Namaste

av Wellness redaktion

Yoga i all ära, men att få utöva det någon annanstans än i en trång träningslokal är ett plus. Tro mig, känslan förstärks enormt. Sicken tur vi har då som kan bege oss ut till stranden för omväxlingsskull. Med blicken mot havet kan man verkligen finna lugnet.

Så en timmes yoga på eftermiddagen är ett perfekt avslut på dagen. Sofia Brorsson är det som håller i klassen och hon gör det bra. Hunden och kobran och alla andra djur behärskar vi nu väldigt bra. Voff! Nej, jag menar såklart namaste!

Och du, vill du se fler bilder från stranden och plankan ska du spana in Wellness instagram. Wellness_ab heter vi.

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Gästbloggare: ”Mitt underbara annorlunda liv”

av Wellness redaktion

Det är dags för en resenär att få gästblogga – läs Andreas berättelse!

Hej hej på er, alla fina bloggläsare!

Det är eran nu helt klart bästa gästbloggare hittills som sitter och har bestämt sig för att just gästblogga. Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv. Andreas Eldh är vad jag heter, jag är en 18-årig snubbe som bor norr om Stockholm i förorten Sollentuna. Jag går just nu sista året på gymnasiet på en skola som heter Consensum och min inriktning är friskvård. Det jag på min fritid lägger mest tid på är att spela innebandy och att äta kebab, innebandyn spelar jag i Täby FC, och kebaben äter jag 9 av 10 gånger på Cafe Park i Sollentuna.

Det jag tänker berätta är hur jag med hjälp av kebab och innebandy kan leva mitt liv fullt ut och alltid må bra och alltid vara glad. Det ligger till så här att min vardag är ganska så fullspäckad ut av olika träningspass för att hålla formen så hög som möjligt. Under innebandysäsong så står jag på innebandyplanen cirka 6 gånger i veckan, oftast uppdelat på 4 träningar och 2 matcher. Utöver det så tränar jag mycket löpning och för det mesta inriktat på snabbhet för att få upp min explosivitet. Den är i det sämre slaget om man jämför med min kondition kan jag säga. Nu till det som gör mina dagar till en bättre dag. Kebab, denna underbara maträtt som får mig att verkligen leva. Den finns alltid där, spelar ingen roll om man är glad eller ledsen, snygg eller ful. Ja, den är alltid där och redo att bli uppäten. Kebab äter jag cirka 5-7 gånger i veckan, och det har jag gjort i snart 4 år. Man kan nu faktiskt säga att det är som min bensin, det som får mig framåt. Så för att sammanfatta det ni nyss har läst. Har man några saker i livet som man verkligen älskar att göra/utöva så ska man verkligen göra det. Prio ett in life är ändå att man ska må bra, lite kebab kan man alltid springa bort. Jag kan även säga att de dagar jag inte ätit kebab och ställer mig på innebandyplanen så finns det inte på kartan att jag kan komma upp i den nivå jag har i mig dom dagarna då jag ätit kebab.

Nu till hur jag kan sitta här och skriva detta inlägg. Ja, för det första så är det ju för att det är just Wellness som håller i den här veckan. Hade kunnat bli lite knivigt om så inte hade varit fallet. Men det jag får göra nu är någonting som inte alla får möjligheten till att göra. Jag har fått åka med Spring Time till Portugal för att ägna en vecka åt att träna och även hålla i ett pass för en grupp deltagare på ett träningshotell. Det hade inte varit möjligt om det inte varit för min stjärnlärare Jyrki Pävärnitäe som fixade så att jag med några klasskompisar kunde rulla hit en vecka.

Med detta sagt så säger jag puss och kram och hoppas att ni fortsätter att läsa Wellnessbloggen!

/Kebabkungen

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Krut med Kruth

av Wellness redaktion

Jag kan garantera att alla läsare som är med Wellness i Portugal kan dela ut en tjottablängare mellan lysmaskarna så att ni får åka pling-plong-taxi till plåsterhuset om ni så vill. För varje dag lär thaiboxaren Jörgen Kruth ut kampsport. Inte illa att få ha honom som PT! Så säg inte att jag inte har varnat er…

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Våga gå på plankan

av Wellness redaktion

Hotellet vi bor är som sagt välsignad med att ligga alldeles intill en fin sandstrand. Detta utnyttjar vi till max genom att bege oss ut till ”plankan” så ofta vi kan. Plankan är en plattform som är placerad mitt ute i sanden med havet som granne. All dans, yoga och alla styrkepass blir så mycket lättare när man kör de där ute. Ni kanske förstår varför!

