Startsida / Inlägg

RECAP: tjuven i Lill-Babs caffär

av tramsfrans

Foto: Vilhelm Stokstad

Igår skakades Sverige av ett flertal rapporter om att Lill-Babs caffär i Järvsö ska ha blivit utsatt för brott. Jag nåddes av de skakande nyheterna tidigt på morgonen, men väntade med att skriva något tills idag eftersom jag inväntade mer information från Polisen och övriga inblandade myndigheter. Viktigt såhär i fake news-tider tycker jag! Aftonbladet rapporterar:

”Bredvid caffären finns två lador. En lada med en utställning om Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karriär. En annan som används som restaurang på sommaren, men som står olåst på vintern. Det var den sistnämnde som en man gick in i och stoppade på sig diverse saker från, innan han blev stoppad.”

Ladan som blev utsatt för ”inbrott” var alltså OLÅST!!! Räknas det ens som inbrott då? Alltså, tjuven borde väl iallafall ha kunnat sparka in en dörr eller krossat ett fönster? Om det bara är att klampa in hur som helst och öppna en olåst dörr så räknas det ju inte. En anställd på caffären säger såhär till Aftonbladet:

”– Plötsligt såg jag en kille i 23-årsåldern ute i trädgården som nog var både full och hög. Han var en ganska sorglig figur som kom ut med en svart sopsäck från vår lada, med en cykel som också visade sig vara stulen”

Vad är det för fel på tjuvar nu för tiden egentligen? Svart sopsäck? Inget flyktfordon mer än en cykel? Inte ens ett vapen? Om jag hade varit inbrottstjuv hade jag faktiskt lagt ner lite mer tid och planering på det här.

 ”-Jag gick fram till honom och frågade vad han håller på med, och han svarade att han var ute på en promenad. Jag frågade vad han hade i påsen och han sa att det var lite saker han hade hittat. När jag öppnade påsen såg jag att det låg ett mixerbord och en router i den, som var från vår lada. Så jag tog ifrån honom cykel och påse och skickade iväg honom.”

Det blir mer och mer uppenbart att tjuven som försökte råna Lill-Babs caffär verkar vara Sveriges absolut sämsta tjuv. Vem snor ens en ROUTER? Jag hatar min router, den krånglar jämt! Skulle jag få en till skulle jag bara bli arg.

Därefter så verkar tjuven lämna ifrån sig stöldgodset frivilligt utan kamp och blir ”ivägskickad” av den anställda på caffären. Vad ÄR det här för något egentligen? En ny film med Åsa-Nisse?

”När Bergenudd ringde polisen så bad de honom om en bild på tjuven. Per, som inte hade någon, gav sig ut på en biltur för att hitta honom så att han kunde ta en bild. Och eftersom killen inte hunnit långt kunde han göra det i godan ro.

– Det roliga är att sedan när en av mina medarbetare kommer till caféet så säger hon att ”Nä men, han är ju en av mina Facebook-vänner!”, så plötsligt hade vi alla hans kontaktuppgifter också.”

Jag tycker faktiskt enbart synd om den här tjuven nu. Vad trodde han ens att han skulle hitta hos Lill-Babs? Ett lager av nybakade bullar och en ostämd gitarr? Finns det ingen BANK man kan råna i Järvsö istället?

Vad kan vi lära oss av det här? Personalen på caffären borde till att börja med investera i ett LÅS till sina lokaler. Det känns som en rimlig investering. Tjuven borde komma hit till Stockholm och lära sig hur man utsätter folk för brott på riktigt.

Nu väntar jag bara på att Donald Trump tar upp det här i sitt nästa ”last night in Sweden”-tal. Världen måste få veta hur taffliga tjuvarna är i Hälsingland.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB