AIK blev rånade

av Mats

AIK gör en ny heroisk insats borta mot Karlskrona, men blir rånade på ett mål som kunde ha avgjort matchen.
Ett helt korrekt mål som blev bortdömt efter drygt halva matchen, då domaren blåste för tidigt och tiondelarna innan den lösa pucken gled in under målvakten Johan ”Honken” Holmqvist.
Jag avskyr alltid att se domarna göra sådana solklara missar i den här typen av matcher som betyder så mycket. Det ska inte få hända.
Nu såg jag inte hela den här matchen, men stora delar när det var paus i kvartsfinalen mellan Växjö och Linköping.
Bland annat det bortdömda målet.
Jag säger inte att det var matchavgörande, men i så fall var det näst intill.
Det hade betytt 2-0 för AIK knappa tolv minuter in i andra perioden i en match där de vann skotten med hela 39-21.
Sju minuter senare hade Karlskrona vänt till 2-1 i en match där de till slut vann med 3-2.
Jag tycker AIK till viss del får skylla sig själva också, då de har perioder i matchen där de tappade skärpan och släppte till alldeles för öppna lägen.
Speciellt när Karlskrona målkung Mattias Guter avgjorde med bara 2.37 kvar att spela. Hans andra mål i matchen.
Guter som kommer från en riktig AIK-familj. Fortsätter han så här blir det nog inga julklappar den här julen.
Men jag ska inte ta ifrån Karlskrona någonting. De hittade ett sätt att vinna, de har matchseriens vassaste avslutare i Mattias Guter och åker till Stockholm och Hovet med 2-1 i matcher.
Och de har en suverän målvakt i Johan Holmqvist, som nästan ser ut som då han spelade hem det sensationella SM-guldet åt Brynäs 1999.
Det är sjutton år sedan.
Utan honom hade det kunnat stå 3-0 i matcher till AIK.
• • •
Det återstår att se hur AIK hanterar den här situationen. Det har varit tre oerhört jämna matcher, en förlänging och två uddamålssegrar där matcherna stått och vägt ända till slutsignal.
Jag tror det blir lika tight på långfredagen.