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

¡Viva España!

av Wellness redaktion

I dag greppade vi stavarna och knatade längs med den milslånga stranden. Sanden kändes skön under skorna och det enda vi hörde var stavarna som tog i marken och vågarna som kluckade in mot land. Efter några kilometer kom vi fram till hamnen. Där hoppade vi på en liten, liten färja som skulle ta oss över till grannlandet Spanien.

Väl framme strosade vi runt i den pittoreska staden Ayamonte. Runt varje hörn väntade något nytt och spännande. Kamerorna gick varma kan jag lova! När vi väl hade smält in omgivningen kunde vi i lugn och ro sätta oss ner och avnjuta en bättre lunch. Bordet fylldes med tapas och sangria.

12 kilometer gick vi totalt. Snacka om att vi är stolta!

Foto: Daniela Nilsson

Kör, bara kör

av Wellness redaktion

Visst släpper man loss alldeles för sällan? Det är få tillfällen som man bara vågar köra på. Men här i Portugal är det annorlunda. Dagarna kryllar av danspass och danspassen kryllar av nyfikna läsare som vill släppa loss. Dansgudinnan från forna Bounce – Jennie Widegren ser till så att våra höfter rör sig åt vänster och höger. Efter den här veckan kom vi alla att vara som små Beyoncé!

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Goddag i stugan

av Wellness redaktion

Hallå, ni där hemma i Sverige får inte tro att vi ligger och sover bara för att klockan är 9 hemma vid era köksbord. Nej nej! Här är det fullt ös, men vi är en timme efter er så när jag skriver att vi är uppe tidigt så är vi det. Okej? Bra, då har ni det klart för er.

Varje morgon under träningsveckan, närmare bestämt 07:30 står vi redo i våra träningskläder för att starta dagen. Det finns tre sätt att göra det på – yoga, stavgång eller löpning. Om man väljer de två senare alternativen får man bege sig till skogen  eller stranden. Snacka om en god morgon!

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

One crazy man

av Wellness redaktion

Ni vet den där jobbiga känslan när ens kropp är helt slutkörd och man inte orkar lyfta ett enda finger? Det är då man behöver en kick i rumpan.

Det finns en person som är mästare på att ge en kick i rumpan. Mike Gamble. Denna galna amerikanska snubbe är ledare här i Portugal och han leder med ett stort leende på sina läppar. Så hur trött man än är så orkar man lite till när man möter hans blick. Mike är dansare, men han kommer även att leda ett pass som heter ”Abs, ass and arms” här i Portugal. Vi körde det passet i dag och det var många som låg utslagna på golvet efteråt… MEN vi hade roligt!

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Portugal!

av Wellness redaktion

I stället för att flyga till Blåkulla tog vi med oss ett gäng läsare och flög till Portugal! Det var väl ett klokt val, eller vad säger du?

Vi tyckte att det lät som en mycket bättre sätt att fira påsken på. Det är nämligen dags för Wellness årliga träningsresa hit till värmen. Så nu ser vi fram emot en vecka fylld med blöta träningskläder, träningsvärk och skratt.

Psst… tog du kvasten till Blåkulla och känner att du hellre hade hakat på oss? Häng inte läpp! Till hösten åker vi hit igen med er läsare och nu har du chansen att vinna din resa. Kika in HÄR och tävla. Lycka till!

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Dags att åka hem!

av Wellness redaktion

Det är faktiskt med en liten klump i magen som jag skriver det här – nu går strax bussen till flygplatsen!

Det här var min första träningsvecka med Wellness och det har slagit alla mina förväntningar och förhoppningar. Jag har haft turen att få lära känna ett gäng underbara människor och jag har nog aldrig tränat så mycket som jag har gjort under den här veckan.

Passen har varit varierande och föreläsningarna har inspirerat mig.
Jag kommer att leva länge på den här upplevelsen.

Stort tack till alla som gjorde den här resan möjlig!

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

 

Sida 1 av 50


 • Tjänstgörande redaktör: Mia Carron
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och vd: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB