Startsida / Inlägg

Gästbloggare: ”168 timmars förändringar”

av Wellness redaktion

Jag tycker att det är dags för en resenär att få gästblogga – läs Ellies berättelse!

margaretabsandeback140311_MBS4281

7 dagar, 168 timmar. Hur många förändringar kan man göra inom det tiden?
Fler än du tror!

Under dessa timmar har jag utsatt mig för både fysiska och psykiska prövningar. Innan flygstart hade jag bestämt mig för två utmaningar jag skulle ta mig igenom under träningsveckan i Turkiet:

1. Den fysiska utmaningen: Genomföra minimum ett crossfit-pass

2. Min mentala prövning: Gå på ett danspass (gah!)

Till vardags är jag en mycket fysiskt aktiv person och dessutom stortrivs jag i sociala sammanhang och är en av de personer som ”vågar ta plats”. Ändå var dessa två mål av storlek XL då jag betraktar mig som en relativt svag person muskulärt och det här med koordinationsförmåga har jag bara läst om. Förutom detta verkar jag ha en inbyggd spärr som innebär att jag hatar att vara i vägen för andra, allra helst på ett träningspass. Så förutom ovannämnda utmaningar skulle jag även konfronteras med detta.

Nu blev inte utfallet som förväntat; jag både utförde utmaningarna och tyckte om dem! Crossfit i olika konstellationer var hårt, tufft och kul och den enda person du möjligtvis är i vägen för är dig själv. Det blev totalt sex pass av denna härliga träningsform! Dansen gick förvånansvärt smidigt. Jag vill inte påstå att allt satt som en smäck, men jag försökte anamma vad Tobias Karlsson så klokt sagt; Hellre 100% fel än 50% rätt. Totalt blev det tre danspass för min del.

Mellan crossfit och dans löptes det även en mil i bergsterräng, pass som weightlates och bikini fit avverkades på löpande band, hela tiden med ett leende! Men nu innebär ju det här med wellness inte bara fysisk aktivitet och återhämtning. Vår mentala inställning påverkar vårt psykiska well being mer än vi tror. Dessvärre är vi människor dåliga på att träna våra egna inställningar och betraktelseperspektiv. Framförallt är vi kassa på att ge oss själva credit! Bristen på detta bidrar faktiskt till att vi får ett destruktivt synsätt på oss själva. Dessutom är det mänskligt att glömma, i synnerhet när det gäller att påminna oss själva om hur bra vi faktiskt är. Som tur var hade vi med oss Mia Törnblom på denna resa som påminde oss om detta faktum samt gav oss perspektiv på hur vi betraktar oss själva.

Det här sammanfattar hur jag upplever en riktig wellness-resa; fysisk utmattning och mental påfyllnad!

Slutligen vill jag framhäva något som David ”D-flex” Seisay uttryckte. Nämligen att det är viktigt att vi älskar oss själva och den kropp vi har just i dag, samtidigt som vi strävar efter den personen vi vill utvecklas till och den kropp vi vill skapa. Lyckas vi förmedla denna inställning till oss själva tror jag vi alla får mer wellness i vår vardag! Kom ihåg att för att utvecklas, både fysiskt och psykiskt, måste du våga utmana dig själv ibland!

Tack för en underbar vecka fylld av upplevelser och insikter!! 🙂

Kram Ellie, resenär och gästbloggare

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB