I virrigaste laget

av Mats

Det såg ut som Larry Huras var tillbaka i Modos bås i returmötet med Luleå.
Det blev klar förlust med 2-6 hemma i Fjällräven Arena efter ett försvarsspel som inte går att försvara.
Och nu undrar jag om det är tränarna det verkligen är fel på.
Eller om Modo är ett enda stort fuskbygge.
Jag tappade räkningen på alla hårresande misstag i egen zon till slut.
Det var lika rörigt som i en mexikansk böngryta.
Nu ska jag inte ta ifrån Luleå någonting, men de fick en lätt resa den här matchen.
Det var fri parkering framför Jonathan Bjurö i Modokassen när de flesta målen kom till.
Ingen kan lasta honom för den här förlusten, även om jag förstår att han blev utbytt inför tredje perioden. Coachen Andreas Johansson var ju tvungen att göra något för att ruska om laget.
Men Modo, som höjt poängsnittet sedan Andreas Johansson och Fredrik Olausson tog över, var tillbaka i gamla synder den här kvällen.
Ett målvaktsbyte gjorde ingen skillnad.
I tredje perioden verkade Luleå koncentrera sig mer på att försöka hjälpa 17-årige målvakten Filip Gustavsson att hålla nollan, än på att göra 6-0.
Nu lyckades inte det då Bobby Butler kunde tröstmåla och göra 1-5 i power play och Maxim Lapierre kontra in 2-5 i slutet av matchen.
Men då var matchen över sedan länge.
• • •
Modos trupp har fler spelade NHL-matcher än något annat SHL-lag.
Klubbens transatlanter har samlat på sig 1975 NHL-matcher tillsammans.
Men det hjälper inte.
Ibland får jag känslan av att Modo bara värvat på sig ett gäng skogshuggare med noll klubbteknik, som är helt vilse på Europas stora rinkar.
Och alla kan ju konstatera att en massa spelade NHL-matcher inte är någon garanti för framgång.
Det här är dessutom killar där de flesta spelat ihop sina NHL-matcher sina lags i tredje- och fjärdeformationer, i typiska checking lines där det inte handlat om några ledande och konstruktiva roller direkt.
Få har dessutom spelat i Europa tidigare och är ovana vid spelet på de större rinkarna.
Modos enda tröst är att det bara kan bli bättre.
För sämre än så här kan det omöjligt bli.
Eller?
• • •
Men Luleås resa uppåt i tabellen bara fortsätter.
Laget har vunnit sex av sina sju senaste matcher och är SHL:s formstarkaste lag.
Det kanske blir något av det norrländska miljonbygget till slut.
• • •
Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om Karlskrona som kämpar på i sitt hopplösa läge och hade 3-2 borta mot Växjö i början av tredje perioden.
Men när allt var över hade Växjö vänt och vunnit med 4-3.