Startsida / Inlägg

Cocos + Carrotcake

av Julia Fors
Skärmavbild 2014-01-17 kl. 18.01.39

På lördag så får man ju unna sig nåt gott och vad passar inte bättre än något som är gott med en lite nyttigare twist.

Skärmavbild 2014-01-17 kl. 18.02.09

Fick dessa 2 påsar i goodiebagen från annikas releasefest och en receptbok från cocosa.

Skärmavbild 2014-01-17 kl. 18.02.20

Att baka med kokosmjöl och kokossocker gör att kakan blir lite nyttigare eftersom de har lägre GI värde. Kokossocker innehåller också dubbelt så mycket järn, fyra gånger mer magnesium och tio gånger mer zink än rårörsocker.

Skärmavbild 2014-01-17 kl. 18.03.02

Mjölet har en tydlig kokossmak men kokossocker smakar lite som farinsocker tycker jag. Kakan smakar dock mest morotskaka, supergod blev den!

Kommentarer

  • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Niklas Eriksson och Emma Lindström
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Redaktionschef: Håkan Andreasson
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB