Startsida / Inlägg

Tacksam igenkänningshumor i skärgårdskomedin ”Sommaren med släkten”

av Karolina Fjellborg
Sommaren med släkten Kanal 5 På bilden: Jonas Karlsson som ordförande, Christopher Wagelin som Bobo, Christine Meltzer som Carro, Krister Henriksson som Gunnar, Rakel Wärmländer som Åsa, Peter Magnusson som Jens, Anki Lidén som Ingrid och Kassel Ulving som Lukas. Foto: Jakob Dahlström/Kanal 5 Prod. år: 2016

 

Rate

Sommaren med släkten

 

Kanal 5

 

Del 1-2
Svensk komediserie från 2017 av Peter Magnusson, med bl a Peter Magnusson, Christine Meltzer, Rakel Wärmländer, Anki Lidén och Krister Henriksson.

 

Premiär den 19 mars 21.00

 

Saker blir sällan som man har tänkt sig. Och vad gäller semesterfirande som dignar under tyngden av orealistiska förväntningar om kravlös familjesamvaro är oddsen ofta särskilt dåliga.
Man får vara glad om man i alla fall har tur med vädret.

Och det är just den svenska sommarens alla fallgropar – ett ämne som de flesta kan relatera till – som Peter Magnusson avhandlar i den här komediserien i skärgårdsmiljö.

Jens (Magnusson) har sett fram emot att tillbringa några semesterveckor med familjen i den sommarstuga han tror att de precis har fått ta över efter hans fru Åsas (Rakel Wärmländer) föräldrar. Men Åsa har skarvat med sanningen, och strax efter ankomsten till stugan dyker svärföräldrarna Ingrid och Gunnar (Anki Lidén och Krister Henriksson) upp, vid sämsta möjliga tillfälle, för att också flytta in.
Och i granngården huserar Åsas frånskilda syster Carro (Christine Meltzer), som inte har berättat om sin nya pojkvän Bobo (Christopher Wagelin) för sina föräldrar.

Familjedrabbningar och penibla situationer avlöser varandra.

Får du en känsla av déjà vu när du ser ”Sommaren med släkten” har du förmodligen sett den norska förlagan ”Nästa sommar”, som har visats på SVT Play. Magnusson verkar inte ha skrivit om manus nämnvärt – och även den som inte har sett originalserien lär se de flesta skämt och belägenheter komma på någon kilometers avstånd.
Mer avancerad är inte den här komiken.

Men det förtar inte underhållningsvärdet, för igenkänningshumorn är tacksam och skådespelarensemblen stadig. Och att se Magnusson och gamla ”Hey Baberiba”-kollegan Meltzer tillsammans igen är en av seriens stora behållningar.

Även Jonas Karlsson är mycket bra som ordförande i samfällighetsföreningen. En irriterande biroll besläktad med ”Solsidans” Ove Sundberg.

Enkelt men roligt.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB