Frölundas kross

av Mats

Frölundas 6-0 mot Djurgården på Hovet visar inte bara hur bra göteborgarna är.
Det visar också hur enormt beroende Djurgården är av sin målvakt Mikael Tellqvist.
När ”Tellan” hade en mindre lyckad dag och byttes ut efter 0-2 så rasade det fullständigt.
Nykomlingarna hade bara förlorat en match hemma den här säsongen innan Frölunda kom på besök.
Nej, det är bara att imponeras av Roger Rönnbergs lag.
De tog tillbaka den serieledning Skellefteå fick ha i 24 timmar och med en match mer spelad.
Frölunda har ett lag där alla producerar och utan några svaga punkter så här långt.
I kväll var det sex olika målskyttar, vilket visar på bredden.
Jag var lite tveksam till målvaktssidan inför den här säsongen och det är jag väl fortfarande.
Men det tycks inte spela så stor roll, när försvarsspelet är så pass stabilt.
Frölunda har bara släppt in 21 mål på sina tretton spelade matcher och det är överlägset minst i SHL så här långt.
Nej, Frölunda fortsätter att motsvara alla förväntningar.
• • •
Själv var jag och såg en grinig match i Örnsköldsvik, där Modos Kyle Flanagan fick lämna matchen med en hjärnskakning och där Färjestads Jesper Jensen fick matchstraff.
Speciellt andra perioden var riktigt grisig och det var bara tillfälligheter att det inte blev en hjärnskakning till. Anton Hedmans armbåge på Gustav Possler var inte snygg, men Possler klarade sig oskadd ur den situationen.
Modo-backen Marko Kauppinen svarade med att crosschecka Färjestads Luciano Aquino i ansiktet i slutet av andra perioden. Också det något som domarna missade.
Nu lugnade allt ner sig i tredje perioden i en match som gick till straffar sedan alla fyra målen (2-2) kommit i första perioden.
Där avgjorde unga Victor Olofsson med det enda straffmål som gjordes.
Två viktiga poäng för Modo och Färjestad ligger kvar under kvalstrecket.
• • •
Kvällens skräll var Örebros 3-1 borta mot Luleå. Norrbottningarna verkar inne i en svacka just nu och har förlorat tre raka matcher. De har också tappat kontakten med den yttersta tabelltoppen.
Men bra att lagen därnere tar poäng och årets Örebro känns definitivt inte som något kvallag.

• Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson