Startsida / Inlägg

Han påminner om Allbäck

av Markus Wulcan

Härlig fotbollskväll i Göteborg.
Många körde t-shirt på Gamla Ullevi – och i dag skriver vi den 19 september.
Det kändes att det var extra drag kring den här matchen, mycket tack vare supporterkampanjen #fullfredag och insamlingen till Mats Hansson (någon som kan hjälpa mig med kontonummer här? Hade inga kontanter med mig, men vill självklart bidra).
Och hemmaspelarna spelade med en fart de sällan gjort den här säsongen. Jag varnade lite för Gefle i ”Bebbens Hörna” på storbildsskärmarna inför avspark (tippade dock ändå 3-0), men gästerna var smått chockerande usla. Noll vilja och lika lite kvalitet. Det hade aldrig hänt under Pelle Olssons ledningen, det kan vi slå fast.
Kjetil Waehler var extra taggad efter beskedet att han inte får förlängt kontrakt och skallade in 1-0, precis som Baraben-Patrik förutspådde i ”Bebbens Hörna”.
Jag tycker att Markus Rosenberg är allsvenskans bäste och mest komplette spelare. Men sedan kommer en göteborgsk dansk. Lasse Vibe var på lysande spelhumör och är nu uppe på 16 fullträffar efter sina två mål i kväll och kommer att vinna skytteligan. Frågan är var han spelar nästa år?
Gustav Engvall lämnade visserligen planen mållös, men oj, vad bra han är nu. Snabb, stark, farlig och spelar med stooort självförtroende. Och vilka vändningar! En ”Gricksson” skrev på Twitter att Engvall påminner extremt mycket om Marcus Allbäck och det är bara att instämma. Kom ihåg att ölänningen bara 18 år. Blåvitt sitter på en guldklimp där. Han och Vibe känns  klockrena tillsammans.
*****
Jag antar att det var en hel del folk på plats i kväll som normalt  inte brukar se Blåvitt live. Jag gissar att många är sugna på att komma tillbaka. Härlig inramning, bra fotboll och många fina mål. Publiksiffrorna måste upp i Göteborg och det här var ett steg i rätt riktning, även om jag trodde på mer än 9 382 åskådare i kväll.
*****
Drog loss nyheten om Martin Smedberg Dalence och det bolivianska landslaget häromdagen. Uttagningen bör bli officiell inom kort. Väldigt oväntat – men extremt kul – för MSD. Hoppas kunna återkomma i den frågan inom kort.
UPDATE: Bolivia har lyckats få till en träningsmatch mot Brasilien borta den 10 oktober, den var inte inplanerad från början utan det kunde ha blivit El Salvador. Och fyra dagar senare väntar Chile.
”Helt okej motstånd”, hälsar MSD via sms.
******
Tack vare segern sätter Blåvitt press på Elfsborg och AIK och har en bra chans att sluta topp tre i höst. Hade laget inte haft den där megadippen i somras kunde man ha utmanat suveräna Malmö FF hela vägen in.
******

IMG_2942Blåvitts speaker Mikael Vikla, en kille som behöver köra mer Crossfit och Baraben-Patrik.
**********
Falkenberg-Örebro och lite Zlatan på schemat kommande dagar.
Och middag på stan i morgon kväll med Lysekilsvännerna. Tok-Johan leder styrkorna och då gör ni förstås bäst i att hålla er inne.
Trevlig helg på er!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB