Startsida / Inlägg

hemmagjorda proteinbars

av Julia Fors
Skärmavbild 2012-06-26 kl. 19.10.10.png

Nu har jag bakat och slängt både en och två plåtar med proteinbars. Det är inte helt lätt att få dem goda men idag tyckte jag faktiskt att jag lyckades. Dessa är lite som bröd eller kaka i konsistensen och smakar nötigt banan och kokos. Jag gillar dem!

Skärmavbild 2012-06-26 kl. 19.09.45.pngSkärmavbild 2012-06-20 kl. 19.46.10.png

Så här gjorde jag;

Mixa;

1 banan

1 dl proteinpulver

2 äggvitor

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

1 dl kokosflingor

1 dl hackade nötter ( jag tog hasselnötter och mandlar)

1/2 dl krossade linfrön

½ dl solros och pumpakärnor

toppa eventuellt med en handfull torkade tranbär eller russin

Mixa allt och häll upp på bakplåtspapper på en form. Grädda i ca 18 minuter på 175 grader

Skärmavbild 2012-06-20 kl. 19.46.55.png

Jag testade också att göra en sats med kakao men de blev inte lika goda som de naturella.

Skärmavbild 2012-06-26 kl. 19.51.40.png

De är faktiskt väldigt mättande och de funkade lika bra som ”bröd” till frukost imorse.  Jag har laddat väskan med två stycken på tåget till sthlm i eftermiddag.  

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB