Startsida / Inlägg

Gästbloggare: ”Resa själv, vilken grej!”

av Wellness redaktion

Här kommer en till resenär som vill berätta om resan – läs Veronicas berättelse!

margaretabsandeback140425_MBS3630

Vad ska man hitta på när mannen i ens liv ofta reser iväg på golfresor med sitt killgäng. Jo, man reser själv! Så jag Veronica från Tullinge bestämde mig för att göra det.

Jag satt och surfade runt på nätet och letade träningsresor och hittade via Wellness en resa till Portugal, började med att kolla in bilder på tidigare Wellnessresor och gillade det jag såg. Men då började tankarna snurra i huvudet, är detta för mig? Småmullig, otränad och rökare! Men jag vill ju vara en person som tränar och prioriterar det, inte vara rökare och tänka på vad jag stoppar i munnen.

Tänk om alla på resan är supertränade och då skall jag komma med dåligt flås och ta en cigg efter passen. Nä nu får jag tänka om, göra om och göra rätt. Bokade resan, sa inget till någon på en vecka och hade en liten klump i magen. Resa själv utan min familj (man och fyra barn) för första gången och sluta röka! Började med att tala om det för min man, som blev lite paff och sa ”men jag vill också” och jag svarade ”inte en chans, detta vill jag göra själv. Skall jag sluta och röka måste jag göra det helt själv. Då kan jag vara sur och tvär hur mycket jag vill”.
Nu har jag varit rökfri snart i en vecka och det går så bra, så bra att jag blir lite misstänksam. När kommer smällen när skall jag bli sur, tvär och rastlös? Jag har till och med kunnat dricka lite öl och vin och det har fungerat. Jag vet att den stora utmaningen kommer när jag kommer hem, men då får jag plocka upp allting som jag har fått med mig härifrån.

Första kvällen i matsalen var lite pirrig, vart skulle jag sätta mig? Vid ett kompisgäng där 3-4 tjejer åker tillsammans, där känns det lite svårt att komma in eller vid ett par som bara har ögonen för varandra. Men till min glädje såg jag att det var flera som åkte själva precis som jag. Det vara bara att slå sig ner och vi blev ett gäng som har hållit ihop under veckan. Vi stöttar och puschar varandra att gå på pass och vågar utmana varandra att testa nya träningsformer. Jag har lärt mig hur man joggar på bästa sätt och att stavgång inte är töntigt! Så nu när jag kommer hem skall jag ut och gå stavgång med min man.

Många rökfria pussar från Veronica
Foto: Margareta Bloom Sandebäck

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB