Dif:s stjärnsmäll

av Mats

Timrå slår Djurgården med 6-0 och det är dagens stora skräll i hockey-Sverige.
Och Djurgårdens i särklass största förlust sedan de hamnade i HockeyAllsvenskan.
Jga undrar hur sportchefen Challe Berglund kände sig, då sonen Emil Berglund spelade fram till två av Timrås mål.
Där kan man snacka om blandande känslor.
Nej, det är var en skräll.
Jag trodde Djurgården skulle komma tillbaka med en stark tredjeperiod, som de gjort så många gånger tidigare den här säsongen.
Men Timrå fortsatte bara att öka på den ledning (4-0) de hade efter två perioder.
Nu hade Djurgårdens målvakter ingen stor kväll.
Adam Reideborn bytte ur efter 0-3 i andra perioden, men ersättaren Johan Mattsson tvingades släppa in lika många.
Ändå är det uppseendeväckande stora siffror.
Och Djurgården verkar vara inne i en svacka just nu. Även om de vunnit några matcher på övertid och straffar är de uppe i sju raka nu utan seger vid fullt tid.
Det är massor av poäng som försvunnit.
Det är dags att vara allvarligt oroad över stockholmshockeyn just nu.
Djurgården dalar i tabellen och AIK åkte under kvalstrecket efter 2-6 hemma mot Förlunda.
Mörker.
• • •
Djurgården passerades av Västerås i tabellen, då västmanlänningarna slog Karlskrona hemma med 3-1.
Det gör att BIK Karlskoga behåller serieledningen, en poäng före blekingelaget som dock har två matcher färre spelade.
Även Malmö ryckte ifrån Djurgården ovanför kvalstrecket.
De vann med 6-3 mot Södertälje i en match som bröts tillfälligt sedan Malmös back Anton Blomqvist fått en skridsko i nacken och blivit liggande livlös på isen.
Blomqvist kördes till sjukhus i ambulans, men enligt de första rapporterna ska det inte vara någon större fara med honom.

• Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen