LHC:s kris djupnar

av Mats

LINKÖPING. Jag åkte till Linköping för att se om LHC skulle resa sig ur bryggan.
Det skulle de inte.
Trots en drömstart och 2-0 efter första perioden vände Växjö och vann med 5-4 efter straffar efter den svängigaste match jag sett på hela säsongen.
Först blev 2-0 2-3, sedan förvandlades 2-3 till 4-3 då Linköping vände tillbaka.
Innan Växjö vände igen med två raka mål till 5-4, det sista bara 18 sekunder in i sudden då Alexander Johansson snyggt skickade in avgörande målet bakom Linköpings deburerande målvaktsvärvning Iiro Tarkki.
Jag blickade ut över ett halvtomt/halvfullt (välj själv) Cloetta Center, där effekterna av klubbens djupdykning börjar märkas, även om det blev åtminstone en poäng den här kvällen.
Nej, Linköping är verkligen ett nytt Örebro.
Succéstart på säsongen och en fantastiskt underhållande hockey.
Och sedan platt fall.
Det är exakt samma mönster.
Linköpings poängfördelning är inte vacker efter de nio senaste matcherna.
Fyra poäng inkorgen, 23 i utkorgen.
Och inte en enda seger vid full tid.
Linköping är SHL:s nästa krislag, en säsong där det redan varit rekordmånga.
HV71, Färjestad, Örebro och AIK.
Med Linköping blir det fem som åtminstone tillfälligt haft den stämpeln på sig.
Hur tillfälligt det blir i LHC:s fall återstår att se.
De har inte stoppat blödningen och nye finlndske målvakten Iiro Tarkki gjorde knappast succé i sin debut.
Jag vet inte om det är ångervecka på målvakter, men Tarkki kan säkert bättre.
Det måste han kunna för Linköpings skull.
• • •
Jag vill även ta upp ett annat ämne.
De obligatoriska två minuterna så fort pucken åker över plexit.
Här i kväll fastnade pucken på Reddox klubba och for över plexiglaskanten.
Det blev två minuter i ett läge där Linköping fick spela fem mot tre i slutet av matchen och det kunde ha blivit helt matchavgörande.
Nu blev det inte det.
Men jag tycker det är en riktig skitregel.
Reddox hade ingen som helst avsikt att skicka pucken över plexit.
Det är massor av sådana situationer varje säsong, där jag tycker att domarna ska använda sitt omdöme och hellre fria än fälla.
Domarna bedömer ju alla andra situationer på isen, som när de tog ut Pär Arlbrandt för diving mitt under LHC:s fem mot tre.
Nej, det blir lite löjligt ibland.
• • •
Sena avgöranden var kvällens tema.
Modos Richie Regehr skickade in 3-2 mot Leksand med 2.45 kvar att spela innan Mattias Ritola satte 4-2 i tom kasse.
Och ett tungt skadedrabbbat Luleå fick stopp på Frölunda i Scandinavium, då Linus Klasen skickade upp avgörande 3-2 i krysset 35 sekunder in i förlängningen.