Startsida / Inlägg

Björn Ranelid gör slut med Österlen

av tramsfrans

Jag hann knappt lämna Sverige innan jag fick motta fruktansvärda nyheter. Björn Ranelid har gjort slut med Österlen! För mig så kom det som en nyhet att man kan göra slut med geografiska platser och regioner, men om det är någon som ska vara först med det så är det givetvis Björn Ranelid.

Anledningen till det dramatiska uppbrottet med Österlen är att Björn Ranelid blivit nekad av kommunfullmäktige till att bli vigselförrättare av Simrishamns kommun med anledning av att han inte är skriven i kommunen. Ett helt rimligt skäl, som tyvärr har fått Björn Ranelid att fullständigt gå i taket på ett sätt som enbart Björn Ranelid kan göra. Aftonbladet rapporterar:

”Det är klart att jag blir ledsen, det här är helt ofattbart. Det handlar bara om hat, avund och ondska, säger han till Ystads Allehanda efter nederlaget”

Björn Ranelid skräder inte med orden. Det är hat, avundsjuka och ONDSKA att Björn inte får viga par inom Simrishamns kommuns gränser! Hatar Simrishamns kommunfullmäktige Björn Ranelid? Hatar de kärleken? Kanske hatar de rentav både och? Har de inte fått ligga på länge? Ingen vet!

Undrar verkligen hur Björn Ranelid beskriver tragedier som faktiskt är hemska på riktigt med tanke på att avslaget från Simrishamns kommun har blivit någon sorts symbol för allt hat, avund och ondska i hela världen? Allt skit i hela världen bleknar i jämförelse med det fruktansvärda sveket mot Björn Ranelid från Simrishamns kommun!

”Jag är en levande reklampelare för Österlen. Ingen annan människa har någonsin gjort mer reklam för Österlen än jag, säger han till tidningen.”

På något sätt så känns det som att Björn Ranelid har överskattat sin egen betydelse för Österlen. Personligen så förknippade jag inte Österlen överdrivet mycket med Björn Ranelid. Klart han kommer upp i ens tankar, men jag tänker mer på Ulf Lundell, Gudrun Schyman och kärringar i Gudrun Sjödén-tunikor som gillar akvarellmålningar?

”Men på grund av kommunfullmäktiges beslut är det nu slut med den fina relationen till bygden, deklarerar han.

– Från och med i dag och för all framtid kommer jag aldrig mer att ta några uppdrag på Österlen, säger Björn Ranelid.” 

Vilket avbräck för Österlen! Idag vajar flaggorna troligtvis på halv stång. Känner jag Björn Ranelid rätt så är dock inte sista kortet lagt i det här sjuka maktspelet med Simrishamns kommun. Nästa steg blir troligtvis att överklaga beslutet till krigsförbrytartribunalen i Haag. Vi får aldrig låta ondskan vinna.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB