Startsida / Inlägg

Asllani gjorde en Zlatan

av Markus Wulcan

Befriande att jobba med damlandslaget i några dagar.
Öppet, avslappnat och härlig stämning.
Expressens reporter Mats Bråstedt frågade Kosovare Asllani i torsdags om vilken startplats hon hade valt om själv fått välja.
– Då hade jag satt dig och mig på topp. Det hade varit ett bra forwardspar, Asllani och Bråstedt, svarade PSG-stjärnan i bästa ”Zlatan vs Jihde”-stil fast med glimten i ögat.
– Nja, jag skulle kanske ha orkat tio minuter, replikerade Mats som förvisso ser ut att vara i god form, men jag tror ändå han överdrev en hel del.
Jag blev faktiskt överraskad över det höga tempot på träningen. En helt annan sak än att se det på teve.
******
Asllani är en personlig favorit. En väldigt bra spelare – en tekniker och kämpe i ett – underbart frispråkig och humoristisk, är sig själv i alla lägen och bidrar med massa energi. En förebild för många unga och precis en sådan spelare som svensk fotboll behöver.
Pia Sundhage visade också prov på gott ledarskap och lät inte gammalt personligt groll spela in när startelvan mot Bosnien skulle tas ut. Asllani startar alltså efter de kontroversiella uttalandena efter Polenmatchen, då hon bara fick agera inhoppare.
Jag pratade med anfallaren tidigare under kvällen.
– Det känns bra att vara tillbaka i startelvan. Nu väntar två avgörande matcher och då vill man spela från start. Jag spelar som bäst när jag känner förtroende, sa hon bland annat.

***************
Jag fick en välförtjänt pik när jag var på BK Häckens tipptoppanläggning Gothia Park Academy för att kolla på damlandslagets träning.
– Jaha, nu passar det att komma, Wulcan, skrek Häckens akademichef Tomas Andersson skämtsamt men högt så att det ekade över hela jävla Hisingen.
Kan erkänna att det var länge sedan jag var där, men hoppas på bättring. Tyvärr är det inte jag som bestämmer vilka jobb som ska göras, men jag kan så klart pallra mig dit ibland ändå.

***************
Priorit-Nisses bästa kompis verkar ha fortsatta problem med sms-trafiken i Holland. Det är inte roligt när det inträffar, det vet alla som håller på med sms.

***************
Twitter kan man ha till mycket. Den här veckan panikvärvade jag två spelare till Göteborgs sexigaste korplag FC Lysekil (stabil 7-2-seger). Förra veckan köpte jag en bil.

****************
På söndag klockan 19.00 ska Robin Söder spela fotboll igen. Esbjerg möter Vestsjälland och det skulle väl inte förvåna någon om anfallaren prickar in två tre bollar.

**************
Nu ser vi fram emot en härlig höst med mycket hockey, inomhusfotboll där Stefan Selakovic ska tunnlas, en herrans massa crossfit på Crossfit Gårda, familjeaktiviteter, Sons of AnarchySuits och Homeland, och kebabsallad på Sannegårdens Pizzeria.

Hade förresten en givande konversation med Ralf Edström på twitter förut:
Skärmavbild 2014-09-12 kl. 23.24.08

Det får bli slutorden för i kväll.
Ha en grym helg, hörni.
Sköt er.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB