Sämsta lag jag sett

av Mats

MALMÖ. Ja, vad ska man säga om detta Norge i JVM?
Jag kan bara säga att det är det sämsta lag jag sett i de här sammanhangen sedan Peter Forsberg & Co slog Japan med 20-1 i JVM 1993.
Norge är väl något bättre än det japanska laget, men det handlar om gradskillnader.
Norge är här för att försöka spöa ett enda lag och det är Tyskland som de kommer att möta i nedflyttningsstriden.
Nu har de fått stryk av Ryssland med 11-0, av Finland med 5-1 och så de 10-0 som svenskarna vann med här i kväll.
Och det kunde blivit ännu fler mål.
Det här var inte kattens lek med råttan.
Det var större klasskillnad än så.
Norge hade ett skott på mål i första perioden och då hade man inte ens behövt spola i Sveriges zon i pausen.
Enda gångerna det var någotsånär jämnt var när Norge spelade power play.
Men publiken hade roligt.
Det var nästan fullt igen – fantastiska 11 296 – och den här hockeypubliken gillar att se många mål.
Vågen gick den här kvällen också.
Nu fick de se hemmasonen André Burakovsky smälla in tre stycken och det är naturligtvis utmärkt för hans självförtroende inför fortsättningen.
Målvakten Marcus Högberg fick göra sin förmodligen enda match här i JVM, trots att han höll nollan i träningsmatchen mot Kanada (3-0 till Sverige) just före turneringen och höll sin andra raka nolla här i kväll.
Ett tufft öde.
Men Oscar Dansk är med största säkerhet tillbaka i målet mot ryssarna på nyårsafton.
Norge lyckades skapa två kvalificerade målchanser på hela matchen. Dels när Markus Söberg var fri i andra perioden och dels när svenske backen Christian Djoos styrde en puck framför mål.
Det var väl ändå bra att svenskarna fick leka av sig lite innan allvaret börjar och att Elias Lindholm fick göra sitt första JVM-mål när han stänkte in 9-0.
Men från och med nästa match höjs insatsen och motståndet växer.
Ryssarna i en gruppfinal på nyårsafton innan det är dags för slutspel.
Ryssland som imponerade oerhört på mig när de krossade Schweiz med 7-1 i går och som har 18-1 på två spelade matcher.