Helt galet Tre Kronor

av Mats

Ja, vad hände egentligen i matchen borta mot Ryssland med alla nya NHL-spelare.
När Anton Lander skickade in 5-0 till Sverige 6.19 in i andra perioden började jag slå i rekordböckerna för att se när svenskarna utklassade ett ryskt landslag senast.
Det hade blivit just 5-0 ett par gånger tidigare, men aldrig mer än så.
Det blev det inte nu heller.
När slutsignalen gick fick de vara glada för att det blev seger med 5-4 efter en mäktig rysk upphämtning och efter en ordentlig utskällning från coachen Oleg Znarok efter katastrofala 0-4 i första perioden.
Då kändes det som varenda svensk puck gick in. Ryske målvakten Anton Khudobin såg inte ut att kunna stoppa en badboll.
Allt gick in.
Jag vet inte vad jag ska dra för slutsatser efter den här matchen, men inledningen kändes för bra för att vara sann.
Det var den också.
Annars fanns det väl några glädjeämnen och jag tyckte Jonas Enroth
var bra i målet, trots att han tvingades släppa in fyra puckar till slut.
De svenska NHL-spelarna såg väl annars okay ut, men inte mycket mer.
Elias Lindholm, Anton Lander och Oliver Ekman-Larsson fick göra varsitt mål och det var väl positivt.
Svenskarna vann den här matchen mest på grund av uselt ryskt målvaktsspel och nonchalanta ryska spelare, som inte verkade ta den här matchen på allvar i första perioden.
Men sedan brann det till och ryssarna vann skotten 34-10 i de två sista perioderna.
Nej, jag drar inga slutsatser efter den här matchen.
Mer än att det alltid är nyttigt att vinna.