Leksand förlorade sin femte raka match, står kvar på noll poäng och har en måltorka av gigantiska dimensioner.
För hemmapubliken i Tegera Arena måste det kännas som ha vandrat genom Sahara en vecka – utan vatten.
Eller hur många spelare, tränare eller sportchefer som har jobbet kvar hela den här säsongen.
Leksand har gjort en historiskt dålig start och jag det kan bara finnas max ett eller två lag som startat lika illa.
Bara tre mål gjorda framåt. Det är fullkomligt uselt. Ja, rekorduselt.
Målskillnaden är 3-20 och jag ser ingen räddning för dalalaget.
Jag vet inte vad sportchefen Tommy Salo ska göra, då enda alternativet känns som att byta ut hela laget.
Men helt klart är att Leksand är ett fall för psykologen.
Idag är de ett lag helt utan självförtroende. Även om de startade den här matchen bra, så dog de fullständigt efter Luleås 3-0 i andra perioden.
Jag trodde på en Salo-effekt och det kändes så när Leksand blixtstartade och tryckte tillbaka Luleå i första perioden.
Men i stället var det Luleå som fick första målet, då backen Kristian Näkyvä sköt från blå och pucken studsade rakt i bröstet på Karl Fabricius vid Oscar Alsenfelts vänstra stolpe.
Fabricius gjorde en Zlatan, plockade ner pucken på bröstet och slog pucken i mål innan den landat.
Leksand fortsatte att försöka, men i de avgörande lägena märks det att självförtroendet är som bortblåst.
Luleå har inte de problemen.
Niklas Fogströms 2-0, då han kom köksvägen och kunde slå in en lös puck framfö mål. Och Lennart Petrell skickade in en puck mot mål i den andra, som först gick på Jonathan Granströms skridsko och vidare på en leasing och in.
Det går att kalla det tur och tillfälligheter, men det är ingen tillfällighet att Luleå vunnit fem raka. Och bra lag har alltid medflyt.
• • •
Men det stannade inte vid 0-3.
I tredje perioden utvecklades det här till rena förnedringen.
Leksand bytte målvakt och Joel Gistedt kom in istället för Oscar Alsenfelt.
Då blev det bara värre och kvällen blev en mardröm för Gistedt som släppte in fyra puckar på de första dryga åtta minuter han stod. Ett mål varannan minut.