Startsida / Inlägg

Bauer är bästa spelet ikväll!

av Ljungblad

I kväll är det dags för längdskidåkarna att ge sig in i hetluften i Vancuver. Herrarna ska tävla i 15 km fri stil och Damerna 10 km fri stil. Våra Svenska hopp stavas framför allt Charlotte Kalla och Marcus Hellner. Kalla är för tillfället favorit på spelet, och Hellner beräknas vara med i striden om medaljerna.

Jag håller tummarna för våra svenska deltagare, men när det gäller att investera pengar väljer jag inte någon svensk åkare. Jag har valt att fokusera på herrarnas lopp. De två huvudfavoriterna i den tävlingen är Petter Northug (NOR) och Lukas Bauer (CZE), dock finns det många som kan blanda sig i medaljstriden. Northug är ju en fantastik kämpe och med en vinnarskalle av sällan skådat slag. Han har tidigare gått bäst i masstartslopp där han kunnat hänga med dem andra för att sedan avgöra i spurten. Men Petter har i vinter visat att han även klarar av att göra sitt eget lopp, han har en fördel i dag genom att starta sist av de seedade åkarna (36), och kan därigenom ha hjärnkoll på motståndarna. Men, som Tony Irving skulle ha sagt, min favorit i dag är Lukas Bauer. Innan OS gick Bauer som ett skållat troll i spåret, och vann Tour de Ski. Efter det har han startat i Otepää, där han vann 15 km klassiskt. Det ska sägas att Bauer anses något bättre i klassisk stil, men om han har den form som han visade upp i slutet av Tour de Ski så är han svårslagen även i fri stil. Bauer har efter tävlingen i Otepää stått över övriga tävlingar, han har istället tränat och laddat med bara en sak i sikte…..OS

Bet365 ger Bauer 5.50 i vinnarodds, det tycker jag är ett överodds (jämför med tex Bwin som har 3.25). Jag lägger en liten slant på Bauer som vinnare, men det bästa spelet tycker jag är Bauer på pallen (alltså plats 1-3) som ger 2.10 på Bet365.

Spelen

Bauer vinnare  odds 5.50  (B365) insats 2 units

Bauer plats 1-3  odds 2.10 (B365) insats 6 units

 

Det är några som har frågat om jag inte kan lägga ut statistik för mina spel på bloggen. Jag presenterar i dag min statistik hittills. Men kommer inte att göra det så ofta. Mitt mål är främst att komma med bra information och ge er möjligheter att fatta egna beslut.

 Statistik

Lagda Spel      30

Träff procent   43.3

Medelodds      4.43

Medelinsats     3,5 units

ROI                  117,2

 

Att föra statistik över sitt spelande är både roligt och lärorikt, kan faktiskt göra dig till en bättre spelare. För dig som vill börja föra statistik rekommenderar jag www.spelboken.se

På återseende!

/Ljungblad

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB