Startsida / Inlägg

Lennartsson ett tryggt val

av Markus Wulcan

Herregud, vilken soppa detta har varit.
Men då kan vi i alla fall lägga tränarcirkusen i IFK Göteborg bakom oss.
Jörgen Lennartsson gav ett väldigt bra intryck på det välbesökta presskonferensen i dag, den största hittills på Kamratgården?
Svarade utförligt och (oftast) koncist på frågorna och gled skickligt undan när det gällde andra kandidater till jobbet.
Mats Gren? Där blev man som väntat inte mycket klokare. Han svarade precis ”det vill jag inte kommentera” på de mest intressanta frågorna.
Den officiella versionen är att Gren och Lennartsson tog en första kontakt dagen efter att Stahre sparkats och då satte sig ner och pratade i fyra och en halv timme på en plats som sportchefen vill hålla hemlig. För fem dagar sedan, alltså före helgen, kom man överens om ett treårskontrakt som undertecknades så sent som i dag.
Det är den officiella versionen alltså.
Mats Gren hävdar att JL hela tiden varit förstavalet och att ingen annan fått något kontraktsförslag.
Han ville inte svara på några frågor om Bob Bradley.
Jag vet inte vad man ska tro, men att allt är oerhört rörigt och märkligt kan nog de flesta utomstående skriva under på.
Tidigt i höstas fick jag ett tips från en mycket bra kontakt om att Bradley var etta på Grens lista över tänkbara ersättare, alltså flera månader innan Stahre fick kicken. Skrev inget om det då eftersom Stahre de facto jobbade på som vanligt, men jag twittrade om Bradley och nämnde hans namn i artikel samma dag, den 3 november, som stockholmaren höll hov på Olearys.
I samma veva skrev jag och Uddevalla-Micke, mest Uddevalla-Micke, en artikel om att Lennartsson seglat upp som den allra hetaste kandidaten. Någon dag senare slog Expressen fast att det var klart med Lennartsson.
Jag luskade förstås också med flera kontakter och vet med säkerhet, vilket jag twittrat om otaliga gånger, att Gren meddelade nyckelpersoner inom Blåvitt i samband med att Stahre fick gå att det var klart med Lennartsson, och att den senare varit med och planerat truppen inför 2015 sedan flera veckor tillbaka.

Men så plötsligt kom det här med Bob Bradley igen från ingenstans. GP skrev i helgen att Bradley besökt Kamratgården och att amerikanen var en av två kandidater det stod mellan. Och Uddevalla-Micke följde upp med en bra story där Bradley själv säger att han nobbade Blåvitt då han inte fick ta med sig sin fystränare från Stabaek. Men frågan är NÄR allt detta skedde?
Så sent som i helgen eller för en månad sen? Det framgår inte riktigt tycker jag.
Gren sa så sent som i lördags till Fotbolldirekt att det fanns två kandidater kvar.
Och i dag sa han alltså att det blev helt klart med JL FÖRE helgen.
Håll med om att allt är jävligt konstigt.
Och om nu Blåvitt så himla gärna ville ha Bradley, ska det då verkligen falla på en fystränare? Tillåt mig tvivla. Något är fishy här, men jag kan varken begripa vad eller varför.
Maktkamp inom Blåvitt? Ja, kanske. En falang ville ha Lennartsson, en annan Bradley, så kan det vara.
– Vi i fotbollsutskottet har varit överens. Det var knappt ens en diskussion, sa Gren i dag.
Jaja, sannningen kanske kommer fram till slut, den brukar ju göra det.

*********
”Tack till alla i hela världen. Kämpa på, IFK.”

*********

Hur som helst tycker jag att Jörgen Lennartsson är ett tryggt och bra val. Han är oerhört kompetent, har nästan ett osunt intresse för spelet fotboll, kan allsvenskan och de skandinaviska ligorna utan och innan och inspireras av tysk fotboll. Inte ett så sexigt val säger ni? Tja, det måhända, men han är i alla fall ett säkert kort. Vet att många spelare gillar honom. Bradley kanske hade kommit in och vänt upp och ner på hela verksamheten, på gott och ont. Jag tror mest att det hade ställt till oreda. Nu känns det som att JL kan fortsätta med det som Stahre byggt upp.

Vad tycker ni om Lennartsson?

Vad säger ni om Mats Grens jobb så här långt?

 

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB