HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Nedräkningen börjar…

av haksod

Inte många dagar kvar till VM start. Det skall, trots alla kommentarer om OS år och återbud,  bli skönt att det drar igång. Men för en gångs skull så känner jag en liten oro för Tre Kronor. Helgens avtryck gav inte många positiva signaler. Så det är ett Tre Kronor utan spets, enligt min mening, men med ungdomlig entusiasm som drar till Tyskland för årets hockey VM

På sätt o vis känns det som om oron och nervositeten för var Sverige står i konkurrensen med de andra ”stora” nationerna är lite av ointressant idag. Vi har fullt sjå med att klara och hålla koncentrationen på vårt eget lag, och det känns som om hoppet står till att de unga killarna skall slå igenom och bära detta Tre Kronor till medalj. Dom är bra, våra ungdomar. Men att förvänta eller kräva eller hoppas at de skall leda laget är lite för orealistisk syn på denna nivå oprövade talangerna. Vi kommer trots allt spela ett VM mot såna spelare som Ovetchkin, Nummelin, och den typen av etablerade spelare med kunskap, rutin och fysik som inte våra juniorer har…ännu.

Rimligt sätt skall vi klara av alla blindskär och ta oss till en kvartsfinal i år. Kvartsfinal som vi förr om åren betecknat som en helvetesmatch, då man har allt att förlora i en kvart. Men i år tror jag vi skall se den som en chans! Detta Tre Kronor(som det ser ut i dag måndag 3 maj) är inte tillräckligt starkt att besegra ett Kanada eller Ryssland i en semifinal och final. Då är laget slutkört efter bragder på vägen fram dit, så det skall vi glömma. Men att ta de lagen eller Tjecker och USA i en kvartsfinal, det kan vi. Har vi då hjälp i en annan kvartsfinal av någon annan ”underdog” så hjälper systemet oss fram till en medalj match i alla fall. Det scenariot ser jag framför mig, i nuläget

Dock kan den förutsättningen ändras rätt snabbt….Detroit ut och vi har plats för ”Z”, Franzén och Kronwall samt kanske även ”Homer” Holmström. Åker sen Chicago ut så tar vi gärna emot en ung Nicklas Hjalmarsson också. Helt plötsligt har vi en skaplig femma med folk som flyttar upp och nog blir Tre Kronors första femman i VM:s slutdel. Då skiner solen helt plötsligt igen och ambitioner och förväntningarna lyfter vår blick lite högre…….

Läser på hockeykanalen att han TV4 mannen med för små kläder, inte orkar engagera sig i hockey VM i år. Full förståelse för det…. med tanke på hur explosiv, spännade och högkvalitativ årets fotbollsallsvenska är. För att inte tala om hur inbjudande gröna och välväxta gräsmattorna ser ut…….jag kommer verkligen sakna Ekwalls kommentarer runt Tre Kronor i år!!!!!!

Bis später.

HS 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB