hylla Sveriges chipstuttar. Magdalena Ribbing på DN hade INTE uppskattat att till och med programledarna i Melodifestivalen går runt med bar överkropp nu för tiden!

Nästa vecka så drar Melodifestivalen vidare till Växjö! Själv så flyr jag landet och åker till Dublin, så vi får väl se hur mycket mello det blir för mig nästa helg. Känns verkligen svårt att lämna landet och riskera att missa ett ”skämt” från Hasse Kvinnaböske!

Alla foton: Jimmy Wixtröm. 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB