Startsida / Inlägg

Modo vinnare, Leksand förlorare

av Mats

Vilken avslutning det blev i Slutspelsserien, när Vita Hästen säkrade andraplatsen och Malmö tog sig upp på den tredje play off-platsen med ett nödrop.
Jag tycker att Vita Hästens play off-plats är en lika stor skräll som att Karlskrona gick upp i SHL.
Där är tränarna Niklas Czarnecki och Mikael Johansson de största profilerna och det är deras jobb som ligger bakom den här tysta bragden.
Men räcker det ända till SHL i bäst av sju mot Modo?
Nej, då talar största hockeyskrällen i svensk hockey genom tiderna.
Men tre lag ska upp.
Här är mina tips och kommentarer:
Västerås-Rögle
Tips: Rögle vinner med 4-2
Kommentar: Rögle är expert på att komma bakvägen och ta sig till SHL-kval. Det har hänt tre gånger i rad nu. De gick upp i SHL 2012 och var bara målskillnad från att gå upp förra säsongen. Skåningarna har en bevisad förmåga att vara bäst när det gäller. Nu tror jag det blir jämnt, men Rögle kommer in i den här play off-serien som vinnare och med en positiv trend. Våsterås har just missat första chansen att ta sig upp, efter 1-3 i matcher mot Karlskrona. Det tär på psyket. Jag tror Rögle har både bättre form och större självförtroende. De imponerade stort när de slog Björklöven.
Modo-Vita Hästen
Tips: Modo vinner med 4-0 i matcher
Kommentar: Det här ser ju ut som en drömlottning för Modo, som naturligtvis är större favoriter än de någonsin varit. Vita Hästens enda chans ligger i att de är en av hockeyhistoriens största underdogs. Och att under skett förr. Men ett normalt Modo är bättre på alla punkter. Ska de få de minsta problem är det möjligen i första matchen, då de vilat länge och är matchotränade. Jag ska inte lova att äta upp någonting om Vita Hästen vinner det här, men det är inte långt ifrån. Modo har aldrig haft en lättare resa. I alla fall inte på papperet.
Leksand-Malmö
Tips: Leksand vinner med 4-2 i matcher.
Kommentar: Leksand hade nog hellre tagit Vita Hästen, men nu blev det Malmö som kämpade sig upp på tredjeplatsen efter stor dramatik. Malmö med sparkade leksingar som Eric Himelfarb, Fabian Brunnström och Jens Jakobs i laget. De kommer inte att sälja sig billigt. Men Leksand är ett klart bättre lag. Men precis som Modo kliver de in i play off matchotränade efter ett långt uppehåll. Samtidigt tar sig Malmö vidare mot de flesta odds och i sista matchen. Det brukar ge en energiboost. Och jag tror att skåningarna kan stjäla ett par matcher, men i bäst av sju ska Leksand ta hem det här utan problem. Men jag tror Leksand är det lag som har störst press på sig av alla. De har ställt till det förr. Det känns inte kassaskåpssäkert.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB