av Mats

Jag går hem från Globen och normalt sett hade jag tyckt att det här var en ganska bedrövlig tillställning – som hockeymatch betraktad.
Men Mikael Samuelssons uppvisning i andra perioden räddade den här kvällen.
Först när han soloåkte sig igenom hela leksandsförsvaret, hakades fri med Oscar Alsenfelt och fixade spel fem mot tre för Djurgården.
Och där punkterade han själv matchen, då han kroppsfintade och la över pucken till Joakim Eriksson med en backhand. Jocke hade bara att tacka och ta emot och skicka in pucken i tom kasse.
Det betydde 2-0 till Djurgården och var den enda riktiga delikatessen i den här matchen.
Övriga tre djurgårdssmål var alla returer framför Alsenfelt, där leksandsbackarna var mer än lovligt passiva vid samtliga.
Samuelssons mål kom också efter en stark leksandsoffensiv då de ägt de första tio minuterna av andra perioden. De var uppe i 7-0 i skott på mål, innan vändningen kom.
• • •
Nykomligen Djurgården har öppnat säsongen starkt och framförallt på hemmaplan.
Och Mikael Samuelsson och målvakten Mikael Tellqvist har redan visat hur mycket de kommer att betyda för Djurgården i vinter.
De enda riktigt tunga värvningar klubben gjort till den här säsongen.
Samuelsson är ju inte fulltränad än och ännu mindre helt inne i matchtempot.
Det kommer mera från honom i vinter.
Garanterat.
• • •
Leksand gjorde minst mål i hela SHL förra säsongen. På 55 matcher blev det ”bara! 118 mål framåt, vilket är 2,14 mål per match.
I år skulle måltorkan botas med flera namnkunniga nyförvärv.
Resultatet hittills?
Den är värre än någonsin. Leksand har gjort tre mål på tre matcher och ligger sist i hela SHL. Då kom ett av målen dessutom i spel fem mot tre i premiären mot Färjestad och ett andra i spel fem mot fyra mot Djurgården.
Ett enda mål har kommit i spel fem mot fem.
Nej, det känns som Leksand saknar sin målkung Patrik Hersley mer än jag trodde de skulle göra.
Och med det här försvarsspelet kan inte ens Oscar Alsenfelt hålla siffrorna nere. Lagets backar ser tunga och orörliga ut och spelet framför egen kasse var en katastrof mot Djurgården.
Och på lördag väntar Skellefteå hemma i Tegera Arena.