av Mats

KARLSKRONA. Jag har sällan kommit till en hockeystad som andats så mycket fest och förväntan.
Karlskrona såg ut som en holländsk fotbollsläktare inför nedslöpp, där allt gick i orange och stämningen var magisk.
Men efter en period var festen över.
Då hade Färjestad gjort både 1-0 och 2-0 och framförallt Joakim Nygårds styrning till 2-0 var en riktig glädjedödare då det kom med bara tolv sekunder kvar av första perioden.
Dessutom på en puck som knappt hade styrfart, sedan Magnus Nygren slagit av klubban när han sköt från blå. Pucken studsade via Karlskronas målvakt Patrick Galbraith och in i mål.
Då gick luften ur nyköpta ABB Arena här i Karlskrona.
Hemmaklacken fortsatte att sjunga och hoppas, men till slut var det den oväntat stora färjestadsklacken som sjöng både högst och mest.
Annars började det bra då Karlskrona flög fram under matchens första fem minuter och skapade massor av chanser framför Färjestads nya norrman Lars Haugen i målet.
Men det saknades den där riktiga skärpan i avslutningarna.
Nu blev det en SHL-lektion till slut, där Färjestad kontrollerade matchen efter första periodens 2-0.
Karlskrona kommer säkert att ta sina poäng på hemmaplan, men jag tror inte det blir mot den här typen av motstånd. Färjestad är ett tippat topplag och att förlora mot värmlänningarna är inget att skämmas över.
Karlskrona ska ta sina poäng mot mer jämbördiga motståndare och helst på hemmaplan, där man har en fantastisk publik i ryggen. Blekingelaget var HockeyAllsvenskans bästa hemmalag i fjol.